Stemningsrapport Lanzarote

Slik står det til på Lanzarote under korona

Vurderer du på å reise til Lanzarote men lurer på hvordan det er der akkurat nå? Vår plassjef Mathias og reiselederen Stephanie forteller.

–       Velkommen til Lanzarote! Her vil du, som vanlig, få en unik opplevelse for her finner du noen av Kanariøyenes mest fantastiske mesterverk, sier Mathias stolt.

Denne artikkelen ble skrevet den 4. januar 2022, og oppdateres løpende. Fullstendige regler og rutiner rundt Covid-19 kan du lese her.

Sist oppdatert 11. januar 2022.

Ankomst & transport

Når dere har landet på Lanzarote og fått bagasjen blir dere møtt utenfor flyplassen av Mathias eller Stephanie, som er Apollos representanter på Lanzarote. De vil vise dere til bussen eller taxien. Fra flyplassen tar det ikke mer enn 15-30 minutter å komme til hotellene. Som oftest er det en guide med på bussen til Puerto Del Carmen, som vil fortelle om Lanzarote og gi gode råd.

Som alltid er sikkerheten det viktigste om bord i flyet, og å fly nå innebærer en rekke ekstra sikkerhetstiltak. For eksempel må du og kabinpersonalet ha munnbind under hele flyreisen og du skal helst sitte på din plass på hele flyvningen. Vil du vite mer om hvordan det er om bord på Novair nå, kan du lese mer i denne rapporten, der vår kabinsjef forteller. 

 

Hotell Costa Sal på Lanzarote Costa Sal er ett av våre mest populære hotell på Lanzarote.

På våre hotell

Alle våre hotell på Lanzarote følger de siste anbefalingene vedrørende Covid og gjør alt for at dere skal føle dere trygge. Håndsprit fins alltid i nærheten og munnbind er et krav foruten når du er på rommet, ved bassenget eller når du spiser eller drikker. 

Hvilke restriksjoner som gjelder styres av hvilket nivå Lanzarote befinner seg på etter de spanske myndighetenes vurdering. Dette nivået kan endres raskt og på kort varsel og da endres også restriksjonene. Fasilitetene som berøres og kan stenges ned er for eksempel treningsrom og spa.

Se alle våre hotell på Lanzarote.

 

 Papagayostrendene på Lanzarote Krystallklart vann & heftige klippeformasjoner – Papagayostrendene er populære hos såvel turistene som lokalbefolkningen

På strendene

Lanzarote har mer enn 100 strender, fra silkemyke sandstrender til strender med svart lavasand omgitt av karrige klipper. Uansett hvilken strand du velger så er det god avstand mellom solsengene og de sprites mellom hver gjest. 

 “Papagayostrendene” på den sørlige delen av øya, i naturreservatet Los Ajaches, er de mest populære på Lanzarote. Her er vannet krystallklart og strendene er populære både hos lokalbefolkningen og turistene. Du trenger dog ikke være urolig for at det skal være fullt av folk – det er som regel alltid mulig å finne en adskilt bukt der du kan sole deg og bade mer privat.

–          På mine fridager tar jeg gjerne turen til Playa del Cable som ligger i Arrecife. Da kan jeg shoppe litt i Arrecife om formiddagen og så tilbringe ettermiddagen på stranda, sier Stephanie.

Her tipser vi om Lanzarotes beste strender som du bør få  med deg i løpet av ferien. 

Utflukter

Lanzarote er en øy som må oppleves og la ikke kravet om munnbind stoppe deg. På alle utfluktene går det fint å holde sosial avstand og alle sikkerhetstiltak som kreves respekteres.

-             En av mine favorittutflukter er en halvdagsutflukt med luksuskatamaranen Catlanza, som seiler til de berømte Papagayostrendene. Har du flaks kan du se hvaler og delfiner på veien, og vil du prøve å styre katamaranen får man lov til det, sier Mathias og ler. 

Her kan du lese mer om katamaranturen og våre andre utflukter på Lanzarote.

De fleste butikker og restauranter holder åpent som vanlig. De fleste butikker og restauranter holder åpent som vanlig.

Restauranter og shopping

På Lanzarote kan man oppleve mat fra hele verden om man ønsker det. Men du må smake de lokale spesialitetene. Her fins blant annet tapas for enhver smak, paella, kaktusjuice of Estofado, som betyder gryte og er en populær rett på Lanzarote. 

–                      Liker du vi, så må du prøve vinen fra Yaiza. Uansett om du foretrekker rød eller hvit, så er det ikke noe som slår vinen som er produsert på en vulkanøy som Lanzarote, sier Mathias. 

Her kan du lese om noen av Lanzarotes beste restauranter.

 

Vaksinasjonstempo på Lanzarote

Turismen er viktig på Lanzarote og de fleste av alle som jobber i turistnæringen har fått to doser.

Mistenker du at du er smittet av Covid-19, ta kontakt med Apollos reiseleder på plass som hjelper deg med informasjon om hva du skal gjøre.

Les mer om trygghet på reisen i Spania.


Tips & Inspirasjon

Les mer om hvorfor det er trygt å reise med Apollo, finn ditt favorittreisemål på Lanzarote og sjekk ut våre reisetips

Apollo er det trygge valget

Vi gjør alltid alt vi kan for at du skal kunne bestille og planlegge ferien, så enkelt og risikofritt som mulig. 

Les mer

Hotell på Lanzarote

Lanzarote er ikke bare Kanariøyenes mest vulkanske øy, men også den kanskje mest stilfulle, med gjennomtenkt arkitektur i harmoniske farger. Her er det flere fine og populære hotell å velge mellom.

Se våre hotell på Lanzarote

Reisetips

Lanzarote er en fantastisk øy med magisk lavalandskap og vakre strender. Her er det også utmerkede muligheter for å surfe og andre sporty eventyr. Ta del av våre beste tips!

Les våre reisetips til Lanzarote