Mari Jääskö og Isabelle Wallin

Slik er stemningen på Kreta under Corona

Lurer du på hvordan det er på Kreta akkurat nå? Vår destinasjonssjef Mari Jääskö som bor på øya og vår medarbeider Isabelle Wallin fra Stockholms-kontoret dro en uke på besøk og forteller...

Fullstendige regler og rutiner vedrørende Covid-19 kan du lese her.

Her kommer det en hilsen fra solrike Kreta. Her har vi hatt gjester i noen måneder – og de har hatt det så bra! Det merkes at lokalbefolkningen har savnet sine skandinaviske venner. De snakker hele tiden om at gjestene har kommet tilbake og hvor mye de skal fortsette å komme tilbake. Her på Kreta tas alle turister som vil besøke øya varmt i mot, forteller Mari.

Sist oppdatert 23. august 2021.

Novairs fly på Chania flyplass Et fly fra Novair på Chania flyplass

Ankomst & transfer

Å fly med Apollo og Novair innebærer en del ekstra rutiner rundt sikkerhet for tiden. Både du og personalet må ha munnbind på under hele flyreisen, bortsett fra når du spiser og drikker. Forhåndsbestilt mat serveres som vanlig, men drikke og snacks serveres kun en gang under reisen for å unngå unødvendig kontakt. Etter landing forlater alle flyet i en satt rekkefølge – noen rader om gangen, slik at vi unngår trengsel. Her kan du lese mer om hvordan det fungerer om bord på Novair under corona. Vel framme ønskes du velkommen av vårt personale. Om bord i bussen bruker vi alle munnbind. Vel framme på hotellet holdes det avstand ved innsjekkingen.

Her kan du lese mer om Det Trygge Valget som gjør det ennå mer fleksibelt å bestille reisen din med oss, siden det hender at noen blir syke med Covid-19. Du kan også bestille et ekstra flysete ved siden av deg på flyet til en god pris.

Vår egen barneklubb Club Polly & Mino Vår egen barneklubb Club Polly & Mino

På våre hoteller og barneklubben

Alle våre hoteller er allerede forberedte for din og andre turisters ankomst. Alle ansatte bærer munnbind og rundt omkring på hotellene er håndsprit tilgjengelig. I restaurantene finnes det både håndsprit og plasthansker for å bruke ved bufféen – enkelte hoteller serverer deg ved bufféen. Bordene er plassert med god avstand og kun 6 personer per bord er tillatt. Noen ganger serveres maten som á la carte istedenfor buffé. Ofte presenteres menyen med hjelp av en QR-kode i din egen mobil, veldig smidig.

Er du med på treningstimer utendørs på våre hoteller behøver du ikke bære munnbind – så lenge du kan holde avstand.

Vår barneklubb Club Polly & Mino holder selvfølgelig åpent som vanlig, og barna har det gøy utendørs.

-        På Club Polly & Mino har vi flyttet ut alle aktiviteter. Det er herlig å henge på stranden eller i skyggen ved hotellet, sier Mari.

Se alle våre hoteller på Kreta.

 

På vei til en av Kretas vakre strender På vei til én av Kretas vakre strender

På strendene

Det er god plass på strendene og solsenger og parasoller er utplassert med god avstand fra hverandre. Man må alltid ligge på et håndkle. De som reiser sammen med kan selvsagt sole ved siden av hverandre. Gå ikke glipp av de populære strendene Elafonissi og Balos – som i normale tider er fulle av turister, men hvor det nå er langt roligere.

–       Ettersom det er færre gjester enn normalt på Kreta, så er det lett å finne en adskilt plass på stranda, sier Mari.

Etter en dag på stranda kan du alltids unne deg en god gyros for noen få euro. Når det er varmt er det godt å kunne kjøle seg ned med en god frappé eller en freddo. Her på Kreta finnes det kaféer på nesten hvert hjørne.

Les mer om Kretas fineste strender eller Kretas beste strender.

Gonia-klosteret som besøkes på utflukten "Smaken av Kreta" Gonia-klosteret som besøkes på utflukten "Smaken av Kreta"

Utflukter

Vi tilbyr fortsatt utflukter som før og gleder oss over å vise fram øya! For å garantere deg at du skal kunne oppdage våre utflukter på en trygg måte så har vi oppdatert vårt utfluktsprogram og tilbyr stadig flere utendørs utflukter. Bruker vi buss så gjelder regelen om munnbind også her, samt at vi kun fyller bussen 85% for ikke å kjøre med fulle busser.

Populære utflukter i år er for eksempel sykkelturer i Kretas vakre natur eller SUP og snorkel i det herlige vannet. Båtturer er også populært. Vi har blant annet en herlig tur på tre timer rundt øya Agio Theodoroi. Turene til Balos og Gramvosa er veldig populære. 

- Jeg synes at Balos er den vakreste stranden på hele øya, forteller Mari.

- Jeg likte så godt Gonia-klosteret som vi besøkte på utflukten "Smaken av Kreta", sier Isabelle.

Les mer om våre utflukter på Kreta.

De fleste butikkene og restaurantene holder åpent som vanlig De fleste butikkene og restaurantene holder åpent som vanlig

Restauranter og shopping

Hellas er ikke bare populært på grunn av sola. Havet og strendene, men også for de fantastiske smakene på Kreta. På kveldene er Chanias gamleby full av mennesker, både lokalbefolkning og turister som liker tradisjonell gresk mat. Her kan du teste ulike typer meze (småretter), fisk og skalldyr og selvsagt den lokale vinen og ouzo. Etter en god middag er det hyggelig å gå en tur i gamlebyen og bare nyte stemningen.

De fleste butikkene og restauranter holder åpent som vanlig. Restaurantene er nøye med å ha avstand mellom bordene og maks 10 personer ved hvert bord gjelder. Barer og klubber får kun servere utendørs.

Butikkene har også en øvre grense for antall kunder sett i forhold til størrelsen på butikken, og krav om munnbind gjelder innendørs. I turistområdene som Kato Stalos, Platanias og Agia Marina har noen av butikkene nylig åpnet. I Chania er butikkene ofte trangere, spesielt om ettermiddagene og kveldene – så det kan hende at du må vente litt utenfor, før du får gå inn.

Chania by Chania by

Vaksinasjonstempoet på Kreta

Hellas har startet vaksinering for aldersgruppen 18-30 år. Lokalbefolkningen er svært ivrige på å få tatt vaksinen, så de vaksineres i et godt tempo. Alle som jobber innenfor turisme må ta en selvtest en gang i uka og rapporterer prøvesvaret til regjeringen.

Om det skulle bli nødvendig å ta en PCR-test for deg som besøkende, så er prisen cirka 60 euro. I de fleste områdene kan private leger også utføre tester på hotellet, for en liten ekstra avgift.

Les mer om det å reise trygt til Hellas.


Tips & Inspirasjon

Les mer om hvorfor det er trygt å reise med Apollo, finn ditt favorittreisemål på Kreta eller se alle våre reiser til Kreta.

Apollo er det trygge valget

Her kan du lese mer om hva som inkluderes når du bestiller en reise med oss.

Les mer

Finn ditt Kreta

Hvilket Kreta passer for deg? Apollo har mange herlige reisemål! Her hjelper vi deg å finne riktig reisemål basert på interesse og reiseselskap.

Finn ditt favorittreisemål

Reiser til Kreta

På denne store, naturskjønne øya med sin dramatiske historie finnes det både større byer med et yrende folkeliv og mindre landsbyer med et søvnig og sjarmerende hverdagsliv.

Les mer og bestill