Fakta – Muscat

Språk:

Arabisk

Pass og visum:

Visum kreves for norske statsborgere. Les mer her.

Mat og drikke:

Oman har mange restauranter, men de fleste gode restaurantene i Muscat er tilknyttet de beste hotellene. Her kan man velge mellom blant annet omansk, indisk, libanesisk og meksikansk mat. Det er også mulig og finne gode fiskerestauranter. Den gode maten fra Midtøsten inntas gjerne med levende musikk og uteservering.

Strender:

Muscat byr også på andre ting enn gode sightseeing- og shoppingmuligheter. Her finner du en rekke fine sandstrender der du kan slappe av og nyte solen og hvor du er garantert høye badetemperaturer. En av de bedre strendene finner du i den hotellrike bydelen Al Qurm. Det finnes også flere andre strender der korallrevene ligger bare noen svømmetak ute, så husk å ta med snorkel og dykkemaske.

Nyttig informasjon:

Rundt 6. mai 2019 begynner den muslimske fastemåneden Ramadan. I denne perioden vil mange forretninger være stengt, og livet går stort sett litt langsommere overalt. Det er meget uvanlig at det serveres alkohol før solen går ned. På noen reisemål og hotell serveres ikke alkohol i det hele tatt under Ramadan, andre steder kun på utvalgte steder eller tillates kun på rommet. Det er ikke underholdning under Ramadan. Også Apollos utflukter kan bli påvirket.

Omtrentlige datoer for kommende år: 24. april 2020 13. april 2021 3. april 2022