Alt om reisen - lokale forhold

På reisemålet

Hvis du ikke finner svar på spørsmålene dine er du velkommen til å kontakte oss på chat, e-post eller telefon 21 01 75 40.

 

Lokale forhold

Når vi besøker et annet land er det vi som er gjester, og derfor er det vi som må tilpasse oss lokal skikk og bruk. De fleste av våre reiser går til land med andre kulturer, levemåter og vaner enn våre egne. Både for en selv og for landet og folket man besøker, er det viktig å huske på og respektere dette. Videre forutsetter vi at våre gjester har generell kjennskap til forhold på reisemålet som er allment kjent gjennom media.

Også i turistsesongen lever lokalbefolkningen sitt hverdagsliv, både på store og små reisemål. Restauranter og klubber holder åpent til midnatt, noen steder stenger senere. Søppelbilene gjør sine tidlige morgenrunder og lokaltrafikk forekommer døgnet rundt. I enkelte land roer alt seg ned tidlig om ettermiddagen da det er siesta. Høyt musikknivå, trafikkstøy, byggearbeider o.l. utenfor hotellene kontrolleres av myndighetene og er utenfor Apollos ansvar.

Røyking
Svært mange land har innført røykeforbud, og det er ikke lenger tillatt å røyke på offentlige steder, på restauranter, barer o.l. De fleste hotellene tillater heller ikke at det røykes i rom/leiligheter, med unntak av på balkongen/terrassen der det som regel er tillatt å røyke. Det er ellers forskjellig praksis når det gjelder røyking i fellesområder ute og inne på hotellene.