Kilmakompenser for flyreisen

Apollo og Novair har siden februar 2007 samarbeidet med Climate Neutral Group og Green Seat for å tilby våre passasjerer muligheten til å klimakompensere for flyreisen. Apollo og Novair klimakompenserer selv for alle sine tjenestereiser, og disse pengene er øremerket komposteringsprosjektet i Egypt. Prosjektet hindrer metangasser fra å lekke ut i atmosfæren og dermed minske drivhuseffekten.

Klimakompenasjonen er delt inn i fire soner hvor sone en omfatter alle reisemål rundt Middelhavet, sone to er Kanariøyene, Egypt og Jordan, sone tre er Den dominikanske republikk og sone fire Thailand og Vietnam. Prisene er beregnet og godkjent av Climate Neutral Group og Green Seat. Klimakvoter og loddsalg fra Paf.com om bord er beregnet å gi nærmere 1.2 millioner kroner per år.

Gjennom et samarbeid med organisasjonen GreenSeat, kan du nå enkelt kompensere for den miljøbelastningen som flyreisen forårsaker. GreenSeat ble etablert i 2001, og er en global organisasjon som gjennom investeringer i forskjellige miljøprosjekter, som treplanting og fornybare energikilder, hjelper flypassasjerer å kompensere for de drivhusgassene som reisen forårsaker. For å kompensere for utslippene fra reisen din, klikker du på linken til høyre på siden, som fører deg til GreenSeats webside. Her taster du inn hvilken reise du skal foreta, samt dine personlige opplysninger. Du betaler enkelt med Visa eller MasterCard. Som bevis på din kompensasjon, sender GreenSeat deg et sertifikat. Du kan velge tre kompensasjonsnivåer, og kostnaden avhenger av hvor langt du reiser. For en reise fra Oslo til Kreta t/r, koster det ca. 100,– pr. person å kompensere for CO2-utslippene.

Klimakompenser for flyreisen hos GreenSeat

Klimakompenser om bord på flyet

Nå kan du kjøpe klimakvoter om bord på våre Novair-flyvninger. Som "kvittering" på at du har klimakompensert får du et bokmerke. Du kan også kjøpe utvalgte produkter om bord hvor en øremerket del av salgsprisen går til GreenSeat. Pengene som kommer inn fra klimakompensering om bord eller fra salg av de øremerkede produktene, går uavkortet til GreenSeats prosjekt Compost Egypt. Gjennom et nytt samarbeid med spillselskapet Paf, selger også Novair lodd om bord. 1 krone fra hvert solgte lodd går til Green Seats komposteringsprosjekt i Egypt. 

Andre miljøtiltak fra Novair

Apollo jobber også aktivt på andre måter. Vårt eget flyselskap Novair flyr med moderne og brennstoffeffektive flymaskiner fra Airbus. Våre charterfly er nærmest alltid fullbooket, hvilket innebærer lavere utslipp pr. passasjer. Vi flyr sjelden via noen annen europeisk flyplass, hvilket minsker miljøbelastningen. Arbeidet med minimering av reisingens påvirkning på miljøet, er et arbeid med mange små skritt, og vi håper at også du er klar for å ta et skritt i riktig retning.


Det finnes mange ulike miljø-sertifiseringssystemer. Felles for samtlige er at alle vil oppmuntre virksomheter til å bidra til en holdbar utvikling og beskyttelse av naturen. Alle tilbyr en form for arbeidsprosess for å nå opp til og oppfylle diverse kriterier. Et sertifikat tilbys og det oppmuntres til oppfølging. Fokus er på bevaring av natur, kultur , økonomi, sosiale forhold samt å arbeide aktivt med å beskytte våre naturressurser.

Her er noen av de mest kjente og de som oftest går igjen på våre Green-hoteller:

Green Globe »
Green Planet »
Biosphere Hotels »
Iso 140001 »