Stemningsrappport fra Rhodos

Slik står det til på Rhodos under corona

Mitt navn er Marina og jeg er destinasjonssjef på Rhodos. Jeg har jobbet her i 6 år og vintrene tilbringer jeg i Sverige. Fra første stund forelsket jeg meg i Rhodos da denne øya har så mye å by på. Nå har vi hatt svenske gjester på Rhodos i noen uker og her skal jeg gi et bilde av hvordan stemningen er her på Rhodos. Håper vi får mulighet til å ses sommer! 

Denne artikkelen ble skrevet 28. juni 2021, og vil bli oppdatert fortløpende i sommer. Fullstendige regler og rutiner rundt håndteringen av Covid-19 finner du her.

Oppdatert 23. august 2021.

 

 

Ankomst & transport

Vi flyr med SAS fra Norge til Rhodos og som for alle flyselskap vi benytter er det krav om  munnbind om bord. Her kan du lese en artikkel der vår kabinsjef Malin forteller om hvordan det er om bord på Novair! Det er ikke mye som skiller mellom flyselskapene i hvordan det oppleves å fly i disse dager. Når du har landet møter Apollos reiseleder deg utenfor flyplassen som vanlig og viser deg til bussen, om du har bestilt transport til hotellet da.


–       Vi har ankomster både på dagtid og om kvelden i år. Dette er positivt da det blir mindre folk på flyplassen på  samme tid, sier Marina.

Klikk på ønsker flyplass for mer informasjon om hvordan det er på Oslo Lufthavn, Gardermoen, Stavanger Lufthavn, Sola, Bergen Lufthavn, Flesland eller Trondheim Lufthavn,Værnes.

 

 

Club Polly & Mino På Club Polly & Mino, Apollos egen barneklubb, på Mythos Beach Resort foregår alle aktiviteter utendørs i år.

På våre hotell

Hotellene som er åpne på nåværende tidspunkt har tilpasset seg de lokale restriksjonene og har for eksempel større avstand mellom bordene i restaurantene, samt at de har redusert antallet solsenger rundt bassenget og så mye som mulig av serveringen foregår utendørs. De fleste hotellene jobber også for å effektivisere inn- og utsjekkingen, noen tilbyr for eksempel muligheten å sjekke inn online. På alle hotellene på Rhodos må man bruke munnbind innendørs og i bufférestaurantene der man forsyner seg selv av maten skal man bruke håndsprit, plasthansker og munnbind til man satt seg ned ved sitt bord. Munnbind trengs ikke lenger utendørs i Hellas med unntak av der det kan forekomme trengsel.

–        Jeg har alltid ett munnbind med meg da man aldri vet om man vil komme til å trenge det, også om man er utendørs. Det har blitt en vane å bare ta det med sier Marina.  

På vårt Apollo Mondo Family-hotell Mythos Beach Resort finner dere vår barneklubb Club Polly & Mino for barn mellom 4 og 11 år. Der tilbys aktiviteter både formiddag og ettermiddag og alle aktivitetene foregår utendørs. Har barnet ønske om å lære seg å svømme i ferien så er det greit å vite at vår svømmeskole holder åpent for barn mellom 4 og 11 år. Fem dager i uka starter vår trening på Mythos Beach med en yogaøkt der du speider utover stranda mens kroppen vekkes til liv. Vi tilbyr også treningstimer som for eksempel Aqua i bassenget og flere andre treningstimer hver dag, inklusive sosial sports som for eksempel fotball og vannpolo. På disse gruppetimene trenger man ikke ha munnbind da alle holdes utendørs, men skal du bruke treningsrommet innendørs er munnbind påbudt. Man må også bestille tid i resepsjonen for å benytte treningsrommene på hotellene da de har maks antall som varierer med størrelsen.

–     Hotellene jobber hardt med å få alle gjester til å trives og nyte ferien til tross for pandemien, og alle gjestene er takknemlige for at de endelig får komme ned til Hellas, Rhodos, varmen og gjestfriheten, selv om ikke alt er helt som vanlig - enn så lenge, sier Marina.

For oss i Apollo er det viktig å kunne gi våre gjester den service vi alltid har gjort, så vi besøker de fleste av våre hotell regelmessig og følger de pålagte restriksjonene og vi holder avstand. Vi prøver i størst mulig grad å holde servicen utendørs.

Lardos Beach på Rhodos Rhodos har strender for alle

På strendene

På strendene rundt omkring på Rhodos er solsengene satt ut i henhold til restriksjonene i Hellas. Alle ansatte bruker munnbind, du som gjest trenger dog ikke bruke munnbind siden du befinner deg utendørs men tenk på å alltid holde avstand.

På Rhodos er det strender for enhver smak, her tipser vi om noen av våre favorittstrender på Rhodos.

SUP, stand up paddle board I år er våre aktive utflukter populære. Bli med på en tur med en SUP, stand up paddle board

Utflukter

På Rhodos er det flust av utflukter å velge blant – både utflukter for den som vil ha en aktiv ferie og for de som er interessert i historie. Man kan for eksempel dra til Lindos, den hvite byen, med både båt og buss. Har man ikke vært i Lindos har man ikke vært på Rhodos sier grekerne!

–          Man merker tydelig at våre gjester heller velger aktive utflukter eller utendørsutflukter i år – men uansett hvilken utflukt man velger trenger man ikke bekymre seg – alle restriksjoner følges slik at våre gjester skal føle seg trygge på utflukten, sier Marina.

Her kan du se alle utfluktene på Rhodos.

De flest butikker og restauranter på Rhodos holder åpent som vanlig De flest butikker og restauranter på Rhodos holder åpent som vanlig

Restauranter og shopping

På Rhodos er nå de fleste restaurantene åpne. Når det gjelder shopping så er også de fleste butikker åpne frem til kvelden.  

–             De fleste butikker og restauranter er åpne som vanlig. Restaurantene får kun lov til å servere utendørs på nåværende tidspunkt – men det er også mulig med take away eller hjemkjøring, sier Marina.

Lindos på Rhodos

Vaksinasjonstakt på Rhodos

I Hellas går vaksinasjonen raskt og i skrivende stund er det 56,3% som fått første dosen og 53,4% er ferdigvaksinerte. 

–         Å vaksinere seg her på Rhodos har vært veldig enkelt – er man ikke gresk statsborger men jobber her kan man søke om et midlertidig personnummer for å kunne vaksinere seg. Jeg får min andre dose om 2 uker, sier Marina.

Mange av de større hotellene tilbyr Covid-tester mot en kostnad for de som ønsker det og hvert hotell har også en Covid-19-lege. Det er også selvtester til salgs på apotekene og klinikker som gjør covid-tester på timebestilling.

Les mer om trygghet på reisen Hellas.


Tips & Inspirasjon

Finn hotell og feriesteder på Rhodos

Feriesteder på Rhodos

Rhodos har alt! Du kan velge å ha en kombinert by og strand ferie i Rhodos by eller bare nyte late dager i for eksempel Faliraki & Kalithea. 

Se alle våre feriesteder på Rhodos

Hoteller for alle på Rhodos

På Rhodos tilbyr vi hoteller for alle. Få en genuin Rhodos opplevelse på vårt hotell St. James's i Lothiarika utenfor Lardos.

Se alle våre hoteller på Rhodos

Hoteller med vannsklier

På Rhodos har vi mange hotell med vannsklier og lekebasseng. Perfekt for deg som reiser med barn!

Se våre barnevennlige hotell på Rhodos