Premiumreise til Albania

Premiumreise til Albania

Reisemagasinet Vagabond kåret Albania til det heteste landet å besøke i 2018. Forklaringen er enkel, for Albania har mye å by på – alt fra fantastisk grønnkledd natur, små fjellandsbyer, urørte badeviker, et godt kjøkken og en spennende historie.

I tillegg til et meget gunstig prisnivå er det også lett å la seg henføre av den Albanske gjestfriheten. I følge gammel Albansk tradisjon er det nemlig slik at man er tvunget til å sette frem det beste man har når gjester kommer på besøk.  

Historien er spennende, den rommer Illyriske stammer og romere i antikken. Den rommer også historien om Georg Kastriota Skanderbeg, forsvarslederen som maktet å holde det mektige osmanske rikets soldater på avstand i flere tiår på 1400-tallet. Etter hans død i 1468 sies det at selv Sultanen i Konstantinopel skal ha sukket - «endelig ga løven opp».

Den musikkinteresserte vil kanskje også dra kjensel på navnet, Antonio Vivaldis opera Scanderbeg er basert på historien om den sagnomsuste nasjonalhelten. Etter Skanderbegs bortgang ble Albania underlagt det osmanske riket, noe det var en del av i over 400 år frem til rikets fall tidlig på 1900-tallet.

Et land i endring

Fra å ha vært okkupert av fascister og nazister gled landet raskt over i kommunisme etter andre verdenskrig. Landet var hermetisk lukket for omverdenen og frem til sin død i 1985 styrte kommunistdiktatoren Enver Hoxha landet med jernhånd. Etter diktaturets fall i 1991 har Albania gjennomgått store forandringer. Selv om man fortsatt finner tydelige spor av det gamle regimet i form av forlatte bunkers og statuer av Hoxha, så har landet så absolutt begynt reisen mot fremtiden. Det er derfor veldig spennende å få stifte bekjentskap med et land som har vært isolert så lenge.

Medlemspris fra: 7 498,–

Avreise fra Oslo Lufthavn 16. mai 2020. 
Pris fra 7 498,– (Ordinær pris fra 7 998,–)

Avreise fra Oslo Lufthavn 23. mai 2020. 
Pris fra 7 898,–  (Ordinær pris fra 8 398,–)

Dette er inkludert:

  • Direktefly tur/retur med SAS fra Oslo til Tirana.
  • Busstransport fra flyplass til hotell.
  • 7 netter på Prestige Resort ★★★★
  • Frokost og middag.
  • Et spennende og innholdsrikt utfluktsprogram. 
  • Engelsktalende profesjonelle lokalguider.
  • Skandinavisk reiselederservice på reisemålet.

Vilkår:
Prisen gjelder når minimum to reiser sammen og deler rom. Tillegg for enkeltrom, mat på flyreisen, bagasje eller en ekstra uke på hotellet. 
Bestill reisen her
(Påmeldingsskjema)

Prestige Resort ★★★★

Prestige Resort

På reisen bor vi på 4-stjerners Prestige Resort i Durrës Riviera utenfor Durrës by. Hotellet er bygget i 2016 og fremstår som nytt og moderne med sin beliggenhet rett på stranden. På hotellet finnes flere bassenger med solsenger, barer og restauranter og en døgnåpen resepsjon.

Alle rom har luftkondisjonering og tilgang til internett.
Frokost og middag er inkludert i oppholdet.

Les mer om Prestige Resort her

Mer informasjon om utfluktene

Durres Riviera

Albansk aften

På vår Premiumreise til Albania gir vi et innblikk i landets fortid og nåtid. Vi starter uken med en sosial Albansk aften med lokale spesialiteter og underholdning. Det albanske kjøkkenet er inspirert av italienerne og grekerne, og tilgangen på ferske råvarer er stor.

 

Durrës – oldtidens Dyrrhacion

Deretter skal vi besøke havnebyen Durrës, eller oldtidens Dyrrhacion, som den ble kalt av romerne. Durrës var hovedhavn for sjøtrafikken fra Italia og startpunktet for gamle Via Egnatia, den romerske hovedveien østover. I Durrës besøker vi det arkeologiske museet, et romersk amfiteater  og ser nærmere på den bysantinske muren. Vi får også smake Skanderbegs Brandy, som Albanerne stolt serverer sine besøkende gjester. 

Pyramiden i Tirana

Ohrid - Makedonia

Vi reiser også på en heldagstur over grensen til Ohrid i nabolandet Makedonia. Ohrid står på UNESCO sin verdensarvliste, og byen er kjent for den vakre innsjøen og alle sine mange kirker. Vi tar turen innom noen av dem på vår rundtur i Ohrids gamle bydel og resten av byen. For eksempel besøker vi St. Sophia-kirken, som ble bygget en gang mellom 1000 og 1400-tallet, og den lille kirken St. Jovan, som står i ensom majestet på en klippe i sjøen. Vi ser også et gammelt teater, Ohrids festning og bymuseet. Felles lunsj er inkludert.
 

Hovedstaden Tirana

En dagstur til hovedstaden Tirana er også inkludert i reisen. Byen har vært Albanias hovedstad siden første verdenskrig, og var kommunistregimets hovedsete gjennom de hermetisk lukkede årene. I Tirana vil vi få se tydelige spor etter kommunismen og turen starter med et besøk i regimets enorme atombunker rett på utsiden av sentrum. Bunkeren kaster et lys over både brutaliteten og paranoiaen som herjet regimets ledere. Vi får også en rundtur med guide som starter på Skanderbeg-torget ved nasjonalteateret, det historiske muséet og kulturpalasset. Vi ser også Ethem Bey-moskéen fra 1789. Lunsj er inkludert.