Jessica, plassjef for Apollo på Gran Canaria

Slik er det på Gran Canaria under korona

Har du lyst til å reise til Gran Canaria men lurer på hvordan det er akkurat nå? Vår plassjef Jessica, som har jobbet på Gran Canaria i mange år forteller... 

Denne artikkelen er skrevet den 12. november 2021, og oppdateres løpende i høst. Fullstendige regler og rutiner rundt Covid-19 kan du lese her.

-                         Min mormor tok meg med til Gran Canaria for første gang i 1980. Jeg husker de eksotiske restaurantene langs Las Canteras-stranda og de morsomme butikkene i Las Palmas by. Nå har jeg bodd her i flere år og elsker å tipse våre gjester om små perler og bra restauranter, sier Jessica og smiler bredt.

Sist oppdatert 20. januar 2022.

Ankomst & transport

Om sommeren har Gran Canaria et relativt stort antall innenlands turisme, men også en del internasjonale turister. Til en viss grad oppleves det meste helt som vanlig, men  de fleste har respekt for de reglene som gjelder. Forventningen til vinteren og tilbakekomsten av de skandinaviske turistene er stor hos de lokale.

Som alltid er sikkerheten det viktigste om bord i flyet, og å fly nå innebærer en rekke ekstra sikkerhetstiltak. For eksempel må både du og kabinpersonalet ha munnbind på under hele flyreisen og du skal helst sitte på plassen din under hele flyturen. 

Vår egen barneklubb Club Polly & Mino Vår egen barneklubb Club Polly & Mino på Lopesan Baobab.

På våre hotell og barneklubben

De fleste fasilitetene er åpne og man får samme service som før. Forskjellen er at en del fasiliteter kan være stengt på grunn av lavt belegg på hotellene eller restriksjoner fra myndighetene (som spa for eksempel).

-               På Gran Canaria og alle Kanariøyene er det ulike nivåer basert på smittetallene og endres nivået kan det påvirke slikt som for eksempel bufféene på hotellene, sier Jessica. Lavere nivå innebærer at det er tillatt å ta maten selv, men høyere nivå krever at man blir servert av personalet.

Alle hotellene har tydelige markeringer på gulvet som minner om å holde avstand og håndsprit finnes på flere steder inne på hotellområdet. 

I vår barneklubb Club Polly & Mino på Lopesan Baobab er tanken at alle barneaktiviteter skal være utendørs i høst og vinter.

Mange hotell tillater ikke røyking på hotellområdet nå, dette på grunn av at avstand ikke kan holdes i hotellets områder der røyking vanligvis er tillatt. 

 

Stranda Las Canteras Gran Canaria Hvilken av Gran Canarias alle strender blir din favoritt?

På strendene

På Gran Canaria er det mange herlige strender å oppdage og ettersom mange av strendene er så brede og lange er det ikke vanskelig å holde avstand. Det er ikke påbudt med munnbind på strendene der avstand kan holdes.

-    Det er så herlig på strendene om vinteren, sier Jessica. Det er så god plass å boltre seg på.

Det er vanskelig å velge en favorittstrand på Gran Canaria, de er så ulike hverandre. Drømmelignende små lokale strender dit få finner veien, eller strender der man kan vandre langt, langt i vannkanten. Lys korallsand eller mørk vulkansand, her er det noe for alle. Prøv en dag på Amadores eller Anfi Beach som har lys sand og knallturkist hav som gir den lille ekstra feriefeelingen!

Les våre tips om Gran Canarias 7 beste strender - hvilken blir din favoritt? 

Fjellandsbyen Fataga på Gran Canaria Ta en tur opp i fjellene i ferien på Gran Canaria og opplev det ekte Kanariøyene.

Utflukter

Vi som jobber her for Apollo tar oss gjerne en tur opp i fjellene når vi har fri. Går et stykke inn i pinjeskogene og nyter utsikten og naturen for siden spise lunsj i en av byene. Det er få ting som slår et kanarisk måltid med fersk fisk eller nygrillet kjøtt til papas arrugadas con mojo etter en dag i frisk luft.
Vi har fortsatt et bredt utvalg av utflukter for den som vil oppleve mer i ferien.

-            Noe av det vakreste jeg har opplevd er da en stor flokk nysgjerrige delfiner svømte lenge langs båten ute på havet, sier Jessica. Det er noe helt magisk med å se delfiner i frihet!

Utflukten Delfinsafari er en av våre mest populære utflukter og ettersom antallet plasser er begrenset er det en god idé å bestille utfluktene i god tid. Også utflukten Katamaranen Afrikat er veldig populær og blir fort fullbooket. 

Våren starter allerede ved nyttår på Gran Canaria og aller best merker man det oppe i fjellene, der mandeltrærne slår ut i blomst omtrent i midten av januar og blomstrer til midten av februar. Åssidene skifter i rosa og hvitt, det må man ikke gå glipp av! Bli med Rocky Adventures på en uforglemmelig hike i fjellene, hyr en bil og utforsk på egen hånd eller komfortabelt med Apollos Øy-tur. 

Her kan du lese mer om alle våre utflukter på Gran Canaria.

Det er stor etterspørsel etter leiebiler på Gran Canaria, så vær ute i god tid om du vil leie bil. Apollos reiseledere tipser gjerne om de beste stedene som finns å oppdage på Gran Canaria.

De fleste butikker og restauranter er åpne som vanlig De fleste butikker og restauranter er åpne som vanlig

Restauranter og shopping

Restaurantene er nøye med å overholde restriksjonene og har noe færre bord enn vanlig. Er man et større selskap kan det være en god idé å bestille bord. Restaurantene har en QR-kod på eller like ved bordet som man scanner for att få opp menyen. En del restauranter har også vanlige menyer. 
På nåværende tidspunkt er det tillatt å sitte 6 personer ved samme bord, men skulle nivåene som styrer restriksjonene og lovene på Kanariøyene heves, kan dette endres. Akkurat nå må alle restauranter og barer stenge ved midnatt, men også dette det styres av hvilket smittebegrensningsnivå lokale myndigheter innfører og kan endres på kort varsel.  

-          Kontanter brukes i noe mindre utstrekning nå enn innen pandemien. De fleste restaurantene og butikkene foretrekker kortbetaling, men mange aksepterer også kontanter om man heller vil betale med det, sier Jessica. 

Vaksinasjonstakten på Gran Canaria

Cirka 70 % av befolkningen på Gran Canaria er vaksinert med dobbel dose.

Å teste seg gjør man raskest og enklest hos en privat lege. En antigen-test (hurtigtest) koster cirka 35 euro og en PCR-test cirka 100 euro. Mistenker du at du er smittet av Covid-19, ta kontakt med Apollos reiseleder på plass, de vil hjelpe deg med informasjon hva du skal gjøre.

Les mer om trygghet på reisen i Spania.


Tips & Inspirasjon

Se alle våre reiser til Kanariøyene og finn din favorittøy!

Finn ditt Gran Canaria!

Vil du ha hjelp med å finne ut hvilken del av Gran Canaria som passer best for deg? Her har vi samlet det som preger de ulike stedene på Gran Canaria. Les, og finn ditt Gran Canaria!

Les mer og finn ditt Gran Canaria

Finn ditt Fuerteventura

Er det vanskelig å bestemme seg? Her har vi samlet en oversikt over hva som kjennetegner de ulike stedene på Fuerteventura. Vi håper det hjelper deg videre og at du finner det du søker.

Les mer og finn ditt Fuerteventura

Kanariøyenes beste opplevelser

Her finner du en samling over våre beste tips som du bør få med deg om Kanariøyene. Hva med fartsfylte festivaler, vakre nasjonalparker og unike smaksopplevelser?

Les vårt blogginnlegg