Viktig informasjon før du skal reise!

Nedenfor finner du viktig informasjon som du må sette deg inn i før du reiser. I korthet er det to ting du må gjøre for å kunne reise:
 

 1. Fylle ut et digitalt innreiseskjema.
 2. Fremvise et gyldig koronasertifikat (som bevis på vaksinering, negativ Covid-19 test eller immunitet).
 3. Hold deg oppdatert om de innreiseregler og restriksjoner som gjelder for det landet/reisemålet du skal reise til.
 4. Sjekk at du har en reiseforsikring med full dekning.


Du kan lese mer om hva som gjelder for respektive reisemål nedenfor.

Obs! Vær klar over at informasjonen om restriksjoner og rutiner vil bli justert om myndighetene endrer sine anbefalinger og beslutninger. Du er selv ansvarlig for å oppfylle de kravene som gjelder og ha korrekte innreisedokumenter, både til landet du skal besøke og ved hjemreise til Norge.

Ca. to uker før avreise vil du motta en e-post fra oss med link til denne siden, der aktuelle innreisekrav oppdateres kontinuerlig. Er det mindre enn to uker til avreise når du bestiller reisen, vil du motta en sms med link til denne siden rett etter at du bestilt reisen.

Informasjonen du finner her gjelder for våre reiser vinteren 2021/2022. Sidene vil bli oppdatert så fort ny informasjon foreligger.

Oppdatert 29. november 2021

Kroatia

Her har vi samlet all informasjon om tiltak og rutiner for deg som skal reise til Kroatia.

Oppdatering og status fra UD om Kroatia.

Lurer du på hvordan det er i Kroatia akkurat nå?

Les vår stemningsrapport fra Kroatia her »

 

Skal du ikke reise til Kroatia?

Vis alle reisemål »


Krav ved innreise til Kroatia

For innreise til Kroatia kreves: Innreiseskjema og Koronasertifikat

Innreiseskjema

Ved innreise til Kroatia kreves: 

 • Innreiseskjema
 • Koronasertifikat

 

Innreiseformular

Alle som reiser anbefales å fylle i et innreiseskjema, hjemmefra eller ved ankomst. For å redusere ventetid ved ankomst er det best at du fyller i innreiseskjemaet innen avreise. 

Klikk her for å åpne innreiseskjemaet

Du som skal reise er selv ansvarlig for å ha korrekte innreisedokument, i rett tid innen avreise. Har du ikke dette vil du bli nektet innreise i landet og kan derfor allerede på avreiseflyplassen bli nektet ombordstigning. Skulle dette skje vil du ikke få refundert kostnaden for reisen. Merk at om du har blitt ombooket til et annet fly eller om du selv har booket om din reise må du fylle i innreiseskjemaet en gang til med korrekt flightnummer, alternativt oppdatere det allerede utfylte skjemaet med riktig flightnummer samt kontrollere at din PCR-test fremdeles er gyldig etter den gjeldende tidsrammen.

Se Re-open EU for å holde deg oppdatert. 

Koronasertifikat

Ved innreise til Kroatia kreves: 

 • Innreiseskjema og QR-kode
 • Koronasertifikat


Koronasertifikat

For å reise inn i Kroatia kreves det at alle reisende over 12 år kan fremvise ett av følgende (må fremvises både på avreiseflyplassen og ved innreise i Kroatia):

a)      Dokumentasjon/koronasertifikat på at du er vaksinert med minst èn dose med Pfizer eller Moderna minst 22 dager og maks. 42 dager før avreise, eller at du er fullvaksinert. For Johnson&Johnson gjelder minst 14 dager etter første dose, eller dagen etter for  andre dose (fullvaksinert). For AstraZeneca gjelder minst 22 dager og maks. 84 dager etter første dose.

b)      Dokumentasjon på immunitet, i form av et positivt covid-19-testresultat (PCR-test).
         Testresultat kan være maks. 6 måneder gammelt, og må være utstedt tidligst 11 dager etter at du fikk påvist Covid-19.

c)      En negativ antigentest (hurtigtest). Denne kan maksimalt være 48 timer gammel ved ankomst til Kroatia (se ankomsttidspunkt på billetten din).

d)      En negativ PCR-test. Denne kan maksimalt være 72 timer gammel ved ankomst til Kroatia (se ankomsttidspunkt på billetten din).

Les mer om Covid-19 test før du reiser

Du som skal reise er selv ansvarlig for å ha korrekte innreisedokument, i rett tid innen avreise. Har du ikke dette vil du bli nektet innreise i landet og vil derfor allerede på avreiseflyplassen bli nektet ombordstigning. Skulle dette skje vil du ikke få refundert kostnaden for reisen. Merk at om du har blitt ombooket til et annet fly eller om du selv har booket om din reise må du fylle i innreiseskjemaet en gang til med korrekt flightnummer, alternativt oppdatere det allerede utfylte skjemaet med riktig flightnummer samt kontrollere at din antigentest/hurtigtest eller PCR-test fremdeles er gyldig etter den gjeldende tidsrammen. Har du fått endret ditt hotell etter at innreiseskjemaet er innsendt, trenger du ikke foreta deg noe.

Se Re-open EU for å holde deg oppdatert.


Flyreisen

På flyplassen

På flyplassen og om bord på flyet følger alle flyselskap vi samarbeider med retningslinjene fra EASA (European Union Aviation Safety Agency) og nasjonale myndigheter. Dette gjelder alt fra hygiene til innsjekking.

Følgende gjelder på flyplassen:

 • Rutiner for ombordstigning er tilrettelagt for sosial distansering ved å dele opp ombordstigningen i ulike soner. Dette kan innebære at ombordstigningen tar litt lenger tid enn vanlig. Møt derfor opp til flyplassen i god tid før avgang. 
 • Sett deg godt inn i kravene for å reise til din sluttreisemål og sjekk at du oppfyller disse. 
 • Bruk gjerne check in-automatene på flyplassen. Har du forhåndsbestilt flyseter, kan du også sjekke inn online hjemmefra, 2-14 dager før avreise. Da trenger du kun å levere inn bagasjen din ved bagasje drop på flyplassen. 
 • Hold avstand i køene for check-in, i sikkerhetskontrollen og ved gaten. 
 • Som alltid - bli hjemme dersom du føler deg syk. 


Vi minner om de viktigste tiltakene for å unngå smittespredning: Hold deg hjemme hvis du føler deg syk, hold avstand, bruk munnbind, sørg for god håndhygiene og ta hensyn til hverandre. 


Se hva som gjelder på de største flyplassene:
Norge
Kastrup
Hellas
Kroatia
Kypros
Spania 

Her kan du se hva som gjelder for innreise til EU-land. 

Du kan også laste ned appen Re-open EU for å holde deg oppdatert.

 

Les mer om ditt flyselskap nedenfor

For informasjon om øvrige flyselskap, klikk på aktuell link under.

Munnbind:

 • Kabinpersonalet bruker munnbind under hele flyvningen.
 • Det er et krav at alle passasjerer bruker munnbind som dekker nese og munn.
 • Barn under 6 år er unntatt bruk av munnbind.
 • Vær oppmerksom på at det er passasjerens ansvar å ha med munnbind. Manglende munnbind kan føre til at du nektes ombordstigning.
 • Visir er ikke akseptert, og de fleste flyselskaper aksepterer kun medisinske engangs munnbind.
 • Det er ikke mulig å få dispensasjon for bruk av munnbind.
   

Norwegian

SAS

Aegan Airlines

Widerøe

Emirates

Sunclass Airlines

Qatar Airways


På reisemålet

Tiltak i Kroatia

Sosial distansering 

 • I Kroatia gjelder sosial distanse på allmenne steder som restauranter, torg, forretninger, museum etc. akkurat som i alle hotellenes fellesområder, inklusive basseng. 

Munnbind

 • I Kroatia er munnbind obligatorisk i butikker, så vel minimarkeder og bakerier som i kjøpesenter.
   

UDs informasjon vedrørende reiser til Kroatia

 

 

Transport tur/retur hotellet

 • Som vanlig ønsker Apollos personale deg velkommen på flyplassen og sørger for at du som har bestilt transport kommer til ditt hotell.
 • Det er obligatorisk å bruke munnbind på bussen.

På våre hotell

På grunn av den rådende situasjonen og lokale bestemmelser kan det løpende skje forandringer i hotellenes fasiliteter, service og aktiviteter sommeren 2021.

Innsjekking

 • Hotellene har ulike løsninger for hvordan innsjekkingen skal kunne gjennomføres enklere og for å unngå kødannelse. For eksempel gir noen hotell gjestene mulighet til å sjekke inn online.
 • Utsjekk senest kl. 11.00 og innsjekk tidligst kl. 15.00. For alle gjesters sikkerhet må alle hotellrom/leiligheter være tomme i minst 4 timer for utlufting og rengjøring. Merk at ventetider for å få tilgang til rommet/leiligheten kan forekomme.
   

Rengjøringsrutiner

 • Rengjøringen utvides før innsjekking.
 • Solsenger og parasoller desinfiseres daglig, alternativt benyttes engangsunderlag. 
 • For å begrense antallet personer som oppholder seg i rommene har mange hotell redusert antallet rengjøringsdager. Du kan derfor selv bli nødt til å si ifra om f. eks. manglende toalettpapir. Det samme gjelde bytte av håndklær.
   

Hotellpersonalet

 • Personalet må bruke bruke munnbind.
 • Personalets temperatur vil bli målt hver morgen.
 • Personalet vil måtte gjennomgå hurtigtester hver uke for å kontrollere om de har en pågående Covid-19-infeksjon.  

 

Avstand solsenger & parasoll

 • Ved bassengene og på strendene vil solsenger og parasoller stå med 2-4 meters avstand.
   

Restauranter

 • Sommeren 2021 vil bufféer være tillatt. Hotellpersonalet kommer til å servere fra bufféen samt av drikke. 
 • I restaurantene vil bordene stå med 1,5-2 meters avstand fra hverandre. 

 

Apollo Service

 • Vi følger selvsagt de lokale myndighetenes retningslinjer og krav, som kan variere mellom landene og over tid.
 • For å unngå smittespredning tar vi nå bort informasjonspermer og annet skriftlig materiale. I stedet kommer informerer vi våre gjester via sms og vår reiseapp
 • Du kommer i kontakt med vårt personale på plass som vanlig 24 timer i døgnet på vår servicetelefon. På utvalgte hoteller treffer du oss også personlig, her kan du lese mer om vår Apollo Service.

 

Sport og trening

For mange av våre kunder er treningsmuligheter i ferien en høy prioritet. Vi ønsker selvsagt at våre gjester skal fortsette å være i aktivitet og ha gode muligheter for å trene. På våre Apollo Mondo-hotell og Apollo Sports-hotell gjelder følgende:

 • I sommer kommer vi til å gjennomføre alle gruppetreningsaktiviteter utendørs.

 

Club Polly & Mino – Apollos egen barneklubb

Vi vet at barnas opplevelse av ferien er det viktigste for mange av våre kunder. Derfor kommer barna fremdeles til å kunne være i barneklubben med Polly & Mino på våre Apollo Mondo-hotell, men med følgende iverksatte tiltak:

 • Alle aktiviteter for barn på våre Apollo Mondo-hotell vil bli gjennomført utendørs.
 • Aktivitetene vil bli tilpasset de krav som stilles i respektive land.
 • Alle områder som benyttes til barneklubbens aktiviteter vil bli rengjort grundig, i henhold til hotellenes nye renslighetskrav. 

Utflukter

For å garantere at du skal kunne oppleve våre utflukter på en trygg måte har vi oppdatert vårt utfluktsprogram og tilbyr nå flere utflukter utendørs.

 • Det er obligatorisk å bruke munnbind på utflukter som er med buss. 

Om du skulle bli syk

 • Kontakt Apollos personal på reisemålets servicetelefon så informerer vi hotellet.
 • Deretter følges de lokale retningslinjene, dette gjelder både deg selv og ditt reiseselskap.

Vi anbefaler alltid våre kunder å ha en reiseforsikring.

På UDs hjemmesider om Kroatia kan du lese om hva som gjelder for reiser til Kroatia.


Øvrig viktig informasjon

Her finner du mye annet som kan være godt å vite, blant annet de seneste oppdateringene om UDs reiseråd og hvorfor Apollo er det trygge valget.

 

Covid-19 test før du reiser

Koronatest før du reiser (med reisesertifikat)

Mange land krever en negativ PCR-test eller antigen-test for de som skal reise inn i landet. Sjekk under fliken for hvert land hvilket krav til testing som gjelder for landet du skal besøke. Du velger selv hvor du vil ta testen.

Negativ test før hjemreise

Fra 26. november 2021 gjeninnføres regelen om at alle over 18 år som ikke er fullvaksinerte eller immune etter Covid-19 sykdom de siste seks månedene skal teste seg og kunne fremvise en attest for negativ test (antigen) tatt i løpet av de siste 24 timer før innreise

Innreiseregler til Norge

Det er nye regler for innreise til Norge fra lørdag 25. september 2021 kl. 16.00 (regler merket med *) gjelder fra 26. november 2021).

 • Er du fullvaksinert eller har hatt Covid-19 siste 6 måneder og har gyldig dokumentasjon på dette, har du ikke krav til testing eller karantene.

 • Innreisekarantene gjelder kun for reisende fra røde, mørkerøde, lilla og grå land (områder/øvrige tredjeland).

 • Barn under 18 år skal ikke i innreisekarantene.

 • Barn som kommer fra områder med karanteneplikt (røde, mørkerøde, lilla og grå land/områder) skal fremdeles testes på grensen/ankomstflyplass. I tillegg anbefales test etter tre døgn.

 • Alle over 18 år som ikke kan dokumentere med gyldig koronasertifikat at de er fullvaksinert eller har hatt covid-19 de siste seks måneder, skal teste seg ved innreise til Norge uavhengig av hvilket land man kommer fra. *)

 • Alle over 18 år som ikke kan dokumentere med gyldig koronasertifikat at de er fullvaksinerte eller har hatt Covid-19 de siste seks måneder,  skal teste seg før hjemreise, og kunne fremvise en attest for negativ test tatt i løpet av de siste 24 timer før innreise.  *)

 • Voksne som kommer fra land/områder med karanteneplikt (røde, mørkerøde, lilla eller grå land/områder) skal i innreisekarantene i ti døgn, men kan avslutte karantenen ved negativ PCR-test tidligst tre døgn etter ankomst.

 • Plikten til PCR-test sju dager etter ankomst fjernes.

 • Karantenehotell fjernes som krav, men opprettholdes som et tilbud for dem som ikke har et annet egnet karantenested. De som allerede er på karantenehotell når de nye reglene innføres, kan fullføre karantenen sin der hvis de ønsker.

 • Alle over 16 år skal registrere seg i reiseregistreringsskjema før ankomst Norge. Dette kan gjøres når det er under tre døgn til innreise. Innreiseregistrering gjelder for alle, uavhengig av vaksinestatus, immunitetsstatus eller hvilket land man kommer fra og hvor lenge man har vært borte. *)

*) Disse endringene i innreisereglende gjelder fra og med 26. november 2021. 

Selv om det nå ikke frarådes reiser til landene i EØS/EU, Schengen og til Storbritannia, er det den enkelte reisendes status (vaksinert, ikke-vaksinert, immun m.m.) som avgjør om du må teste deg når du kommer hjem til Norge, og om du må i karantene ved innreise og hvor lenge karantenen skal vare.

Du er selv ansvarlig for å holde deg oppdatert på lokale og nasjonale regler, og for å sikre at du har den nødvendige dokumentasjonen.

UDs globale reiseråd ble fjernet 1. oktober 2021 og er erstattet av reiseråd til enkelte land. Hold deg oppdatert på UDs reiseråd her.

Koronasertifikat

Trenger jeg et koronasertifikat for å kunne reise?

Innreisekravene varierer for ulike land. De fleste EU/EØS/Schengen-land krever en negativ Covid-19 test hvis man ikke er vaksinert eller immun.  Koronasertifikatet er opprettet for å gjøre det enklere å reise innen EU/EØS og Schengen. Sertifikatet inneholder opplysninger om vaksinasjon, testresultater og om man har vært smittet av Covid-19 tidligere. Er du ikke vaksinert kan du altså bruke sertifikatet for å vise om du nylig har blitt testet eller er immun etter Covid-19 sykdom. Sertifikatet viser også om du er fullvaksinert. Vi anbefaler at du har med en utskrift av koronasertifikatet når du skal ut på reise.

Hvordan får jeg et koronasertifikat?

Les mer om koronasertifikatet og last det ned på helsenorge.no.

Hva skjer om jeg ikke er vaksinert/fullvaksinert før jeg reiser, eller ikke kan fremvise et koronasertifikat? Må jeg da ta en Covid-19 test?

Ja, hvis du ikke kan vise fram et koronasertifikat må du ta en Covid-19 test for å kunne reise, under forutsetning av at landet du reiser til godkjenner at du ikke er vaksinert/fullvaksinert. Du må selv sjekke hvilken type test som kreves for det landet du skal reise til.

Kan jeg avbestille reisen min uten gebyr hvis jeg eller noen i mitt reisefølge ikke har koronasertifikatet når vi skal reise?

Nei, du kan ikke avbestille reisen uten kostnader. Det vil være de ordinære avbestillingsreglene som gjelder.

Hvem kontakter jeg hvis jeg spørsmål om mitt koronasertifikat?

Du finner informasjon på helsenorge.no.

Apollo kan dessverre ikke hjelpe deg med ditt koronasertifikat, og vi ber deg kontakte Helse Norge om du trenger hjelp med dette.

Reiseråd og retningslinjer fra norske myndigheter

UDs globale reiseråd er fjernet fra 1. oktober 2021. Ingen land vil fra denne datoen ha nytt reiseråd som følge av smittesituasjonen knyttet til Covid-19. 

Etter 1. oktober vil Utenriksdepartementet fortsatt kunne opprette reiseråd på grunn av pandemien. Reiseråd som følge av andre forhold opprettholdes, og oversikt over dette finnes på UDs nettsider.

Hold deg oppdatert om aktuelle reiseråd på Utenriksdepartementets nettsider, eller last ned UDs app Reiseklar. 

FHIs smittekart ligger til grunn for innreisekrav og ev. krav til karantene for innreise til Norge fra ulike land. Du kan lese mer på fhi.no.

Heldekkende reiseforsikring

Trygghet på reisen Maxi er en heldekkende reiseforsikring. Forsikringen omfatter helsetjenestekostnader ved akutt sykdom og ulykker, samt hendelser koblet til Covid-19. 

Om du blir syk av Covid-19 på reisen har du:

 • Ubegrenset dekning av utgifter til lege og sykehus
 • Ubegrenset dekning av hjemtransport
 • Feriekompensasjon opp til kr. 50.000,- for erstatning av tapte feriedager i forbindelse med sykdom
 • Tester du positivt ved ankomst på reisemålet uten å ha hatt symptomer før avreise, er du dekket av forsikringen
 • Blir noen i din nærmeste familie hjemme i Norge alvorlig syk av Covid-19, mens du er på reise, har du ubegrenset dekning av utgifter til hjemreise, slik at du kan dra hjem til familien raskest mulig
 • Skal du reise til et land hvor UD har opphevet reiserådet kan du få dekket inntil kr. 10 000,-  til merutgifter ved evakuering.


Ved sykdom utenlands - Hvilken erstatning kan du da få?

 • Forsikringen dekker oppståtte helsetjenestekostnader uten en maksgrense.
 • Hjemreisetransport ved sykdom dekkes.
 • Erstatning for tapte feriedager.
  Merk at: Forsikrede må ha vært sengeliggende eller ha måttet oppholde seg på hotellrom/leilighet etter ordre fra behandlende lege på stedet. Som første dags sengeleie regnes dato for det første legebesøket. Slik erstatning utbetales bare når akutt sykdom/ulykkesskade har medført sengeleie innenfor forsikringstiden.

 

Om en i familien blir syk, hva skjer med de resterende familiemedlemmer?

 • Blir en i reisefølget alvorlig syk og innlagt på sykehus eller pålagt sengeleie på hotellrommet av behandlende lege på stedet, får den forsikrede og et medforsikret familiemedlem erstatning for tapte feriedager, begrenset oppad til kr. 1 000,-/dag per person. Merk at som første dags sengeleie regnes dato for det første legebesøket. 

 

Ved karantene grunnet Covid-19 og du ikke rekker hjemreisen - hvilken erstatning kan du få da?

 • Får du ikke reist hjem på grunn av sykdom dekker forsikringen merkostnader for en ny hjemreise. 
 • Du får også erstatning for merkostnader til kost og losji.  

 

Ved karantene på grunn av tilfeller av Covid-19 på hotellet som føler til at hotellet stenger, men du er ikke selv syk - hva gjelder da?

 • Maxiforsikringen gjelder om du plutselig og uforutsett blir satt i karantene på reisen på grunn av Covid-19, uansett om du er smittet eller ikke.

 

Nektes du ombordstigning på grunn av symptomer (hoste/forkjølelse), gjelder forsikringen da?

 • Forsikringen dekker kun kostnader hvis du har blitt akutt syk og kan fremlegge legeerklæring.
   

Viktig å tenke på

 • Forsikringen gjelder for Covid-19 i tråd med de fullstendige vilkårene. Det er dog viktig at du er helt frisk når reisen starter.
 • Forsikringen gjelder ikke hvis du reiser ut med et allerede kjent behandlingsbehov.
 • Har du vært syk med Covid-19 og er friskmeldt, men av en eller annen årsak blir syk igjen på reisen, anses dette som en ny sykdom og dermed gjelder forsikringen.

 

Les mer om reiseforsikringen her


 

Legg til reiseforsikringen i din bestilling her

 

Avbestillingsbeskyttelse

Avbestillingsbeskyttelse

Ønsker du økt fleksibilitet, anbefaler vi at du kjøper vår avbestillingsbeskyttelse. Med Apollos avbestillingsbeskyttelse har du mange fordeler utover den beskyttelsen som vanligvis er inkludert i din grunnforsikring og kredittkort.

Dette er inkludert når du kjøper Apollos avbestillingsbeskyttelse:

 • Fri ombooking en gang frem til 30 dager før avreise.
 • Prisgaranti frem til 60 dager før avreise
 • Avbestilling ved sykdom eller annen uforutsett hendelse 
 • Bli boende-garanti

Les mer om avbestillingsbeskyttelse her
 

Legg til avbestillingsbeskyttelse her

Avbestillingsbeskyttelsen må tegnes før/samtidig som du betaler depositumet for reisen. Den kan ikke bestilles eller avbestilles i ettertid. 

For deg som har bestilt en reise fra Gøteborg

Har du bestilt en reise fra/til Gøteborg, er det viktig at du setter deg inn i hvilke regler som gjelder for inn- og utreise til/fra Sverige. Du kan lese informasjonen om Sverige på UDs landsider.

Vi gjør oppmerksom på at vi ikke kan holde deg oppdatert på sms eller e-post om særregler for norske reisende når du reiser fra en svensk flyplass, og du er derfor selv ansvarlig for å følge med på informasjonen og innreisereglene som du finner på apollo.no, på UDs landsider og på Folkehelseinstituttet

Husk spesielt på følgende krav for alle som er 12 år eller mer:

Innreiseregistrering til Norge: Gjelder for alle over 16 år, bortsett fra fullvaksinerte og immune, og selv om man kommer fra et grønt land.

Testing ved hjemkomst: Gjelder for alle, bortsett fra fullvaksinerte og immune, hvis man kommer fra røde, mørkerøde, lilla og grå land.

Karanteneregler: Gjelder for alle som ikke er fullvaksinert eller immune, og som kommer fra røde, mørkerøde, lilla og grå land.

f

Informasjon om innreiseregler som gjelder for ditt reisemål
Oppdaterte rutiner for sikkerhet og trygghet på reisemålet
Pengene tilbake innen 7 dager ved kansellering
Bestill nå, vent med sluttbetalingen
Endre reisefølge kostnadsfritt
Endre dine tilleggsvalg helt fram til 48 timer før avreise