Mikaela Virtanen

Slik er stemningen på Fuerteventura

Lurer du på om du vil reise til Fuerteventura, men er usikker på hvordan stemningen er der akkurat nå? Vår destinasjonssjef Mikaela Virtanen som bor på øya forteller...

Fullstendige regler og rutiner vedrørende Covid-19 kan du lese her.

–          Stemningen på Fuerteventura er god, det daglige livet er mer eller mindre normalt og nå er det både nasjonal og internasjonal turisme på øya. Gjestene vi har pratet med som er på vei hjem sier at de har kjent seg trygge her på Fuerteventura, sier Mikaela Virtanen.

Fra og med nå er det ikke lenger et krav om å bruke munnbind når man er utendørs og kan holde en avstand på 1,5 meter. Det er dog alltid bra å ha med seg et munnbind som man kan ta på om man går innendørs eller havner i en situasjon der avstanden ikke kan holdes.

Sist oppdatert 24. august 2021.

Fly fra Novair Visste du at luften i kabinen skiftes helt ut hvert 3. minutt? Flyprodusentene har konstatert at luftkvaliteten om bord vedrørende filtrering og renhet overgår de kravene som settes for operasjonssaler på sykehus.

Ankomst & transfer

Som alltid er sikkerheten det aller viktigste om bord, og å fly i disse dager betyr noen ekstra sikkerhetstiltak. For eksempel må både du og kabinpersonalet ha munnbind på under hele flyreisen og du skal helst være sittende på plassen din under hele flyvningen. Vil du vite mer om hvordan det er om bord på Novair akkurat nå, kan du lese mer i denne rapporten, der vår kabinsjef forteller om situasjonen akkurat nå

–       Siden det lander færre fly på Fuerteventura akkurat nå, så er selve ankomsten til Fuerteventura veldig smidig. Det er godt om plass og lett å holde avstand. Transferbussene fylles bare med ca 50% av setekapasiteten slik at alle skal føle seg trygge – der også, sier Mikaela Virtanen.

Vår egen barneklubb Club Polly & Mino Vår egen barneklubb Club Polly & Mino på Playitas Resort.

På våre hoteller og barneklubben

Det er færre gjester enn normalt på hotellene, noe som gjør at det er lett å holde avstand. De fleste fasilitetene holder åpent og servicen er som før. Forskjellen er at noen fasiliteter kan være lukket på grunn av for lavt besøk eller at det finnes restriksjoner fra myndighetene (f eks spa).

–               På Kanariøyene har vi ulike nivåer av smitte og endres nivåene kan det føre til at det innføres endringer innen fasiliteter og service, sier Mikaela. Dette kan for eksempel påvirke bufféene på hotellene. Lave nivåer innebærer at det er tillatt å forsyne seg selv, men ved høyere nivå kreves det at du blir servert av personalet.

Alle hoteller har tydelige markeringer på gulvet som minner på å holde avstand og håndsprit finner du flere steder innenfor hotellområdet.

I vår barneklubb Club Polly & Mino på Playitas Resort arrangerer vi alle aktiviteter utendørs og i størst mulig grad passer vi på at barna ikke deler utstyr. Som eksempel kan vi nevne at de får sine egne tusjer som de bruker hele dagen – og som blir desinfisert til neste dag. Er det noe som skal benyttes av flere, så må barna vaske hendene en ekstra omgang før bruk.

–          Siden vi er på et av Europas største sportshotell så er bevegelse og mosjon veldig viktig i vår barneklubb, og derfor har bortimot alltid, selv føre pandemien, arrangert de fleste av aktivitetene utendørs og på alle deler av resorten, sier Mikaela.

Playitas Resort foregår all gruppetrening utendørs og med så lite utstyr som mulig. Det innebærer at vi kan trene uten munnbind. Så heller enn å låne en treningsmatte før hver treningstime, så låner du en treningsmatte fra hotellet mot depositum som du får tilbake på slutten av ferien når matten leveres tilbake. På treningsområdet er det markert hvor du skal stå for å være sikker på at alle holder en avstand på minst 2 meter fra hverandre. Brukes det utsyr under treningen, så rengjør alle sitt eget utstyr etter treningstimen. Den eneste treningen som skjer innendørs er trening på egen hånd på helsestudioet og der må alle ha på munnbind. En del apparater er avsperret for å sikre avstanden i treningsrommet.

Sosiale aktiviteter som fotball, basketball og volleyball tillates fra og med 28. juni. Følg med på ukeskjemaet på plass eller lån en ball og spill sammen med din familie eller de vennene du reiser sammen med.

Playitas Resort har innført en rekke tiltak for å unngå unødvendig kontakt og smittespredning. Les mer her.

Strand Fuerteventura På Fuerteventura finnes det mange fantastiske strender som bare venter på å oppleves.

På strendene

Fuerteventura er kjent for sine mange strender og nå er det god på plass på de forskjellige strendene. De fleste strendene på Fuerteventura er naturlige strender og har ingen solsenger eller parasoller, men på de strendene som har solsenger og parasoller er det garantert at det er minimum 2 meter mellom sengene – og de rengjøres etter bruk.

–    I helgene kan det være litt flere mennesker på strendene, siden lokalbefolkningen også bruker strendene på fridagene sine. Men det skaper ikke noe mer trengsel, sier Mikaela Virtanen.

Nå er det ikke lenger påbud om å bære munnbind når man oppholder seg utendørs, som på stranda eller ved bassengområdet, og anbefalt avstand kan opprettholdes. 

Sykle på Fuerteventura Aktiver deg i ferien! Lei deg en sykkel og utforske øya på egen hånd eller bli med på en av våre populære utflukter.

Utflukter

Vi har valgt ut utflukter der vi benytter dagen utendørs i den friske lufta i tillegg til turer der vi er i mindre grupper. Vi har fortsatt et stort tilbud av utflukter for den som vil oppleve mer under ferien.

–         Den mest populære utflukten akkurat nå er Jeepsafari på Jandiahalvøya, sier Mikaela Virtanen. Her kan du utforske den fantastiske nasjonalparken med vakre utsikter over fjell og sandstrender.

En annen populær utflukt er vår barnevennlige vandring med geiter der vi går sammen med tamme geiter i det karrige landskapet. En unik opplevelse som du ikke vil gå glipp av under ferien på Fuerteventura. Begge utfluktene utføres i smågrupper med 3-6 personer.

Ettersom utfluktene gjennomføres i mindre grupper, så blir populære utflukter fort fullbooket. Det kan også være bra å kjenne til at det kan være vanskelig å få tak i leiebil da mange leiebilfirmaer måtte selge mange av bilene sine i 2020, da det ikke var turister på øya.

Her kan du lese mer om alle våre utflukter på Fuerteventura.

De fleste butikkene og restaurantene holder åpent som vanlig De fleste butikkene og restaurantene holder åpent som vanlig

Restauranter og shopping

Majoriteten av restaurantene holder åpent som normalt. Er dere et større reisefølge er det lurt å bestille bord på forhånd. Restaurantenes eiere må sikre at det er god avstand mellom bordene og det er derfor færre enn vanlig på alle restauranter. Tradisjonelle menyer finnes ikke lenger, men derimot leser du av en QR-kode som gir deg menyen på mobilen. For tiden er det tillatt å sitte 4 personer innendørs ved samme bord, og 6 personer utendørs. men dersom smittenivåene endrer seg kan restriksjonene og lovverket endres på Kanariøyene. Akkurat nå må alle restauranter og barer stenge ved midnatt.

–          De fleste butikkene er åpne som normalt, selv om noen mindre butikker holder stengt – så finnes det gode muligheter for shopping, sier Mikaela Virtanen.

Markeder har igjen begynt å åpne, men det finnes ikke like mange som før. En gang i uka er det et marked i Costa Calma og i Morro Jable, men det er lurt å høre med reiselederne på stedet for å vite hvilke dager som gjelder og for eventuelle endringer i programmet.

Corralejo Corralejo

Vaksinasjonstempoet på Fuerteventura

Omtrent 90 % av befolkningen på Kanariøyene er vaksinerte og på Fuerteventura har alle som er 12 år eller eldre blitt tilbudt vaksine. Alle som jobber i helsevesenet, politiet, brannkorpsene og skolene har allerede blitt vaksinerte.

Å teste seg gjør du lettest og raskest hos en privat lege. Et antistoff-test koster cirka 50 euro og en PCR-test cirka 140 euro. Mistenker du at du er smittet med Covid-19, ta kontakt med Apollos reiseledere på stedet som hjelper deg med informasjonen videre.

Les mer om å reise trygt i Spania.


Tips & Inspirasjon

Les mer om hvorfor det er trygt å reise med Apollo, finn ditt favorittreisemål på Fuerteventura eller les mer om vårt sportshotell Playitas Resort.

Apollo er det trygge valget

Her kan du lese mer om hva som inkluderes når du bestiller en reise med oss.

Les mer

100% trening på Playitas Resort

På Playitas Resort er det aldri kjedelig! Her venter treningsmuligheter for såvel proffe som hverdagsmosjonister ,behagelig klima, sol og bad, bassenger, restauranter, barer og et hyggelig personale.

Les mer om Playitas Resort

Reiser til Fuerteventura

På Fuerteventura venter milelange sandstrender, koselige landsbyer og spektakulær natur. Om du ønsker en aktiv ferie foreslår vi det populære treningshotellet Playitas Resort.

Les mer og bestill