Barn og ungdom som reiser alene eller uten foreldre/foresatte

Barn og ungdom under 18 år

Skal du bestille en reise og er under 18 år, må du sende skriftlig tillatelse fra dine foresatte når du bestiller reisen eller ettersende det til oss. Apollo kan ikke påta seg ansvar dersom vi blir utsatt for forfalskning i denne forbindelse. De som bestiller på vegne av andre holdes ansvarlig for at eventuelle mindreårige i følget har nødvendig samtykke.

Gå inn på linken nedenfor, fyll ut skjema og send til oss. Dere får en bekreftelse på at skjemaet er mottatt og informasjonen blir registrert i bestillingen din. Kopi av fullmaktsskjemaet må tas med på reisen. Det sendes automatisk en kopi av fullmaktsskjemaet til e-posten som er registrert, slik at skjemaet kan skrives ut. Legitimasjon kreves av alle ungdommer.

Alle må ha fullmaktsskjema hvis de er under 18 år og reiser uten foreldre/foresatte. Vi gjør oppmerksom på at den enkelte er ansvarlig for at informasjonen i skjemaet er korrekt, og at den reisende har satt seg inn i og forstått Apollos alminnelige vilkår for kjøp og deltakelse i en pakkereise.​

Fullmaktskjema for mindreårige 


Merk at dersom barn eller ungdom under 18 år reiser med andre voksne enn sine foreldre/foresatte kan man på enkelte flyplasser og/eller reisemål bli avkrevd skriftlig dokumentasjon fra foreldrene om at de kan reise med andre voksne. For mer informasjon, ta kontakt med det enkelte lands ambassade/konsulat. Vi anbefaler at man alltid har med dokumentasjon (på engelsk) for å være på den sikre siden.

Nyttige tips til ungdom

Kanskje du skal på din første ferie alene eller sammen med venner? Vi håper og ønsker at ferien skal innfri dine forventninger og drømmer, og vil i den forbindelse gi deg noen råd som vi mener er nyttige: 

  • Reis ikke uten en god reiseforsikring.
  • Ta ikke med verdisaker på byen.
  • Hold sammen, pass på hverandre og gå aldri alene hjem.
  • Ikke gå fra drinken din uten oppsyn i baren eller på diskotek.
  • Vær forsiktig med alkohol.
  • Unngå drikkekonkurranser og organiserte barrunder.
  • Vis respekt for lokalbefolkningen og lokale kleskoder.
  • Bryt ikke lover og regler.

Barn under 12 år

Den generelle regelen er at barn må være minst fem år for å få reise på egen hånd. De fleste flyselskaper tilbyr assistanseservice (UM) for barn mellom 5 – 11 år.  Det kreves at to navngitte personer leverer barnet/barna på avreiseflyplassen og at de hentes av to navngitte personer på reisemålet.

Noen flyselskaper tilbyr denne form for assistanse for barn opp til 15 år, avhengig av om de har kapasitet til det.

Hva er assistanseservice?

Assistanseservice innebærer at barnet/barna blir tatt hånd om på flyplassen før flyavgang og følges til gaten flyet står ved. Barnet/barna får gå om bord før de andre passasjerene og får som regel sete lengst frem i flyet.

Når man ankommer reisemålet finnes det personale på flyplassen som møter barnet/barna ved utgangen, og følger barnet til de personene som er angitt på UM-skjemaet. De som henter må vise legitimasjon.

Barn som reiser alene får ekstra hjelp ved forsinkelser og andre hendelser.

Hvor mye koster assistanseservice?

Hos de fleste flyselskaper er tjenesten gratis, men det kan variere fra flyselskap til flyselskap. 

Slik bestiller du

Kontakt oss på e-post [email protected] med informasjon om bestillingsnummer, alder og øvrige opplysninger så raskt som mulig etter at du har bestilt reisen, og senest 1 uke (5 arbeidsdager) før avreise.