Fakta – Budvas riviera

Språk:

Montenegrinsk. I ferieområdene er det mange som behersker engelsk.

Transport t/r hotell:

Les mer under respektive reisemål.

Strender:

I Budva ligger strendene Slovenske-stranda, Richards Beach, samt Mogren strand 1 & 2. Lenger sør ligger stranda Becici. Petrovac har en egen liten strand, samt stranden Lucice som ligger i utkanten ved en pinjeskog. Strendene er ofte grusstrender, og noen er avgiftsbelagte.

Uteliv:

Budva har et hektisk fornøyelsesliv i høysesongen, med en rekke barer og diskotek. Petrovac er betydelig roligere, men i juli og august er det livligere om kveldene. Becici har også et begrenset utvalg av fornøyelser, men det er kort avstand inn til Budva.

Offentlig kommunikasjon:

Gode, lokale bussforbindelser. Taxi er utbredt. Leiebil.

Aktiviteter:

Vannsportsaktiviteter mot avgift på strendene. Vannski ved Becici-stranda. Fiskeutflukter og elverafting. Strikkhopping ved Slovenske-stranda i Budva.

Nyttig informasjon:
  • Det betales en obligatorisk turistskatt på hotellovernattinger i Montenegro. Når du setter sammen reisen selv betaler du turistskatten direkte til hotellet på plass. Turistskatten er på mellom 0,5 og 1,5 euro/person/natt.
  • I de to siste ukene av mai kommer det mange ungdommer til feriebyene for å feire sin skoleavslutning. Det kan da bli ekstra livlig på reisemålet.
  • En del byggearbeider pågår langs Budvas riviera.