Viktig informasjon før du skal reise!

Nedenfor finner du viktig informasjon som du må sette deg inn i før du reiser.

Flere land lemper på eller fjerner restriksjonene for innreise, noe som gjør det enklere å reise. Det er imidlertid fortsatt noen land som har restriksjoner, og det er derfor viktig at du helt fram til avreise holder deg oppdatert om hva som gjelder for akkurat ditt reisemål. Nedenfor finner du informasjon for hvert reisemål. Husk! Det er ditt ansvar å overholde restriksjonene som gjelder for det reisemålet du skal reise til.

Som utgangspunkt er din fullvaksinering (to doser) gyldig for innreise i EU 9 måneder etter siste sprøyte. Deretter er din dokumentasjon for fullvaksinering kun gyldig hvis du har fått 3. dose booster-vaksine (2. dose for Johnson & Johnson). Vær oppmerksom på at gyldighetsperioden kan variere fra land til land. Hvis gyldighetsperioden varierer fra 9 måneder, vil det fremgå under hvert land nedenfor. 

Cirka to uker før avreise vil du motta en sms fra oss med link til denne siden, der aktuelle innreisekrav oppdateres. Bestiller du senere enn to uker før avreise vil du motta sms'en umiddelbart.

Oppdatert 25. mai 2022


Krav ved innreise til Madeira

Det er ingen krav til dokumentasjon vedrørende Covid-19 ved innreise til Madeira.  

Koronasertifikat

Det er ikke krav om fremvisning av koronasertifikat ved innreise til Madeira.

Det er fremdeles krav om fremvisning av koronasertifikat på restauranter, kaféer, barer, muséer o.l. Les mer under "Tiltak på Madeira".


Flyreisen

Om bord i flyet

Fra og med 16. mai er det ikke lenger et krav fra de europeiske luftfartsmyndigheter å bruke munnbind om bord i fly og på flyplasser i Europa. Vær oppmerksom på at det kan være eller på kort tid bli innført unntak. Vi anbefaler derfor at du alltid tar med munnbind, så du har det klart hvis det blir nødvendig. 

OBS: Der vil i mange tilfeller fremdeles være et krav om munnbind hvis man flyr utenfor EU. Det er derfor viktig at man setter seg inn i hva som gjelder for det flyselskapet du skal fly med og hva som gjelder på reisemålet og ved eventuelle mellomlandinger. 


Qatar Airways 

For å fly med Qatar Airways, skal man fylle ut et skjema som må fremvises ved innsjekk på flyplassen. Man kan fylle ut skjemaet ved innsjekk, men for å unngå kø og ventetid, anbefales det, at man fyller ut skjemaet innen ankomst til flyplassen. Skjemaet kan skrives ut og tas med på papir.

Norwegian

SAS

Aegan Airlines

Widerøe

Emirates

Sunclass Airlines

Qatar Airways

Corendon Airlines


På reisemålet

Tiltak på Madeira

Koronasertifikat eller negativ Covid-19 test 

Du må kunne fremvise dokumentasjon på at du er fullvaksinert eller en negativ PCR test (maks 7 dager gammel) for å få adgang til: 

  • Offentlige bygninger som supermarkeder, apotek, butikker, shoppingsenter med mer. 
  • Restauranter, barer og kaféer 
  • All offentlig transport 

Munnbind

  • Det er obligatorisk for alle over 6 år å bruke munnbind på offentlige steder innendørs som restauranter, barer, supermarkeder, museer osv. 
  • Det er obligatorisk å bruke munnbind på all offentlig transport.

Restauranter, barer og kaféer

  • Du skal kunne fremvise dokumentasjon på at du er enten fullvaksinert eller en negativ Covid-19 test (maks 7 dager gammel) for å kunne komme inn.
  • Innendørs kan man maksimum sitte 6 personer ved samme bord. Utendørs maks 10 personer ved samme bord.

Vi anbefaler at du laster ned appen Info Praia. Denne inneholder informasjon om situasjonen på reisemålet.

MADEIRA SAFE TO DISCOVER kan du lese mer om råd, anbefalinger og restriksjoner som gjelder på Madeira akkurat nå.  

Om du blir syk

Om du blir syk, kontakte Apollos personale på reisemålets servicetelefon så informerer vi hotellet.

Ved mistanke om smitte skal du ringe til SNS24(+351) 808 24 24 24 før du reiser på sykehus.
(SNS24 motsvarer 113 i Norge). De har åpent døgnet rundt og tar i mot samtaler på engelsk.

Følg de lokale retningslinjene som finnes, dette gjelder både deg og dine medreisende.

Vi anbefaler alltid våre kunder å tegne en reiseforsikring.

På UDs hjemmesider og Re-open EUs hjemmeside kan du lese mer om hva som gjelder til Madeira.Skal du ikke reise til Madeira?

Vis alle reisemål


Øvrig viktig informasjon

 

 

Covid-19 test før du reiser

Koronatest før du reiser (med reisesertifikat)

Mange land krever en negativ PCR-test eller antigen-test for de som skal reise inn i landet. Sjekk under fliken for hvert land hvilket krav til testing som gjelder for landet du skal besøke. Du velger selv hvor du vil ta testen.

Koronasertifikat

Trenger jeg et koronasertifikat for å kunne reise?

Innreisekravene varierer for ulike land. De fleste EU/EØS/Schengen-land krever en negativ Covid-19 test hvis man ikke er vaksinert eller immun.  Koronasertifikatet er opprettet for å gjøre det enklere å reise innen EU/EØS og Schengen. Sertifikatet inneholder opplysninger om vaksinasjon, testresultater og om man har vært smittet av Covid-19 tidligere. Er du ikke vaksinert kan du altså bruke sertifikatet for å vise om du nylig har blitt testet eller er immun etter Covid-19 sykdom. Sertifikatet viser også om du er fullvaksinert. Vi anbefaler at du har med en utskrift av koronasertifikatet når du skal ut på reise.

Som utgangspunkt er din fullvaksinering (to doser) gyldig for innreise i EU 9 måneder etter siste sprøyte. Deretter er din dokumentasjon for fullvaksinering kun gyldig hvis du har fått 3. dose booster-vaksine (2. dose for Johnson & Johnson). Vær oppmerksom på at gyldighetsperioden kan variere fra land til land. Hvis gyldighetsperioden varierer fra 9 måneder, vil det fremgå under hvert land.

Hvordan får jeg et koronasertifikat?

Les mer om koronasertifikatet og last det ned på helsenorge.no.

Hva skjer om jeg ikke er vaksinert/fullvaksinert før jeg reiser, eller ikke kan fremvise et koronasertifikat? Må jeg da ta en Covid-19 test?

Ja, hvis du ikke kan vise fram et koronasertifikat må du ta en Covid-19 test for å kunne reise, under forutsetning av at landet du reiser til godkjenner at du ikke er vaksinert/fullvaksinert. Du må selv sjekke hvilken type test som kreves for det landet du skal reise til.

Kan jeg avbestille reisen min uten gebyr hvis jeg eller noen i mitt reisefølge ikke har koronasertifikatet når vi skal reise?

Nei, du kan ikke avbestille reisen uten kostnader. Det vil være de ordinære avbestillingsreglene som gjelder.

Hvem kontakter jeg hvis jeg spørsmål om mitt koronasertifikat?

Du finner informasjon på helsenorge.no.

Apollo kan dessverre ikke hjelpe deg med ditt koronasertifikat, og vi ber deg kontakte Helse Norge om du trenger hjelp med dette.

Reiseråd og retningslinjer fra norske myndigheter

UDs globale reiseråd er fjernet fra 1. oktober 2021. Utenriksdepartementet gjør vurdering av reiseråd til hvert enkelt land. 

Hold deg oppdatert om aktuelle reiseråd på Utenriksdepartementets nettsider, eller last ned UDs app Reiseklar.