Stemningen i Parga akkurat nå

Slik står det til i Parga under corona

Mia, vår destinasjonssjef i Parga og Epirus-området, forteller om stemningen på plass! 

–        Atmosfæren er herlig og stemningen enda bedre, lokalbefolkningen er virkelig glade for at sommeren er her. Restaurant- og hotelleierne tar vel hånd om sine gjester og får dem til å føle seg trygge, innleder Mia. 

Denne artikkelen ble skrevet 1. juli 2021, og oppdateres fortløpende i sommer. Fullstendige regler og rutiner rundt Covid-19 kan du lese her.

Oppdatert 23. august 2021.

 

 

Ankomst & transport

Ankomst og transport fungerer veldig bra her på reisemålet i disse tider. Det er god plass i ankomsthallen ettersom det ikke er så mange fly som ankommer. 

Lurer du på hvordan det er å fly med Novair om dagen? Hva serveres om bord, får man kaffe og hvordan fungerer dette med Hepa-filter om bord som alle snakker om egentlig? Her kan du lese artikkelen der vår kabinsjef Malin forteller mer om hvordan det er om bord på Novair! Etter at du har landet møter Apollos reiseleder, akkurat som vanlig, alle gjestene, som har bestilt transport, utendørs på flyplassen.

Parga Beach Populære Parga Beach ligger på Valtosstranda i Parga

På våre hotell

Mange av våre hotell åpnet allerede før sommeren, og er derfor godt forberedt på å ta imot sine etterlengtede gjester også i år. De fleste hotellene har forenklet innsjekkingen og på noen hotell sjekker man inn via mobilen før man kommer frem. 

–                   Mange av hotellene her i Parga og i Epirus-området er små familieeide hotell med bare noen få rom, så vanligvis er det bare et par rom som ankommer samtidig, sier Mia. 

I hotellrestaurantene er det noen hotell som har á la carte i stedet for buffé, og på de hotellene som har buffé må man ta på seg plasthansker før man forsyner seg av maten, eller så legger personalet opp det man ønsker ha fra bufféen. Alle bord er utspredt slik at sosial distanse skal kunne overholdes. 

–                   Den herlige familiære og gjestfrie stemningen på våre små familieeide hotell er akkurat så herlig som den alltid har vært, sier Mia og ler godt. 

På vårt Apollo Mondo Selected-hotell Parga Beach foregår treningen utendørs. Det tilbys blant annet morgenyoga, core og funksjonell trening, alt med vakker utsikt over Valtosstranda. En populær aktivitet i år er powerwalk der vi går over borgen og ned til havna mens guidene forteller om Parga underveis.  

I vår barneklubb, Club Polly & Mino på Parga Beach, skjer alle aktiviteter utendørs. Og det er absolutt ikke noe problem! Det er mye å finne på i skyggen ved vår barneklubb. 

Piso Krioneri i Parga Mias favorittstrand i Parga - Piso Krioneri

På strendene

Sol og bad er som det alltid har vært, og nå som munnbindkravet er fjernet trenger man ikke ha det på ved bassenget eller på stranda, om sosial distanse kan holdes. Ta gjerne en taxibåt eller lei en bil for å komme til deilige strender med mindre folk. Ta en prat med reiselederen på plass som kan gi deg mange gode tips om strender. Solsengene står i større avstand fra hverandre og enn så lenge er det veldig god plass på alle strendene rundt Parga. 

–  Min favorittstrand i Parga er den lille bortgjemte stranda Piso Krioneri. Piso betyr kaldt vann på gresk og er en strand som ligger i sentrum av Parga. Piso Krioneri ligger bak Krioneristranda, tipser Mia. 

Vil du ha tips på flere strender å besøke i Parga-ferien, kan du ta en titt på våre reisetips her.

Acheronelva I Epirus-området er det mye å oppleve. Bli med på utflukten til Acheronelva.

Utflukter

Det finnes massevis å oppleve i Epirus-området. Her finner du alt fra sol og bad til vandring i Zagoria ved Vikosravinen og elvevandring i elva Acheron. Lei en bil og kom deg rundt på egen hånd, eller bli med på en av våre populære utflukter. Hemmelige Epirus er den mest populære utflukten i år. Her besøker vi Acheronelva og vader det iskalde og krystallklare vannet. Området er viden kjent for sin enestående natur. 

–  Er man på ferie i Parga så må man bare se Acheronelva, sier Mia. Myten sier at det var her Achilles ble dyppet i elva av sin mor for at han skulle bli udødelig.

Her kan du se alle utflukter i Parga.

 

Parga I Parga er det mange koselige restauranter og kaféer

Restauranter og shopping

De fleste små butikker er åpne som vanlig nå, særlig om kveldene når mange kommer til havna for å spise. Du trenger ikke ha på munnbind utendørs lengre, men så fort du går inn i en butikk må du ta det på. Butikkene har også begrensning på hvor mange som får være inne i butikken samtidig.

–                          Det er så mange koselige smågater å rusle rundt i her. Det er også fine små butikker som selger lokale produkter, spesielt fra Epirus-området, sier Mia. 

Vil du ha bedre shopping med internasjonale butikker så kan du dra til Ioannina, cirka 1,5 time med bil fra Parga. Drar du dit så bør du velge en hverdag, på dagtid. I helgene og om kveldene kan det være kø inn til butikkene. 

 

 

Vaksinasjonstakt i Parga

Mange av befolkningen over 18 år i Parga-området har allerede fått dose to.

–           Vaksinasjonssystemet funker veldig bra her. Både jeg og mine kollegaer fikk dose to i midten av juli, sier Mia. 

Les mer om trygghet på reisen i Hellas.

 


Tips & Inspirasjon

Se alle våre hotell i til Parga, se våre reisetips eller ta en titt på mulighetene for oppdagelser i Epirus-området.

Hotell i Parga

Parga er en koselig gresk idyll med mange hyggelige hotell. Mange av dem ligger meget sentralt med kort avstand til strand og byens tavernaer og barer.  

Se oversikt over våre hotell i Parga

Oppdag Epirus-området

Epirus er en stor og kontrastfylt region i det nordvestre Hellas. Et potpurri av pastellfargede hus, frodig natur, sjarmerende fjellandsbyer og vakre strender. 

Les om det spennende Epirus

Reisetips Parga

Parga er en utrolig koselig og sjarmerende liten by med fine strender, romantiske restauranter og et perfekt utgangspunkt for en rekke spennende utflukter. 

Les våre reisetips til Parga