Før reisen

Bestilling og betaling

Bestilling av våre pakker med rutefly og hotell (fleksibel reiselengde), kun ruteflybilletter og kun hotell gjøres på apollo.no. Reisen må betales samtidig med bestilling med VISA eller MasterCard. Har du problemer med gjennomføringen av bestillingen kan du kontakte oss på telefon 810 20 000, på e-post: [email protected] eller på chat.

Kontaktinformasjon

Den som bestiller reisen står som hovedbestiller. Eventuelle endringer og avbestilling må alltid gjøres av hovedbestiller (skriftlig eller muntlig). Det er viktig at det registreres et mobilnummer i bestillingen. Eventuelle endringer underveis blir sendt på SMS, alternativt ringt til, dette mobilnummeret, og det er derfor viktig at du har med denne mobiltelefonen på reisen. 


Reisedokument

Så snart du har betalt din reise vil du motta en bekreftelse på e-post. Det er derfor viktig at du oppgir korrekt e-post adresse i bestillingen. Til samme e-post adresse sendes også den elektroniske billetten (e-ticket) og hotellkupong. Vi sender ikke reisedokumenter pr. post.

Viktig
Alle reisedokumenter verdipapirer med spesifikke bestillingsnummer og passord, og må behandles deretter. Misbruk som følge av at man har delt informasjonen med andre er den reisendes ansvar, og eventuelle økonomiske konsekvenser må bæres av den reisende selv.

Reise- og avbestillingsforsikring

Bestiller du en reise med fleksibel reiselengde gjelder samme informasjon om reiseforsikringer som for charterreiser. Les mer om reiseforsikringer her.


Avbestillingsforsikring
Betaler du med kort vil du som regel ha en avbestillingsforsikring i kortet. Har du ikke dette, anbefaler vi på det sterkeste at du bestiller en avbestillingsforsikring gjennom Gouda Forsikring. Da er du dekket hvis du f.eks. må avbestille reisen pga. sykdom eller andre alvorlige hendelser. Vær oppmerksom på at Apollos egen avbestillingsbeskyttelse ikke kan tegnes for våre fleksible reiser. Du kan lese mer om Goudas avbestillingsforsikring her


Pass og visum

Bestiller du en reise med fleksibel reiselengde gjelder samme informasjon om pass og visum som for charterreiser. Mer informasjon om pass og visum finner du her.

Dersom du er under 18 år

Du må ha fylt 18 år for å bestille en fleksibel reise hos Apollo.

Vær oppmerksom på at du i visse land ikke får bestilt hotell dersom du er under 21 år (for eksempel i Dubai og i visse stater i USA, der myndighetsalderen er 21 år). Dette gjelder også cruise, der du må være 21 år for å bestille.

Kontroller hotellets regler før du bestiller en reise.

Helse og vaksinasjoner

Aktuell informasjon

Zikafeber – anbefalinger fra Folkehelseinstituttet 
 
Stadig flere land i Sør- og Mellom-Amerika rapporterer nå om tilfeller og utbrudd av zikafeber. Folkehelseinstituttet her hjemme anbefaler at gravide vurderer å utsette reisen til berørte områder, og tar forholdsregler dersom de oppholder seg i disse områdene.
 
Folkehelseinstituttet anbefaler nå at:

  • gravide som planlegger reise til berørte områder rådfører seg med sin lege før reise og vurderer å utsette reisen, spesielt til områder med pågående utbrudd eller økende forekomst av zikafeber 
  • gravide er spesielt nøye med myggbeskyttelse ved eventuell reise til berørte områder
  • gravide som har oppholdt seg i berørt område i svangerskapet informerer sin lege eller jordmor om oppholdet etter hjemkomst

Les mer på Folkehelseinstituttet sine nettsider.


Legemidler
I følge Schengen-avtalen skal den som behandles med legemidler som klassifiseres som narkotika og reiser til et annet land innen Schengen, på oppfordring fremvise en erklæring på dette. For reiser til land utenfor Schengen anbefaler vi å ha med en skriftlig erklæring på reseptbelagte legemidler fra lege, på et passende språk.


Gravide
Informasjon om graviditet og flyreiser finnes på de ulike flyselskapenes nettsider. Se også spesielle vilkår for gravide på cruise og elvecruise.

Funksjonshemmede
Av sikkerhetsmessige grunner har alle våre samarbeidende flyselskaper bestemmelser om hvor mange funksjonshemmede som kan reise på samme fly. Det er derfor svært viktig at du ved bestilling informerer Apollo dersom du har en eller annen form for funksjonshemming. Ta kontakt med oss på telefon 21 01 75 40, på e-post: [email protected] hvis dette er aktuelt.

Europeisk helsetrygdekort
Dersom du ved midlertidig opphold i et EØS-land får behov for øyeblikkelig hjelp, gir EØS-avtalen deg rett til å få dekket utgifter til medisinsk behandling fra den offentlige helsetjenesten i det landet du oppholder deg i etter samme regler som landets egne borgere. Kortet du må ha kalles "Europeisk helsetrygdekort" og kan bestilles fra Helseøkonomiforvaltningen. Vi minner om at du fortsatt bør ha reiseforsikring da denne også dekker privat helsetjeneste eller for eksempel hjemtransport ved sykdom.

Vaksinasjoner
Før reisen tiltar er det ditt ansvar å ta kontakt med din lokale lege eller helsestasjon for å få informasjon om hvilke vaksiner du behøver. Apollo har ikke ansvar for å opplyse om sykdommer og smitte som permanent, eller fra tid til annen kan forekomme på reisemålet. Reiser du med små barn til land utenfor Vest-Europa, bør du ta kontakt med en helsestasjon. Er du gravid, anbefaler vi at du kontakter lege før avreise. På Reiseklinikkens nettsider finner du informasjon om reisemedisin, vaksinering, samt generelle helseråd ved utenlandsreiser. Mer informasjon finner du også på Folkehelseinstituttets hjemmesider.

Ønskemål

Spesielle ønskemål om innkvartering kan fremmes ved bestilling. Ønskene blir videreformidlet til reisemålet, men er å betrakte som ønsker og kan ikke garanteres oppfylt. Dette gjelder også ønsker om leiligheter/rom ved siden av hverandre. Sjekk billetten når du mottar denne om eventuelle ønsker er oppført under ønskemål. 

Ved uspesifiserte reiser vil ønskemål ikke bli oppført.