Linda, plassjef for Apollo på Tenerife

Slik er det på Tenerife nå!

Har du lyst til å reise til Tenerife men lurer på hvordan det vil være å feriere der nå? Vår plassjef Linda og vår guide Jenni gir oss en smakebit av stemningen på Tenerife akkurat nå.

-         Jeg elsker den nordre delen av Tenerife, Puerto de la Cruz og småbyene rundt omkring. Det er fine grøntområder og det er veldig vakkert. De svarte lavastrendene gjør det ekstra eksotisk og unikt, sier Linda. 

 

Denne artikkelen ble skrevet 20. oktober 2021, og vil bli oppdatert fortløpende i løpet av  høsten/vinteren. Fullstendige regler og rutiner rundt Covid-19 kan leses her.

Sist oppdatert 3. desember 2021. 

 

Ankomst & transport

På flyplassen tar vi, som alltid, imot våre gjester utendørs og viser dem til den bussen de skal kjøre med til hotellet. Om bord i bussene er det munnbind som gjelder.

Som alltid er sikkerheten det viktigste om bord på flyet, og å fly nå innebærer en rekke ekstra sikkerhetstiltak. For eksempel må både du og kabinpersonalet ha munnbind under hele flyreisen og du skal helst sitte på plassen din under hele flyvningen. 

Vår egen barneklubb Club Polly & Mino Vår egen barneklubb Club Polly & Mino på Green Garden Resort.

På våre hotell og i barneklubben

Alle hotell følger de siste anbefalingene rundt Corona-regler og i per nå gjelder redusert kapasitet i restaurantene for å kunne ha større avstand mellom bordene. Dette medfører at mange hotell vanligvis har en restaurant der man må reservere bord, for å sørge for at det ikke kommer for mange gjester. I hotellenes treningsrom gjelder samme regler, man må reservere en treningstid i resepsjonen.

På vårt populære Apollo Mondo Selected-hotell Green Garden Resort er det både svømmeskole og vår egen barneklubb, Club Polly & Mino.

-        Vår barneklubb kjører på som vanlig men vi har flyttet alle leker utendørs, slik at barna får frisk luft, sier Linda. 

 

På strendene

På strendene står solsengene med lengre mellomrom og på noen steder er det ikke solsenger i det hele tatt, men man selv ta med seg noe å sitte/ligge på. På de strendene der det er solsenger renses sengene mellom hver person som benytter dem.

-    Det er så bra at Tenerife har så mange ulike slags strender, sier Linda. På nordsiden av øya er det svarte lavastrender og bratte klipper som stuper ned i havet og på den sørlige delen er det brede sandstrender. 

-   Og mitt favorittsted er de naturlige havbassengene, som kalles picinas naturales, ved Los Gigantes, fortsetter Jenni. 

Tenerife er et paradis for deg som liker sand, sol og hav. Her kan du bade på en av Spanias absolutt vakreste strender og det er mange fine strender å oppdage. 

Tenerifes 8 fineste strender - hvilken blir din favoritt? 

Gjør som vår destinasjonssjef Linda og ta turen opp i fjellene.

Utflukter

Vi tilbyr like mange utflukter som tidligere, så man går ikke glipp av muligheten til å oppdage Tenerife. Man kan for eksempel bli med på Apollo-guidede turer til den vakre vulkanen Teide eller bli med på vår øy-tur og oppdage alle perlene denne øya har å tilby. Glem bare ikke at munnbind skal benyttes på båt og buss!

-            Min favoritt er båtutflukten Must Cat, sier Linda. Must Cat er en sertifisert Barco Azul Blue-båt, som aktivt jobber for å bevare det marine livet i Atlanterhavet og minimere påvirkningen på dyrelivet. I løpet av turen er det gode muligheter for at man ser både grindhval og delfiner som leker i vannet. I blant får man også øye på havskilpadder. 

Her kan du lese mer om alle våre utflukter på Tenerife.

Det fins fantastiske tur- og sykkelstier på Tenerife. Vil man kan man ta gå opp i fjellene og samtidig få en makeløs utsikt, men det finns også turstier i nærheten av for eksempel Playa de las Americas.

-         Jeg var på en så herlig 10 kilometers fottur i går på min fridag, sier Linda og lyser opp. Været var klart og man kunne se for eksempel La Gomera. 

De fleste butikkene og restaurantene holder åpent som vanlig De fleste butikkene og restaurantene holder åpent som vanlig.

Restauranter og shopping

Butikkene har endelig åpnet igjen og det er gode shoppingmuligheter her på Tenerife for den som vil unne seg noe fint. Også restaurantene har kommet i gang igjen med personale som er veldig glade for å jobbe igjen. Mange restauranter har en QR-kod på bordet som man skanner for å få se menyen, men det er også mulig å få en vanlig meny. Det er fremdeles større avstand mellom bordene for å holde avstand mellom ulike selskap.

-          De fleste restaurantene og forretningene foretrekker kortbetaling, men mange aksepterer også kontanter om man heller vil betale med det, sier Linda.

Vaksinasjonstakten på Tenerife

Cirka 70 % av befolkningen på Tenerife er vaksinert med to doser.

Mistenker du at du er smittet av Covid-19, ta kontakt med Apollos reiseledere på plass som hjelper deg med informasjon om hva du skal gjøre.

Les mer om å reise trygt i Spania.


Tips & Inspirasjon

Se våre inspirerende tips og få mest mulig ut av din ferie på Tenerife.

Våre reisetips til Tenerife

Tenerife er Kanariøyenes største øy, og her finner du både små og store byer og vakre havutsikter. La deg inspirere av våre Tenerife-tips.

Les våre reisetips for Tenerife

Våre hoteller på Tenerife

Den sørvestlige delen av øya er den mest solsikre og her ligger også flere lange herlige sandstrender. Her har vi et bredt utvalg av større hotell og leilighetshotell.

Se Tenerifes hoteller

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev her