Gran Canaria Premiumreise

Premiumreise til Gran Canaria

Gran Canaria er som et kontinent i miniatyr som har alt – med herlig klima året rundt og det meste av det en forventer at en ferie skal inneholde. Den solsikre sydkysten frister med sitt varme klima og fine sandstrender. Men Gran Canaria byr på mer enn som så – her venter spennende natur, fine småbyer og et variert utvalg av aktiviteter. Og ikke minst Las Palmas, den vakre lille storbyen som har lyktes med å beholde sin genuine kanariske sjarm.

Opplevelser på ferien 

Nesten halvparten av landskapet på Gran Canaria er i dag vernet og øya kan vise frem en flora som er ganske unik. Gran Canaria har en rekke botaniske hager, og nettopp den vakre floraen er hovedtemaet på én av utfluktene. Vi skal innom tre ulike hager og starter med et besøk inn i den grønne oasen i sentrum av Las Palmas. Den flotte hagen midt i storbyen fungerer som byens lunge med sine grønne palmer og vakre vannfall. Deretter setter vi kursen mot Jardin Viera and Clavijo, den største botaniske hagen i hele Spania. Parken har et forskningssenter med hovedoppgave om å ivareta mange av de utrydningstruede artene man finner her. Deretter setter vi kursen mot den litt mer eksotiske hagen Marquesa Garden med over 500 tropiske planter. Vi har selvsagt også passet på å inkludere en skikkelig tapaslunsj med vin denne dagen.

Et annet høydepunkt denne uken er kveldsarrangementet på Garbos. Her serveres en treretters middag av syngende kelnere og artister som leverer et forrykende kveldsshow med høy stemning, god mat og feiende flott underholdning.

Når man først er i Spania er et nærmere bekjentskap med den velkjente tapasen – og den gode spanske vinen nærmest obligatorisk. Vi reiser opp til vindistriktene i fjellene og på ferden oppover passerer vi flere vingårder underveis. Etter et fotostopp i «dalen med de tusen palmene» stopper vi på en typisk spansk bodega – Bodegas de Tirajanas, hvor vi får servert smakfulle retter og være med på en vinsmaking bestående av seks ulike sorter.

Se nærmere beskrivelse av utfluktene nedenfor.

Medlemspris fra: 9 498,–

Avreise 18. januar 2020.
Bruk kampanjekode PEN2019 i steg 3 når du bestiller reisen.

Dette er inkludert:

  • Direktefly fra Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Kristiansand, Ålesund.
  • Transport mellom flyplass og hotell.
  • 7 netter på Sol Barbacan ★★★★
  • Frokost og middag + 1 tapaslunsj.
  • Drikke til måltidene.
  • Spennende utflukter.
  • Skandinavisktalende reiseledere.
  • Lokalguider.

Vilkår:
Prisen gjelder når minimum to personer reiser sammen og deler leilighet.
Tillegg for: Enkeltrom, flymat på reisen og eventuell innsjekket bagasje.

Bestill reisen her

Om hotellet: Sol Barbacán ★★★★

Sol Barbacan

På Sol Barbacán bor vi i romslige toromsleiligheter med balkong eller terrasse sentralt i badebyen Playa del Inglés. 

Hotellet har hele tre herlige bassengområder med gratis solsenger og parasoller. Alle bassengene er oppvarmet til minst 20 grader om vinteren. Hotellet har en bufférestaurant og á la carte-restauranten, El Portalon, som serverer spanske retter. På hotellet er det gratis WiFi og en døgnåpen resepsjon. For de som ønsker å trene finnes det et lite trimrom som er gratis.

Fra Sol Barbacán er det kort vei til restauranter, barer og til Yumbo-center. Stemningen på hotellets hyggelige område er rolig og behagelig.

Les mer om Sol Barbacán her

Mer informasjon om utfluktene

Fataga

Middagsshow på Garbos

Garbos er en av Gran Canarias største turistattraksjoner. Underholdningen starter allerede i det vi ankommer det gamle lokalet og fortsetter gjennom hele kvelden. Vi blir servert en tre-retters middag av syngende kelnere. Showet fortsetter med fantastisk musikk og dyktige dansere på scenen så fort vi føler oss mette og fornøyde.  Vi lover en svært underholdende kveld som kommer til å huskes lenge etter at du har kommet hjem.

Tapas- og vinkveld

Når man først er i Spania er jo et nærmere bekjentskap med den velkjente tapasen- og den gode spanske vinen nærmest obligatorisk. På dagens utflukt reiser vi opp til vindistriktene i fjellene. Vi passerer flere vingårder underveis og får en innføring i øyas forutsetninger for vinproduksjon. Fotostopp oppe i Fataga-dalen - "Dalen med de tusen palmene", før turen avsluttes på Bodega de Tirajanas med smakfulle tapas og prøvesmaking av seks kanariske viner. Viner til salgs for den som vil ha lokal vin med hjem.

 

Botaniske hage

Gran Canarias grønne botaniske hager

Nesten 43 % av Gran Canarias landskap er vernet og floraen på Kanariøyene er ganske unik, denne utflukten gir oss et nærmere innblikk med floraen på øya. Vi starter med Doramas Park, en nydelig grønn oase i sentrum av hovedstaden Las Palmas. Her venter over 100-år gamle palmer og vakre vannfall. Vi fortsetter deretter til Jardín Viera & Clavijo- parken, den største botaniske parken i hele Spania. Her dyrkes og ivaretas en rekke av Kanariøyenes utrydningstruede arter og et forskningssenter som har spesialisert seg på den spesielle floraen. Til slutt setter vi kursen mot Jardín de la Marquesa med over 500 tropiske plantearter og et over 200 år gammelt draketre. Vi får også servert et typisk tapasmåltid sammen med en liten vinsmaking bestående av tre ulike viner til maten.

Obs: Vi tar forbehold om at mindre endringer i utfluktsprogram og aktiviteter kan forekomme helt frem til avreisedagen. Større endringer i programmet forekommer sjeldent og vil normalt meddeles i god tid før avreise, likevel kan endringer forekomme tett opp til avreisen grunnet lokale forhold som gjør endringer nødvendige. Lokalguidene kan være engelskspråklige på enkelte av utfluktene. En Apollo-guide følger i så fall med og kan eventuelt oversette ved behov.