Halloumi

Kypriotisk mat

At Kypros har en spennende kulturmiks gjenspeiler seg blant annet i den kypriotiske maten der måltidene ofte består av mange småretter, meze, som i igjen består av alt fra pitabrød og hummus til sardiner, blekksprut, grillet halloumi og moussaka. Her er noen av de vanligste rettene. Hvilken blir din favoritt?

Bestill reise til Kypros >>

Se flere reisetips til Kypros

Halloumi Halloumi
  • Halloumi – en hard ost laget av geitemelk, serveres grillet
  • Taramosalata – dipp laget på fiskerogn
  • Dolmades – vinblader fylt med kjøttdeig og ris
  • Keftedes – litt større krydrede kjøttboller
  • Loukanika – krydrede pølser
  • Moussaka – kjøttdeig, potet, aubergine og béchamel.
  • Souvlaki – lam, svinekjøtt eller kylling på spyd
  • Stifado – en kryddersterk gryte med biff og løk
  • Jemista – ovnsbakt paprika eller tomat, fylt med kjøttdeig
  • Baklava – et bakverk laget på yufkadeig eller filodeig med nøtter og sirup
  • Daktyla – små mandelkaker
  • Flaounes – kypriotisk påskekake med ost, rosin og krydder
  • Glyko – konservert frukt i sirup

Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Reiseguider – våre beste reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev her