Stemningsrapport fra Kroatia

Slik er stemningen i Kroatia under Corona

Vurderer du å reise til Kroatia og lurer på hvordan det er der akkurat nå? Vår destinasjonssjef Jesper Falck, som bor i Kroatia forteller…

Denne artikkelen er skrevet 21. juni 2021, og oppdateres løpende i sommer. Fullstendige regler og rutiner rundt Covid-19 kan du lese her.

Sist oppdatert 23. august 2021.

- Varmt velkommen til Kroatia! Kroatia er et fantastisk reisemål med en utrolig natur og massevis av aktiviteter, sier Jesper Falck.

Ankomst & transport

Har du gyldig koronasertifikat for EU (blått) trenger du bare fylle i et innreiseskjema før du reiser. Om bord på alle fly er det krav om å bruke munnbind, slik er det også på flyet til Kroatia. Vil du vite mer om hvordan det er å fly i disse dager? Hva serveres om bord, får man kaffe og hvordan funker dette med Hepa-filter om bord som man hører snakk om? Her kan du lese en artikkel der vår kabinsjef Malin forklarer mer om hvordan det er om bord på Novair! Så fort du ankommer Kroatia så blir du ønsket velkommen av vårt personale, som venter på flyplassen i Split og viser deg til bussen, videre kjører bussen deg til hotellet. Det er på nåværende tidspunkt krav om å ha munnbind om bord i bussene. Har dere bestilt hotell på Makarskas Riviera tar bussturen cirka 1,5 time til første hotell. Munnbindkravet i Kroatia gjelder kun busstransporten, shoppingsenter, butikker som er innendørs, apotek og supermarked. Du trenger altså ikke bruke munnbind når du er utendørs.

- Anbefalingen er å bruke munnbind når du ikke kan holde en sosial distanse på 1,5 -2 meter, sier Jesper.

Les mer om å reise trygt til Kroatia.

Romana Beach Resort

På våre hoteller og i barneklubben

Hotellene som er åpne på nåværende tidspunkt har tilpasset seg de lokale restriksjonene og har for eksempel avstand mellom bordene i restaurantene, samt har redusert antallet solsenger rundt bassenget. De fleste hotellene jobber også for å effektivisere inn- og utsjekkingen, noen har for eksempel åpnet for muligheten til å sjekke inn online. På alle hotellene i Kroatia bør man kun bruke munnbind i resepsjonsområdet og til frokost.

Her i Kroatia ligger vårt Apollo Mondo Family-hotell Romana Beach Resort der vi tilbyr massevis av trening og aktiviteter. Her finner dere vår barneklubb Club Polly & Mino for barn mellom 4-11 år. Vi tilbyr to aktiviteter per dag og aktivitetene foregår utendørs. Er det slik at barna skulle ønske å lære seg å svømme så er også vår svømmeskole åpen, for barn mellom 4 og 11 år. Vi tilpasser svømmeundervisningen hvert enkelt barn. Vår trening på hotellet starter med en yogaøkt hver morgen med utsikt utover Adriaterhavet og øya Hvar, noen dager kan man til og med få en glimt av øya Brač, noe alle burde få oppleve. Vi tilbyr også treningstimer i bassenget og to andre treningstimer hver dag. På disse timene trenger du ikke bruke munnbind.

Strand i Kroatia I Kroatia er det massevis av fantastiske strender.

På strendene

Kroatia er et reisemål som er kjent for sine vakre rullesteinstrender og det turkisblå vannet. Strandpromenadene og de vakre strendene har nå våknet til liv og turistene kommer tilbake. På strendene er anbefalingen å holde 1,5 – 2 meters avstand og her trenger du ikke bruke munnbind.

- Besøk for eksempel Zlatni Rat på Brač, den kjente stranda som også kalles Det gylne horn, eller Tučepi og Podgora langs Makarskas Riviera, tipser Jesper.

Det er mange fantastiske strender i Kroatia, se våre strandtips der vi trekker frem noen av våre favoritter. .

Nasjonalparken Plitvicesjøene i Kroatia Nasjonalparken Plitvicesjøene i Kroatia

Utflukter

I Kroatia er det mye å oppleve. Hvorfor ikke bli med på en utflukt til Omis, som er en gammel pirat-by med spennende historie og fantastisk natur? Eller kanskje ta en båtutflukt til øya Brač og stranda Zlatni Rat? Stranda topper mange topp 10-lister over de fineste strendene i Europa.

På utfluktene følger vi selvsagt alle lokale restriksjoner og det er kun på transporten, for eksempel på bussen, hvor du trenger ha munnbind.

- Gå ikke glipp av nasjonalparken Plitvice-sjøene, naturen der er helt fantastisk, sier Jesper.

Se alle utflukter i Kroatia.

Butikker og restauranter holder åpent som vanlig Butikker og restauranter holder åpent som vanlig

Restauranter og shopping

Skulle du ha lyst til å se noen av de herlige byene for å shoppe så er alt åpent. Også de store shoppingsentrene er åpne og her finner du de fleste butikkene du kjenner hjemmefra. I Split finner du massevis av shopping og det mektige fortet Diocletianus' palass. I de gamle delene av byen kan du spasere i de trange gatene og kanskje nyte en lokal fiskerett eller den tradisjonelle retten Peka, som består av kjøtt og grønnsaker baket i en gryte som plasseres i glødende kull.

Les mer om mat og vin i Kroatia.

Split i Kroatia Byen Split i Kroatia

Vaksinasjonstempoet i Kroatia

I Kroatia er situasjonen stabil når det gjelder vaksinering. Flere av hotellenes personale er allerede vaksinerte med andre dose, og store deler av lokalbefolkningen har allerede blitt vaksinert for å kunne ta imot turister denne sommeren.

- Vi her på plass vil ønske dere varmt velkommen til Kroatia, hoper vi ses snart, hilser Jesper.

Les mer om trygg reise i Kroatia.

 


Tips & inspirasjon

Finn inspirasjon av våre reisetips & blogginnlegg for Kroatia..

Ditt Kroatia

Med koselige badebyer, små fiskelandsbyer, kilometerlange strender og bortgjemte badeviker – kan det være litt vrient å velge ditt Kroatia. Les våre tips og finn din ferieoase.

Les våre tips

De fineste strendene i Kroatia

Kroatia er kjent for sin vakre skjærgård hvor man bader fra klipper og svaberg. Men visste du at det også finnes mange fine strender? Les vår blogg om strendene i Kroatia. 

Se våre 5 favorittstrender i Kroatia

Opplev fantastiske Kroatia

Drømmer du om krystallklart hav og uendelig med sol? Da skal du reise til fantastiske Kroatia. Landet har alt du kan drømme om: turkist vann, forbløffende historie og kulinarisk mat.

Les blogginnlegget her