Viktig informasjon før du skal reise!

Nedenfor finner du viktig informasjon som du må sette deg inn i før du reiser.

Flere land lemper på eller fjerner restriksjonene for innreise, noe som gjør det enklere å reise. Det er imidlertid fortsatt noen land som har restriksjoner, og det er derfor viktig at du helt fram til avreise holder deg oppdatert om hva som gjelder for akkurat ditt reisemål. Nedenfor finner du informasjon for hvert reisemål. Husk! Det er ditt ansvar å overholde restriksjonene som gjelder for det reisemålet du skal reise til.

Som utgangspunkt er din fullvaksinering (to doser) gyldig for innreise i EU 9 måneder etter siste sprøyte. Deretter er din dokumentasjon for fullvaksinering kun gyldig hvis du har fått 3. dose booster-vaksine (2. dose for Johnson & Johnson). Vær oppmerksom på at gyldighetsperioden kan variere fra land til land. Hvis gyldighetsperioden varierer fra 9 måneder, vil det fremgå under hvert land nedenfor. 

Cirka to uker før avreise vil du motta en sms fra oss med link til denne siden, der aktuelle innreisekrav oppdateres. Bestiller du senere enn to uker før avreise vil du motta sms'en umiddelbart.

Pass og nasjonalt ID-kort
Skal du ut og reise i sommer, men har ikke gyldig pass? Skal du reise innen Schengen-området anbefaler politiet at du bestiller nasjonal ID-kort med reiserett om du ikke allerede har dette. Det er noe kortere leveringstid på ID-kort enn pass. 

Oppdatert 20. september 2022


Krav ved innreise til Madeira

Det er ingen krav til dokumentasjon vedrørende Covid-19 ved innreise til Madeira.  

Koronasertifikat

Det er ikke krav om fremvisning av koronasertifikat ved innreise til Madeira.

Det er fremdeles krav om fremvisning av koronasertifikat på restauranter, kaféer, barer, muséer o.l. Les mer under "Tiltak på Madeira".


Flyreisen

Om bord i flyet

Fra og med 16. mai er det ikke lenger et krav fra de europeiske luftfartsmyndigheter å bruke munnbind om bord i fly og på flyplasser i Europa. Vær oppmerksom på at det kan være eller på kort tid bli innført unntak. Vi anbefaler derfor at du alltid tar med munnbind, så du har det klart hvis det blir nødvendig. 

OBS: Der vil i mange tilfeller fremdeles være et krav om munnbind hvis man flyr utenfor EU. Det er derfor viktig at man setter seg inn i hva som gjelder for det flyselskapet du skal fly med og hva som gjelder på reisemålet og ved eventuelle mellomlandinger. 


Qatar Airways 

For å fly med Qatar Airways, skal man fylle ut et skjema som må fremvises ved innsjekk på flyplassen. Man kan fylle ut skjemaet ved innsjekk, men for å unngå kø og ventetid, anbefales det, at man fyller ut skjemaet innen ankomst til flyplassen. Skjemaet kan skrives ut og tas med på papir.

Norwegian

SAS

Aegan Airlines

Widerøe

Emirates

Sunclass Airlines

Qatar Airways

Corendon Airlines


På reisemålet

Tiltak på Madeira

Koronasertifikat eller negativ Covid-19 test 

Du må kunne fremvise dokumentasjon på at du er fullvaksinert eller en negativ PCR test (maks 7 dager gammel) for å få adgang til: 

  • Offentlige bygninger som supermarkeder, apotek, butikker, shoppingsenter med mer. 
  • Restauranter, barer og kaféer 
  • All offentlig transport 

Munnbind

  • Det er obligatorisk for alle over 6 år å bruke munnbind på offentlige steder innendørs som restauranter, barer, supermarkeder, museer osv. 
  • Det er obligatorisk å bruke munnbind på all offentlig transport.

Restauranter, barer og kaféer

  • Du skal kunne fremvise dokumentasjon på at du er enten fullvaksinert eller en negativ Covid-19 test (maks 7 dager gammel) for å kunne komme inn.
  • Innendørs kan man maksimum sitte 6 personer ved samme bord. Utendørs maks 10 personer ved samme bord.

Vi anbefaler at du laster ned appen Info Praia. Denne inneholder informasjon om situasjonen på reisemålet.

MADEIRA SAFE TO DISCOVER kan du lese mer om råd, anbefalinger og restriksjoner som gjelder på Madeira akkurat nå.  

Om du blir syk

Om du blir syk, kontakte Apollos personale på reisemålets servicetelefon så informerer vi hotellet.

Ved mistanke om smitte skal du ringe til SNS24(+351) 808 24 24 24 før du reiser på sykehus.
(SNS24 motsvarer 113 i Norge). De har åpent døgnet rundt og tar i mot samtaler på engelsk.

Følg de lokale retningslinjene som finnes, dette gjelder både deg og dine medreisende.

Vi anbefaler alltid våre kunder å tegne en reiseforsikring.

På UDs hjemmesider og Re-open EUs hjemmeside kan du lese mer om hva som gjelder til Madeira.Skal du ikke reise til Madeira?

Vis alle reisemål


Øvrig viktig informasjon

 

 

Når må jeg møte opp på flyplassen?

I sommermånedene er det økt trafikk og vi anbefaler derfor at du beregner god tid og møter fram senest to timer før flyavgang. Skulle det bli behov for å møte tidligere, vil vi oppdatere informasjon om dette på denne siden.

Du kan følge oppdatert informasjon om ventetider i sikkerhetskontrollen og annen informasjon på avinor.no og torp.no.

Pass og nasjonalt ID-kort

Du kan reise innen EU/EØS/Schengen med nasjonalt ID-kort. Norsk politi oppfordrer til at man søker om nasjonalt ID-kort i stedet for pass når du skal reise innen Europa fordi det er raskere behandlingstid.

Med det nasjonale ID-kortet kan man reise til følgende land uten å fremvise pass: Belgia, Bulgaria, Kypros, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Hellas, Irland, Island, Italia, Kroatia, Latvia, Litauen, Luxemburg, Malta, Nederland, Sverige, Polen, Portugal, Romania, Sveits, Slovakia, Slovenia, Spania, Tsjekkia, Tyskland, Ungarn og Østerrike.

Tilfeldig testing ved ankomst

Alle land forbeholder seg retten til å tilfeldig teste ankommende reisende

  • Tilfeldig testing av kroppstemperatur kan forekomme ved ankomst. 
  • Bruk av kamera som tar temperaturen på de reisende kan forekomme ved ankomst.
  • Kun de som skal reise får være inne på flyplassen, om assistanse trengs tillates ikke-reisende å komme inn.