Alt om reisen - dyr og insekter

På reisemålet

Hvis du ikke finner svar på spørsmålene dine er du velkommen til å kontakte oss på chat, e-post eller telefon 21 01 75 40.

 

Dyr & insekter

Insekter som fluer, maur, mygg og kakerlakker kan forekomme uavhengig av hotellstandard. For å unngå maur, pass på at du ikke lar mat ligge framme i rommet. Man får kjøpt effektive insektdrepende midler i butikker og på apoteket. Er du allergisk mot insektstikk, bør du ta med medisiner hjemmefra.

På mange reisemål er det ikke uvanlig med husdyrhold i nærheten av hotellene og man kan derfor bli vekket av f.eks. hanegal eller forstyrret av kyr, hester, sauer og lignende. Hunder og katter går ofte løse.

Som turoperatør kan vi oppfordre husdyreieren til å vise hensyn, men vi kan ikke kreve dyrene fjernet.

Det gis ingen kompensasjon for ulemper med dyr og insekter.

Hjemløse katter og hunder

Når det gjelder hjemløse katter og hunder, anmoder vi om å hjelpe på plass. Vi følger norske myndigheters klare anbefalinger hvor de fraråder på det sterkeste at man tar med seg dyr hjem fra ferie. Dette kan blant annet føre til at sykdommer kommer til landet og rabiesfaren øker. 

Vi har kontakt med dyrehjem som tar seg av husløse katter og hunder. Fine bidrag er hundemat, kattemat, halsbånd, matskåler o.l. Ta kontakt med reiselederne på reisemålet om du ønsker å bidra.