Viktig informasjon før du skal reise!

Nedenfor finner du viktig informasjon som du må sette deg inn i før du reiser.

Flere land lemper på eller fjerner restriksjonene for innreise, noe som gjør det enklere å reise. Det er imidlertid fortsatt noen land som har restriksjoner, og det er derfor viktig at du helt fram til avreise holder deg oppdatert om hva som gjelder for akkurat ditt reisemål. Nedenfor finner du informasjon for hvert reisemål. Husk! Det er ditt ansvar å overholde restriksjonene som gjelder for det reisemålet du skal reise til.

Som utgangspunkt er din fullvaksinering (to doser) gyldig for innreise i EU 9 måneder etter siste sprøyte. Deretter er din dokumentasjon for fullvaksinering kun gyldig hvis du har fått 3. dose booster-vaksine (2. dose for Johnson & Johnson). Vær oppmerksom på at gyldighetsperioden kan variere fra land til land. Hvis gyldighetsperioden varierer fra 9 måneder, vil det fremgå under hvert land nedenfor. 

Cirka to uker før avreise vil du motta en sms fra oss med link til denne siden, der aktuelle innreisekrav oppdateres. Bestiller du senere enn to uker før avreise vil du motta sms'en umiddelbart.

Pass og nasjonalt ID-kort
Skal du ut og reise i sommer, men har ikke gyldig pass? Skal du reise innen Schengen-området anbefaler politiet at du bestiller nasjonal ID-kort med reiserett om du ikke allerede har dette. Det er noe kortere leveringstid på ID-kort enn pass. 

Oppdatert 20. juni 2022


Krav ved innreise til Thailand

For innreise til Thailand kreves negativ PCR-test, koronasertifikat og innreiseskjema 

 

Innreiseskjema

Fra og med 1. juli 2022 er det ikke lenger krav om å fylle ut innreiseskjemaet Thailand Pass for å reise inn i Thailand.  

For å kunne reise inn i til Thailand må du fylle ut Thailand Pass "test and go" tidligst 30 dager før avreise. Alle reisende fra og med 18 år skal fylle ut sitt eget Thailand Pas. Barn i 0-17 år skal stå i en voksens Thailand Pass. Da dette er en obligatorisk informasjon i forbindelse med utfyllingen af Thailand Pas anbefaler vi at man starter å fylle det ut senest 14 dager før avreise. Ved spørsmål eller problemer med utfyllingen av Thailand Pas kan man kontakte Den Thailandske Ambassade i Oslo på telefon: +47 2212 8660 (9.00 – 16.30)  eller på e-post til ambassadens administrasjon.

Klikk her for at komme til skjemaet

Vær oppmerksom på at du må ha oppholdt deg i Norge, eller et annet land godkjent til Thailand Pas, minimum 21 dager forut for avreisen til Thailand. Ved utfylling av Thailand Pas skal man legge ved dokumentasjon på følgende: 

 • Reiseforsikring som dekker minimum USD 10.000,-. Det skal fremgå av dokumentet, at dette også gjelder Covid-19 relaterte forsikringssaker. Dokumentene skal være på engelsk. Maxi-forsikringen som Apollo tilbyr i samarbeid med Gouda, dekker alle kravene for en reiseforsikring til Thailand. Les mer om Maxi-forsikringen.
 • Koronasertifikat 
 • Bilde av passet 

Flyvninger med Qatar Airways 

For å fly med Qatar Airways, skal man fylle ut et skjema som fremvises ved innsjekking på flyplassen. Man kan fylle ut skjemaet ved innsjekk på flyplassen, men for å unngå kø og ventetid, anbefales det at man fyller ut skjemaet før ankomst til flyplassen. Skjemaet kan skrives ut og presenteres skriftlig.

Klikk for å komme til skjemaet

Koronasertifikat

Alle fra og med 18 år skal kunne fremvise en av følgende dokumentasjon for å kunne reise inn i Thailand:

 • Dokumentasjon på at du er fullvaksinert for mer enn 14 dager siden. Kryssvaksinasjon er også akseptert. OBS: Gjelder alle reisende fra og med 12 år (Barn i alderen 12-17 år som reiser i selskap med sine foreldre er unntatt kravet om vaksinering). 
  eller
 • Negativ PCR-test som ikke er mer enn 72 timer gammel ved ankomst (ikke hurtigtest). Resultatet skal være skrevet ut fra helsenorge.no og medbringes i fysisk form. OBS: Gjelder alle reisende fra og med 6 år.


Flyreisen

Om bord i flyet

Fra og med 16. mai er det ikke lenger et krav fra de europeiske luftfartsmyndigheter å bruke munnbind om bord i fly og på flyplasser i Europa. Vær oppmerksom på at det kan være eller på kort tid bli innført unntak. Vi anbefaler derfor at du alltid tar med munnbind, så du har det klart hvis det blir nødvendig. 

OBS: Der vil i mange tilfeller fremdeles være et krav om munnbind hvis man flyr utenfor EU. Det er derfor viktig at man setter seg inn i hva som gjelder for det flyselskapet du skal fly med og hva som gjelder på reisemålet og ved eventuelle mellomlandinger. 


Qatar Airways 

For å fly med Qatar Airways, skal man fylle ut et skjema som må fremvises ved innsjekk på flyplassen. Man kan fylle ut skjemaet ved innsjekk, men for å unngå kø og ventetid, anbefales det, at man fyller ut skjemaet innen ankomst til flyplassen. Skjemaet kan skrives ut og tas med på papir.

Norwegian

SAS

Aegan Airlines

Widerøe

Emirates

Sunclass Airlines

Qatar Airways

Corendon Airlines


 

På reisemålet

Tiltak i Thailand

Begrensninger som gjelder inntil videre:

 • Et antall provinser i Thailand har portforbud om natten og det varierer fra region til region, og er typisk først gjeldende fra kl. 22.00 eller 00.00. 
   

Munnbind

 • Det er obligatorisk for alle fra og med 2 år å bruke munnbind på offentlige områder innendørs som i supermarkeder, apoteker, butikker osv.
 • Det er obligatorisk å bruke munnbind på offentlig transport. 
 • Munnbind er obligatorisk på restauranter, barer og kaféer, dog ikke mens man drikker og/eller spiser.
   

Restauranter, barer og kaféer

 • Restauranter, barer og kaféer er åpne med 50% kapasitet
 • Det er obligatorisk å bruke munnbind når du ikke spiser eller drikker.  

 

Om du blir syk

Thailand har innført egne forebyggende tiltak med fokus på helse og hygiene. Skulle du bli syk må du følge de lokale retningslinjene som til enhver tid finnes, dette gjelder både deg og dine medreisende:

Vi anbefaler alltid våre kunder å ha en god reiseforsikring.

På UDs nettsider kan du lese mer om hva som gjelder i Thailand.


Øvrig viktig informasjon

 

 

Når må jeg møte opp på flyplassen?

I sommermånedene er det økt trafikk og vi anbefaler derfor at du beregner god tid og møter fram senest to timer før flyavgang. Skulle det bli behov for å møte tidligere, vil vi oppdatere informasjon om dette på denne siden.

Du kan følge oppdatert informasjon om ventetider i sikkerhetskontrollen og annen informasjon på avinor.no og torp.no.

Pass og nasjonalt ID-kort

Du kan reise innen EU/EØS/Schengen med nasjonalt ID-kort. Norsk politi oppfordrer til at man søker om nasjonalt ID-kort i stedet for pass når du skal reise innen Europa fordi det er raskere behandlingstid.

Med det nasjonale ID-kortet kan man reise til følgende land uten å fremvise pass: Belgia, Bulgaria, Kypros, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Hellas, Irland, Island, Italia, Kroatia, Latvia, Litauen, Luxemburg, Malta, Nederland, Sverige, Polen, Portugal, Romania, Sveits, Slovakia, Slovenia, Spania, Tsjekkia, Tyskland, Ungarn og Østerrike.

Tilfeldig testing ved ankomst

Alle land forbeholder seg retten til å tilfeldig teste ankommende reisende

 • Tilfeldig testing av kroppstemperatur kan forekomme ved ankomst. 
 • Bruk av kamera som tar temperaturen på de reisende kan forekomme ved ankomst.
 • Kun de som skal reise får være inne på flyplassen, om assistanse trengs tillates ikke-reisende å komme inn.