Fakta – Budvas riviera

Språk:

Montenegrinsk. I ferieområdene er det mange som behersker engelsk.

Mat og drikke:

En toretters middag koster ca. 180 kroner pr. person; en øl koster ca. 20 kroner.

Transport t/r hotell:

Les mer under respektive reisemål.

Strender:

I Budva ligger strendene Slovenske-stranden, Richards Beach, samt Mogren strand 1 & 2. Lenger sør ligger stranden Becici. Petrovac har en egen liten strand, samt stranden Lucice som ligger i utkanten ved en pinjeskog. Strendene er ofte grusstrender, og noen er avgiftsbelagte.

Uteliv:

Budva har et hektisk fornøyelsesliv i høysesongen, med en rekke barer og diskotek. Petrovac er betydelig roligere, men i juli og august er det livligere om kveldene. Becici har også et begrenset utvalg av fornøyelser, men det er kort avstand inn til Budva.

Offentlig kommunikasjon:

Gode, lokale bussforbindelser. Taxi er utbredt. Leiebil.

Aktiviteter:

Vannsportsaktiviteter mot avgift på strendene. Vannski ved Becicistranden. Fiskeutflukter og elverafting. Strikkhopping ved Slovenske-stranden i Budva.

Nyttig informasjon:

Det betales en obligatorisk turistskatt på hotellovernattinger i Montenegro. Når du reiser på charterreise med Apollo er denne inkludert og du skal altså ikke betale denne direkte til hotellet. Reiser du med Apollo men med rutefly og fleksibel reiselengde, skal du betale turistskatten til hotellet på plass. Turistskatten er på mellom 0,5 og 1,5 euro/person/natt.

Hotellstandarden i Montenegro tilsvarer normalt ikke annen vestlig klassifisering, og kan være noe enklere. I de to siste ukene av mai kommer det mange serbiske ungdommer til feriebyene for å feire sin skoleavslutning. Det kan da bli ekstra livlig på reisemålet.

En del byggearbeider pågår langs Budvas riviera.