Ark of the World

Ark of The World

Apollo har siden 2019 økt sitt engasjement for barns levekår og rettigheter ved å aktivt støtte to greske barnehjem: Ark of The World eller på greske ”Kivoto ston kosmo”. De ligger begge i regionen Epirus, der du blant annet finner de populære stedene Parga og Sivota. Grunnleggeren av Ark of the World er den greskortodokse presten, Pater Andonis.

Barnehjemmene i Epirus drives helt ideelt og med hjelp av donasjoner og frivillig tar de hånd om 54 barn. Barna har det til felles at de har en veldig vanskelig bakgrunn der den greske staten har grepet inn og plassert barna på barnehjemmene. Her gjøres det et enormt arbeid med å fostre og skolere barna, lege emosjonelle sår og gi håp for en fremtid. Trygghet, utdanning og kjærlighet er nøkkelord for virksomheten.

Mer om barnehjemmene ”Kivoto”

Ett av barnehjemmene ligger i Pogoniani, en fjellandsby den i nordvestre delen av Hellas, på grensen til Albania. Her bor det gutter i alderen 7 til 18 år. Aktivitet er et nøkkelord og er kanskje det viktigste verktøyet i den legende prosessen, som de fleste barna her trenger. Aktivitetene er består av så vel fysisk aktivitet/sport og musikkopplæring som arbeid med dyr og dyrking av jorda. Barnehjemmet er stort sett selvforsynt når det kommer til mat. Her er det kyr, hester, esel, høns, ender, hunder, griser og bikuber. Det er også en urtehage, frukttrær, drivhus og en butikk der barna selger en del av produktene de selv har produsert, slik som ost, olivenolje, honning og såpe.

Fjellandsbyen Konitsa er kjent for sine jaktmuligheter, de merkede turstiene i fjellene og rafting/kajakkpadling i elven like ved. Her ligger det andre Kivoto-hjemmet. Dette barnehjemmet tar hånd om de minste barna, samt jenter i alderen 3,5-13 år. Her er det flere aktivitetsrom for kreasjon og skaperglede, samt symaskiner og tøy som brukes i utdanningsøyemed.

Apollos bidrag

Apollos bidrag til Ark of The World

  • Apollo bidrar med donasjoner fra egen organisasjon og fra gjester. Donasjonene kan også være leker og skolemateriale, dog ikke klær.
  • Apollo tilbyr overnatting på sine hotell for barnehjemmenes studiereiser og utflukter, barna får da også mulighet til å lære å svømme på Apollos egen svømmeskole.
  • Apollos gjester tilbys å støtte barnehjemmene ved å besøke dem og har da mulighet til å kjøpe barnehjemmets egenproduserte produkter.

 

 

Vil du vite mer om barnehjemmene og deres arbeid? Her kan du lese videre om Ark of the World.

Besøk barnehjemmet Kivoto

Du kan bli med opp i Epirus-fjellene og besøke ett av barnehjemmene. Der får du en presentasjon av barnehjemmets virke og etterpå besøker vi blant annet barnehjemmets urtehage, osteysteri, bikuber og honningproduksjon. Barna må hjelpe til med produksjonen hver dag, som en legende aktivitet. Det er mulig å støtte barnehjemmets virks ved å kjøpe produkter som honning, gresk godteri, ost og urtekrydder fra Kivotos egen butikk. Les mer om utflukten som du kan ta fra Parga eller Sivota.