Viktig informasjon før du skal reise!

Nedenfor finner du viktig informasjon som du må sette deg inn i før du reiser.

Flere land lemper på eller fjerner restriksjonene for innreise, noe som gjør det enklere å reise. Det er imidlertid fortsatt noen land som har restriksjoner, og det er derfor viktig at du helt fram til avreise holder deg oppdatert om hva som gjelder for akkurat ditt reisemål. Nedenfor finner du informasjon for hvert reisemål. Husk! Det er ditt ansvar å overholde restriksjonene som gjelder for det reisemålet du skal reise til.

Oppdatert 28. november 2022


Krav for reise med Royal Caribbean

For reiser med Royal Caribbean er det krav om korona-dokumentasjon

Koronasertifikat og tester

Passasjerene (se aldersgrenser i tabellen under) må fremvise ett av følgende dokument for å kunne reise med Royal Caribbean:

 • Negativ PCR-test eller hurtigtest som er maks 72 timer gammelt ved avreise. Dokumentasjonen må skrives ut og medbringes på papir.

Det negative testresultatet må inneholde:

 • Personopplysninger
 • Dato for testen
 • Kontaktopplysninger til den klinikken som utførte testen
 • Hvilken teknikk som er benyttet
 • Et negativ testresultat

eller

Dokumentasjon på at du er fullvaksinert. Man anses fullvaksinert etter 2 doser (1 dose med Johnson & Johnson). Det er ikke noe forfallsdato på vaksinen og dermed ikke noe krav til en 3. eller 4. dose. Dokumentasjonen skal tas med i papirformat.

OBS: Det kan forekomme enkelte unntak fra denne informasjonen. Det gjelder for eksempel der det er lokale restriksjoner i de land man besøker under cruisets gang.

 

Cruise Vaksinasjonskrav Testkrav
Cruise fra New York (med stopp på Bermuda) Nei Uavhengig om du er fullvaksinert eller ikke krever rederiet at alle, fra 2 år og eldre, skal kunne fremvise en hurtigtest tatt i løpet av de 2 siste dagene før avreise, eller en PCR-test tatt i løpet av de 4 siste dagene før avreise.
Middelhavet Nei Er du ikke fullvaksinert krever rederiet enten en PCR- eller en hurtigtest tatt maks 3 dager før avreise. Gjelder samtlige passasjerer fra 12 år.
Karibia Nei Er du ikke fullvaksinert krever rederiet enten en PCR- eller en hurtigtest tatt maks 3 dager innen avreise. Gjelder samtlige passasjerer fra 12 år.


Flyreisen

Om bord i flyet

Fra og med 16. mai er det ikke lenger et krav fra de europeiske luftfartsmyndigheter å bruke munnbind om bord i fly og på flyplasser i Europa. Vær oppmerksom på at det kan være eller på kort tid bli innført unntak. Vi anbefaler derfor at du alltid tar med munnbind, så du har det klart hvis det blir nødvendig. 

OBS: Der vil i mange tilfeller fremdeles være et krav om munnbind hvis man flyr utenfor EU. Det er derfor viktig at man setter seg inn i hva som gjelder for det flyselskapet du skal fly med og hva som gjelder på reisemålet og ved eventuelle mellomlandinger. 

Norwegian

SAS

Aegan Airlines

Widerøe

Emirates

Sunclass Airlines

Qatar Airways

Corendon Airlines


Om bord på cruiseskipet

Tiltak om bord på cruiseskipet

Munnbind

 • Der er ikke krav om bruk av munnbind om bord. Dog anbefaler Royal Caribbean, at du bruker munnbind, hvis det ikke er mulig å holde god avstand til andre.


Alle besetningsmedlemmer er fullvaksinerte og testet regelmessig, ukentlig, i henhold til  Royal Caribbeans Health & Safety-protokoll.

For ytterligere information henviser vil Royal Caribbeans hjemmeside.

Om du skulle bli syk

Hvis du blir syk:

 • Kontakt skipets personale.
 • Følg deretter de lokale retningslinjene som finnes, dette gjelder både deg og ditt reiseselskap.
 • Vi anbefaler alltid våre kunder å ha en god reiseforsikring.

Øvrig viktig informasjon

 

 

Når må jeg møte opp på flyplassen?

I sommermånedene er det økt trafikk og vi anbefaler derfor at du beregner god tid og møter fram senest to timer før flyavgang. Skulle det bli behov for å møte tidligere, vil vi oppdatere informasjon om dette på denne siden.

Du kan følge oppdatert informasjon om ventetider i sikkerhetskontrollen og annen informasjon på avinor.no og torp.no.

Tilfeldig testing ved ankomst

Alle land forbeholder seg retten til å tilfeldig teste ankommende reisende

 • Tilfeldig testing av kroppstemperatur kan forekomme ved ankomst. 
 • Bruk av kamera som tar temperaturen på de reisende kan forekomme ved ankomst.
 • Kun de som skal reise får være inne på flyplassen, om assistanse trengs tillates ikke-reisende å komme inn.