Reisen starter og slutter på den flyplassen som er angitt på din billett. Apollo er ikke ansvarlig for eventuelle skader, forsinkelser eller lignende i forbindelse med reisen til og fra flyplassen.

Oppmøte ved innsjekkingsskranken bør skje minimum 2 timer før flyavgang. Du kan også sjekke inn på automater der dette finnes. Innsjekking stenger normalt 1 time før flyavgang. Du plikter selv å følge med på informasjonstavlene og møte ved utgangen i god tid før ombordstigning. 

Kommer du med fly fra andre flyplasser enn Apollos avreiseflyplass, må du beregne god tid mellom tilslutningsflyet og Apollos flyvning. Dette gjelder både ved ut- og hjemreise. Vi anbefaler en tidsmargin på 3-4 timer (det samme gjelder om man reiser til/fra avreise-/ankomstflyplass med tog e.l.). Er tilslutningsflyet forsinket slik at du ikke rekker Apollos avgang, gir dette normalt ikke grunnlag for refusjon av det beløpet som er innbetalt til Apollo. Rekker du ikke tilslutningsflyet på hjemreisen pga. forsinkelser fra reisemålet, er ikke Apollo ansvarlig for eventuelle ekstrakostnader i denne forbindelsen.


I høysesong, som i sommerferien og juleferien, er det ofte svært travelt på flyplassene. Vi anbefaler deg derfor å være ute i god tid – husk på at innsjekking og sikkerhetskontroll kan ta lenger tid enn vanlig.

 

Flyreisen

Selve flyreisen er en viktig del av ferien. Her har vi samlet det meste av det som er verdt å vite om flyreisen, samt hvilke muligheter og regler som gjelder. Informasjonen er delt inn i kategorier som du finner i menyen til venstre. 

Hvis du ikke finner svar på dine spørsmål her, er du velkommen til å kontakte oss på [email protected] eller på telefon 21 01 75 40.

Vær oppmerksom på at de fleste reisene går med direktefly fra flyplasser i Skandinavia. Direktefly innebærer at man reiser fra en flyplass i Skandinavia til reisemålet utenlands uten å bytte fly. Det innebærer dog ikke at alle reiser er nonstop. Det forekommer at reiser kombineres fra to flyplasser og at tekniske mellomlandinger gjøres under reisen.
 

Graviditet

Gravide må fra uke 28 kunne fremvise legeerklæring (på engelsk) ved innsjekking på flyplassen. Legeerklæringen kan ikke være datert tidligere enn 10 dager før avreise. Har du ikke legeerklæring kan det medføre at du avvises på flyvningen. Enkelte flyselskaper har også begrensninger om at flyreisen ikke kan være over 4 timer. Fra 4 uker før termin tillates ikke gravide å fly.

Du kan reise på cruise frem til du er i uke 23 av svangerskapet. Har du kommet inn i svangerskapets 24. uke, kan du ikke reise på cruise.

Avvik fra disse reglene kan forekomme hos enkelte flyselskaper. Det kan også være andre regler om du er gravid med tvillinger, trillinger eller mer. Ta kontakt med flyselskapet du skal reise med eller oss i Apollo hvis du trenger ytterligere informasjon.
 

Avvisning av passasjerer

I følge internasjonale luftfartsbestemmelser kan flyselskapet avvise passasjerer som er påvirket av alkohol eller narkotika og som kan være en fare for sikkerheten om bord. Transport kan også nektes den som ikke følger andre instrukser og/eller sikkerhetsbestemmelser. Passasjerer som blir avvist på disse grunnlag har ikke krav på refusjon av ubenyttet reise eller å få dekket utgifter til hjemreise o.l. Ved trusler/skader eller andre hendelser som kan forårsake merkostnader, debiteres den/de ansvarlige passasjer og politianmeldelse kan forekomme. 
 

Miljøvennlig flyreise

Apollo og Novair samarbeider med Climate Neutral Group og GreenSeat for å tilby deg  muligheten til å klimakompensere for flyreisen. Vi kompenserer også selv for alle ansattes tjenestereiser.

Du kan kjøpe klimakvoter i forkant av reisen på greenseat.com eller om bord på flyvninger med Novair. Du kan også kjøpe utvalgte produkter om bord på flyet der en øremerket del av salgsprisen går til GreenSeat. Gjennom samarbeidet med spillselskapet Paf, selger også Novair lodd om bord der en krone fra hvert solgte lodd går til GreenSeats komposteringsprosjekt i Egypt.

Les mer om en miljøvennlig reise