Viktig informasjon før du skal reise!

Nedenfor finner du viktig informasjon som du må sette deg inn i før du reiser.

Flere land lemper på eller fjerner restriksjonene for innreise, noe som gjør det enklere å reise. Det er imidlertid fortsatt noen land som har restriksjoner, og det er derfor viktig at du helt fram til avreise holder deg oppdatert om hva som gjelder for akkurat ditt reisemål. Nedenfor finner du informasjon for hvert reisemål. Husk! Det er ditt ansvar å overholde restriksjonene som gjelder for det reisemålet du skal reise til.

Oppdatert 3. februar 2023


Krav ved innreise til Albania

Ingen krav til dokumentasjon rundt korona for innreise.

Innreiseskjema

Det er på nåværende tidspunkt ikke krav om innreiseskjema for å reise inn i Albania. 

Koronasertifikat

Fra og med 1. mai 2022 er det ikke lenger krav til koronasertifikat for å reise inn i Albania. 
 

OBS: Ved innreise til Albania fra Korfu, reiser man i transitt gjennom Hellas, og skal derfor også følge reglene for innreise til Hellas. Les mer om innreise til Hellas her.

Du som skal reise er selv ansvarlig for å ha korrekte innreisedokument, i rett tid innen avreise. Har du ikke dette vil du bli nektet innreise i landet og vil derfor allerede på avreiseflyplassen bli nektet ombordstigning. Skulle dette skje vil du ikke få refundert kostnaden for reisen. Merk at om du har blitt ombooket til et annet fly eller om du selv har booket om din reise må du fylle i innreiseskjemaet en gang til med korrekt flightnummer, alternativt oppdatere det allerede utfylte skjemaet med riktig flightnummer samt kontrollere at din antigentest/hurtigtest eller PCR-test fremdeles er gyldig etter den gjeldende tidsrammen. Har du fått endret ditt hotell etter at innreiseskjemaet er innsendt, trenger du ikke foreta deg noe.


Flyreisen

Om bord i flyet

Fra og med 16. mai er det ikke lenger et krav fra de europeiske luftfartsmyndigheter å bruke munnbind om bord i fly og på flyplasser i Europa. Vær oppmerksom på at det kan være eller på kort tid bli innført unntak. Vi anbefaler derfor at du alltid tar med munnbind, så du har det klart hvis det blir nødvendig. 

OBS: Der vil i mange tilfeller fremdeles være et krav om munnbind hvis man flyr utenfor EU. Det er derfor viktig at man setter seg inn i hva som gjelder for det flyselskapet du skal fly med og hva som gjelder på reisemålet og ved eventuelle mellomlandinger. 

Norwegian

SAS

Aegan Airlines

Widerøe

Emirates

Sunclass Airlines

Qatar Airways

Corendon Airlines


På reisemålet

Albania har innført forebyggende tiltak med fokus på helse og hygiene for en så gjøre reisen så trygg som mulig. Under de rådende omstendigheter kan endringer på våre hotell bli gjort. Fasiliteter kan bli stengt, solsengene kan være begrenset og rengjøringsdagene varierer.

Tiltak i Albania

Munnbind

  • Det er obligatorisk å bruke munnbind på sykehus, legekontor, pleiehjem, supermarkeder, apoteker og alle andre offentlige steder innendørs.

Vi viser til UDs reiseråd for Albania for oppdaterte opplysninger om Albanias tiltak og restriksjoner i forbindelse med Covid-19. 

Om du skulle bli syk

Albania har innført egne forebyggende tiltak med fokus på helse og hygiene.

Hvis du blir syk:

  • Kontakt Apollos personale på reisemålets servicetelefon, så informerer vi hotellet.
  • Følg deretter de lokale retningslinjene, dette gjelder både deg og dine medreisende.
  • Vi anbefaler alltid våre kunder å ha en god reiseforsikring.

Øvrig viktig informasjon

 

 

Når må jeg møte opp på flyplassen?

I sommermånedene er det økt trafikk og vi anbefaler derfor at du beregner god tid og møter fram senest to timer før flyavgang. Skulle det bli behov for å møte tidligere, vil vi oppdatere informasjon om dette på denne siden.

Du kan følge oppdatert informasjon om ventetider i sikkerhetskontrollen og annen informasjon på avinor.no og torp.no.

Tilfeldig testing ved ankomst

Alle land forbeholder seg retten til å tilfeldig teste ankommende reisende

  • Tilfeldig testing av kroppstemperatur kan forekomme ved ankomst. 
  • Bruk av kamera som tar temperaturen på de reisende kan forekomme ved ankomst.
  • Kun de som skal reise får være inne på flyplassen, om assistanse trengs tillates ikke-reisende å komme inn.