Informasjon til deg som skal ut å reise!

Der er ikke lenger innreiserestriksjoner til noen av våre reisemål i Europa.

Det er ikke krav om bruke munnbind om bord på fly eller på flyplassene i Europa. Det kan dog være unntak for noen flyplasser og land. Flyplasser og flyselskap utenfor EU har fortsatt krav til munnbind. Vi anbefaler derfor, at du alltid reiser med munnbind i håndbagasjen. Her finner du informasjon om de enkelte reisemålene utenfor Europa samt generell informasjon om reise innenfor Europa. 

Oppdatert 14. februar 2023


Krav for reiser i Europa

Det er ikke lenger krav knyttet til korona ved reiser til våre reisemål i Europa. 

 

Innreiseskjema

Der er ikke noen krav til å fylle ut innreiseskjema til noen av våre reisemål i Europa

Koronasertifikat og tester

Der er ikke krav til koronasertifikat eller fremvising av negativ test til våre reisemål i Europa.


Flyreisen

Om bord i flyet

Det er ikke lenger et krav fra de europeiske luftfartsmyndigheter å bruke munnbind om bord i fly og på flyplasser i Europa. Vær oppmerksom på at det kan være eller på kort tid bli innført unntak. Vi anbefaler derfor at du alltid tar med munnbind, så du har det klart hvis det blir nødvendig. 

OBS: Der vil i mange tilfeller fremdeles være et krav om munnbind hvis man flyr utenfor EU. Det er derfor viktig at man setter seg inn i hva som gjelder for det flyselskapet du skal fly med og hva som gjelder på reisemålet og ved eventuelle mellomlandinger. 

Norwegian

SAS

Aegan Airlines

Widerøe

Emirates

Sunclass Airlines

Qatar Airways

Corendon Airlines


På reisemålet

Restriksjoner i Europa

De fleste land har fjernet alle krav om bruk av munnbind. Det er dog noen unntak der det stilles krav til bruk av munnbind. Det er for eksempel fortsatt et krav på de fleste sykehus, helseklinikker og apotek. Vi anbefaler at du alltid har munnbind med deg på reise.