Viktig informasjon før du skal reise!

Nedenfor finner du viktig informasjon som du må sette deg inn i før du reiser.

Flere land lemper på eller fjerner restriksjonene for innreise, noe som gjør det enklere å reise. Det er imidlertid fortsatt noen land som har restriksjoner, og det er derfor viktig at du helt fram til avreise holder deg oppdatert om hva som gjelder for akkurat ditt reisemål. Nedenfor finner du informasjon for hvert reisemål. Husk! Det er ditt ansvar å overholde restriksjonene som gjelder for det reisemålet du skal reise til.

Som utgangspunkt er din fullvaksinering (to doser) gyldig for innreise i EU 9 måneder etter siste sprøyte. Deretter er din dokumentasjon for fullvaksinering kun gyldig hvis du har fått 3. dose booster-vaksine (2. dose for Johnson & Johnson). Vær oppmerksom på at gyldighetsperioden kan variere fra land til land. Hvis gyldighetsperioden varierer fra 9 måneder, vil det fremgå under hvert land nedenfor. 

Cirka to uker før avreise vil du motta en sms fra oss med link til denne siden, der aktuelle innreisekrav oppdateres. Bestiller du senere enn to uker før avreise vil du motta sms'en umiddelbart.

Oppdatert 13. mai 2022


Krav ved innreise til Spania

Hvis du har et gyldig koronasertifikat som oppfyller kravene for innreise til Spania, trenger du ikke lenger fylle ut innreiseskjemaet. Du skal kun kunne fremvise koronasertifikatet ved innreise. 

 

Innreiseskjema – gjelder kun deg som ikke har koronasertifikat godkjent for Spania

Hvis du ikke har et godkjent koronasertifikat for innreise til Spania, skal du fylle ut et innreiseskjema. Skjemaet kan fylles ut og sendes tidligst 48 timer før avgang.

Alle i reiseselskapet uansett alder må fylle i innreiseskjemaet. Man velger om man vil fylle ut hvert sitt skjema eller et felles skjema for hele reisefølget. Er dere flere som fyller ut samme skjema, vil dere allikevel motta hver deres QR-kode. Pass på at alle (voksne og barn) i reisefølget er med på skjemaet, også spedbarn.

QR-koden du mottar på e-post kan du skrive ut på papir og/eller ha digitalt på din mobil. Koden skal fremvises ved ankomst Spania og er viktig for at turen skal kunne gjennomføres.

Skjemaet kan fylles i på to måter:


Noen tips: 
1. Du registrerer deg først og vil motta en e-post med en kode (Security code) som du skal fylle inn for å kunne fortsette registreringen (tidligst 48 timer før avreise). Pass på at du setter inn korrekt e-post adresse, og sjekk også i spam/junk mail om du ikke mottar bekreftelsen med koden.
2. Har du ikke forhåndsreservert seter, sett inn seterad 1A, 1B osv. på punktet der du blir bedt om å oppgi seterad på flyet (under Flight information).
3. Adressen til hotellet finner du under Fakta-fliken på hotellsiden på apollo.no
4. Under hotellinformasjon/by (city/town), legger du inn: Las Palmas (for Gran Canaria), Santa Cruise (for Tenerife), Arrecife (for Lanzarote), Puerto del Rosario (for Fuerteventura).
5. I steg 4/Health Questionnaire kan du laste opp ditt koronasertifikat (som du finner på helsenorge.no). Får du ikke lastet opp koronasertifikatet, klikker du i ruten foran "Select here only if you are not able to upload your EU COVID Digital Certificate file". Da kan du legge inn informasjonen manuelt.
6. Når du har fullført skjemaet, vil du motta en e-post med en QR-kode. Denne skal vises fram ved innsjekking i Norge og ved innreise i Spania. Vi anbefaler at du tar en utskrift av QR-koden.
7. De spanske myndighetene har opprettet en hotline, som kan kontaktes på nummer +34 910 50 30 50 (det svares på spansk, engelsk, fransk eller tysk). Du kan også sende en e- pots til [email protected].
 

Som reisende er du selv ansvarlig for at dokumentet er korrekt fylt ut, i riktig tid innen avreise. Hvis det ikke er gjort vil du bli nektet innreise til Spania og kan derfor bli nektet ombordstigning på avreiseflyplassen. Skulle dette skje, har du ikke rett til å få reisens kostnad refundert. Merk at om du er blitt ombooket til et annet fly eller du selv har booket om reisen din, må du fylle i dokumentet en gang til med korrekt flightnummer, alternativt oppdatere det allerede utfylte dokumentet med riktig flightnummer.

Koronasertifikat

For alle som skal reise fra Norge til Spania kreves:

 • Et gyldig koronasertifikat for innreise til Spania. 

Har du ikke dette må du fylle i et innreiseskjema for å motta en QR-kode. Se under innreiseskjema for mer informasjon.

Dette gelder som gyldig koronasertifikat for alle reisende over 12 år som reiser til Spania fra Norge:

 1. Negativ antigentest (hurtigtest) inklusive reisebevis på engelsk som er maks 24 timer gammelt ved ankomst til Spania eller en negativ PCR-test inklusive reisebevis på engelsk som er maks 72 timer gammelt ved ankomst til Spania. Du trenger bare ha en av covid-19-testene. 

  eller
   
 2. Bevis på at du er fullvaksinert minst 14 dager før avreise (to doser). Det må ikke ha gått mer enn 9 måneder siden du ble fullvaksinert. Etter 9 måneder er din dokumentasjon kun gyldig hvis du har fått 3. dose booster-vaksine (2. dose for Johnson & Johnson). Vi anbefaler deg å skrive ut ditt bevis når du har hentet det via helsenorge.no slik at du har det lett tilgjengelig under reisen.

  eller
   
 3. Bevis på gjennomgått covid-19-infeksjon som er mer enn 11 dager og maks 180 dager gammelt. (Beviset må altså vise at det er min. 11 dager siden man har fått påvist covid-19-infeksjonen med en PCR-test). Denne informasjonen ligger i koronasertifikatet (blått) som gjelder for EU.

Les mer om Covid-19 test før du reiser

Vær oppmerksom på at koronasertifikatet også må fremvises ved innsjekking på hotell på Kanariøyene.

Som reisende er du selv ansvarlig for at dokumentet er korrekt fylt ut, i riktig tid innen avreise. Hvis det ikke er gjort vil du bli nektet innreise til Spania og vil derfor bli nektet ombordstigning på avreiseflyplassen. Skulle dette skje, har du ikke rett til å få reisens kostnad refundert. Merk at om du er blitt ombooket til et annet fly eller du selv har booket om reisen din, må du fylle i dokumentet en gang til med korrekt flightnummer, alternativt oppdatere det allerede utfylte dokumentet med riktig flightnummer.


Flyreisen

Om bord i flyet

Fra og med 16. mai er det ikke lenger et krav fra de europeiske luftfartsmyndigheter å bruke munnbind om bord i fly og på flyplasser i Europa. Vær oppmerksom på at det kan være eller på kort tid bli innført unntak. Vi anbefaler derfor at du alltid tar med munnbind, så du har det klart hvis det blir nødvendig. 

OBS: Der vil i mange tilfeller fremdeles være et krav om munnbind hvis man flyr utenfor EU. Det er derfor viktig at man setter seg inn i hva som gjelder for det flyselskapet du skal fly med og hva som gjelder på reisemålet og ved eventuelle mellomlandinger. 


Qatar Airways 

For å fly med Qatar Airways, skal man fylle ut et skjema som må fremvises ved innsjekk på flyplassen. Man kan fylle ut skjemaet ved innsjekk, men for å unngå kø og ventetid, anbefales det, at man fyller ut skjemaet innen ankomst til flyplassen. Skjemaet kan skrives ut og tas med på papir.

Norwegian

SAS

Aegan Airlines

Widerøe

Emirates

Sunclass Airlines

Qatar Airways

Corendon Airlines


På reisemålet

Tiltak i Spania og på Kanariøyene

Munnbind

 • Det er obligatorisk for alle over 6 år at bruke munnbind på sykehus og i apoteker samt på offentlig transport. Det er IKKE lenger et krav om munnbind på restauranter, barer, hotell osv. 

Om du skulle bli syk

 • ​Kontakte Apollos personale på reisemålets servicetelefon så kontakter vi hotellet.
 • Tester du positivt på Covid-19 må du isolere deg på det stedet du bor i 7 dager. Dette gjelder også ditt reiseselskap.
 • Ring helsemyndighetene på Kanariøyene på telefonnummer 900112061 hvis du ringer fra en spansk telefon. Ringer du fra din egen mobiltelefon ringer du 112. Helsemyndighetene hjelper deg med informasjon om hvilke lokale retningslinjer som gjelder for deg og ditt reiseselskap.
 • Kontakt ditt forsikringsselskap.
   

Vi anbefaler alltid våre kunder å ha en reiseforsikring.

På UDs hjemmeside for Spania kan du lese mer om hva som gjelder i Spania.


Øvrig viktig informasjon

 

 

Covid-19 test før du reiser

Koronatest før du reiser (med reisesertifikat)

Mange land krever en negativ PCR-test eller antigen-test for de som skal reise inn i landet. Sjekk under fliken for hvert land hvilket krav til testing som gjelder for landet du skal besøke. Du velger selv hvor du vil ta testen.

Koronasertifikat

Trenger jeg et koronasertifikat for å kunne reise?

Innreisekravene varierer for ulike land. De fleste EU/EØS/Schengen-land krever en negativ Covid-19 test hvis man ikke er vaksinert eller immun.  Koronasertifikatet er opprettet for å gjøre det enklere å reise innen EU/EØS og Schengen. Sertifikatet inneholder opplysninger om vaksinasjon, testresultater og om man har vært smittet av Covid-19 tidligere. Er du ikke vaksinert kan du altså bruke sertifikatet for å vise om du nylig har blitt testet eller er immun etter Covid-19 sykdom. Sertifikatet viser også om du er fullvaksinert. Vi anbefaler at du har med en utskrift av koronasertifikatet når du skal ut på reise.

Som utgangspunkt er din fullvaksinering (to doser) gyldig for innreise i EU 9 måneder etter siste sprøyte. Deretter er din dokumentasjon for fullvaksinering kun gyldig hvis du har fått 3. dose booster-vaksine (2. dose for Johnson & Johnson). Vær oppmerksom på at gyldighetsperioden kan variere fra land til land. Hvis gyldighetsperioden varierer fra 9 måneder, vil det fremgå under hvert land.

Hvordan får jeg et koronasertifikat?

Les mer om koronasertifikatet og last det ned på helsenorge.no.

Hva skjer om jeg ikke er vaksinert/fullvaksinert før jeg reiser, eller ikke kan fremvise et koronasertifikat? Må jeg da ta en Covid-19 test?

Ja, hvis du ikke kan vise fram et koronasertifikat må du ta en Covid-19 test for å kunne reise, under forutsetning av at landet du reiser til godkjenner at du ikke er vaksinert/fullvaksinert. Du må selv sjekke hvilken type test som kreves for det landet du skal reise til.

Kan jeg avbestille reisen min uten gebyr hvis jeg eller noen i mitt reisefølge ikke har koronasertifikatet når vi skal reise?

Nei, du kan ikke avbestille reisen uten kostnader. Det vil være de ordinære avbestillingsreglene som gjelder.

Hvem kontakter jeg hvis jeg spørsmål om mitt koronasertifikat?

Du finner informasjon på helsenorge.no.

Apollo kan dessverre ikke hjelpe deg med ditt koronasertifikat, og vi ber deg kontakte Helse Norge om du trenger hjelp med dette.

Reiseråd og retningslinjer fra norske myndigheter

UDs globale reiseråd er fjernet fra 1. oktober 2021. Utenriksdepartementet gjør vurdering av reiseråd til hvert enkelt land. 

Hold deg oppdatert om aktuelle reiseråd på Utenriksdepartementets nettsider, eller last ned UDs app Reiseklar.