Skjærgårdscruise med Kompas, Split – Zadar – Split

Tilbring en herlig uke i Kroatias vakre skjærgård om bord i en av de komfortable motoryachtene til Kompas. I sju dager får du oppleve makeløs natur i nasjonalparkene Krka og Kornati. Ettermiddagene får du oppleve i sjarmerende havner og byer. Om bord i båten finnes alle tenkelige bekvemmeligheter – stort soldekk med solsenger, en badeplattform og du bor i lyse lugarer. Hver ettermiddag legger båten til i en ny havn og du får mulighet til å utforske byen på egen hånd.

Akkurat nå!

Nå tilbyr vi 6 måneders rentefri avbetaling på reisen din via Klarna. Les mer »


Rom/leiligheter

Standardlugar, dekk 1 for 2 personer. Standardlugar, dekk 2 for 2 personer.

Les mer om rommene/leilighetene

Våre gjesters vurdering

Siste vurdering

Besteningen
Se alle vurderinger

Fakta & fasiliteter

Basseng
Restaurant
Barnebasseng
Bar
Barneseksjon i basseng
All Inclusive tilbys
Spa
Wifi på rommet
Treningsrom
Mer fakta

Beskrivelse

Reiserute med en av Kompas' yachter
Split– Krka Nationalpark- Šibenik - Galešnjak - Zadar - Sali - Kornati Nationalpark- Primošten – Bol (Brač) - Stari Grad (Hvar) - Hvar by (Hvar) - Vis - Biševo - Split

Inkludert i prisen

 • Fly tur/retur.
 • En ukes cruise i lugar med dusj og wc, "Supreme" kategori.
 • Havne- og turistskatt.
 • Halvpensjon (frokost og lunsj) som består av ulike retter fra Middelhavsområdet.
 • Velkomstmiddag og Captains Dinner.
 • Wifi inkludert om bord (dekningen varierer).
 • By rundtur til fots Hvar by, Dubrovnik, Korčula og Split.
 • Vinsmaking i Korčula.
 • Utflukt til fots i Mljet Nationalpark, inngangsbillett til parken.
 • Trådløst headset til sightseeing i byene.
 • Kaffe, te og fersk frukt.
 • Vanndispenser i baren.

Ikke inkludert i prisen

 • Fem middager på lokal restaurant i havn.
 • Drikke om bord.
 • Transport mellom flyplassen og havna.
 • Tips til personalet (anbefalt beløp: 50 euro per passasjer).

Livet om bord på Kompas motoryachter
MS Equator, MS Desire, MS My Way, MS Arca og MS Prestige er alle i kategorien "Supreme" når det gjelder standard og eksakt motoryacht og valg av lugarkategori fås ved ankomst. Alle fem yachtene er moderne og har plass til 36-40 passasjerer og 6-8 mannskap. Båtene har tre dekk pluss et stort soldekk med solsenger, dusj og jacuzzi/basseng. Lengst bak på båten er det en badeplattform med to trapper.

Mat og drikke
På øvre dekk finnes den store restauranten med tilhørende lounge. Restauranten fortsetter ut på dekk så du kan nyte av både frokost og lunsj utendørs. Til frokostbuffé serveres hver dag ferskt brød og til lunsj er det lokale retter og salatbar som gjelder. Gjennom panoramavinduer er det alltid mulig å se havet og skjærgården utenfor. Restauranten har luftkondisjonering og det er wifi inkludert samt TV.

Dagsprogram
Dag 1: Split
Skjærgårdscruiset starter og ender i Split, en av Kroatias vakreste havnebyer. Ankommer du tidlig på dagen er det mulig å sette fra deg bagasjen om bord i båten, slik at du enkelt kan utforske Split. Kanskje tar du turen langs havnepromenaden Rivan eller besøker Diocletianus palasset, som utgjør det sentrale Split. Kl. 19.00 er det velkomstmøte om bord på båten og kl. 19.30 serveres velkomstmiddagen. Ankommer du Split etter kl. 19.30 får du et kaldt måltid.

Dag 2: Split – Nasjonalparken Krka – Šibenik
Vi forlater Split tidlig og seiler nordover til Šibenik. Etter lunsj går turen videre med buss til nasjonalparken Krka som ligger cirka 10 kilometer inn i landet. Parken er oppkalt etter elven ved samme navn og har flere imponerende fossefall, som Skradinski Buk, og er kjent for sin uvanlig rike flora og fauna. Etter Krka kjører vi tilbake til Sibenik som er en by med en veldig spesiell historie og rik kulturarv. Her blir det en tur til fots i Šibeniks historiske sentrum med besøk i en av de vakreste renessansekatedralene ved Adriaterhavet. Båten blir liggende i Šibenik natten over.

Dag 3: Šibenik – Galešnjak – Zadar
Om morgenen setter båten kurs mot Galešnjak, en typisk liten dalmatisk øy der det blir badestopp i en av de godt skjulte badebuktene. Etter lunsj ankommer båten til havnebyen Zadar. Byen ligger på en halvøy og ble anlagt allerede i år 800 f. Kr. På den guidede byrundturen til fots får vi se den fine blandingen av historiske bygninger, bymuren fra 1600-tallet, koselige kaféer og moderne kunstinstallasjoner skaper en spesiell atmosfære. Ved strandpromenaden ligger kunstinstallasjonen Solen og Havsorgelet av arkitekten Nikola Basic. Severdigheter av det mer klassiske slaget er Kroatias største katedral St. Anastasia og kirken St. Donut. Disse ligger i Forum, som er ett av de beste eksemplene på romersk byggekunst på Kroatias østkyst. Båten ligger i Zadar over natten.

Dag 4: Zadar – Primošten
Om morgenen fortsetter seilingen nordover til Kroatias øyparadis og gjennom nasjonalparken Kornati, som består av over 89 små og store øyer. Her er det ingen fastboende, noe som gjør farvannet rundt Kornati-øyene til et eldorado for seilere og båtfolk som vil finne en egen bortgjemt vik. Her blir det tid til å bade i de skjulte grottene.

Vi fortsetter til Primošten, en sjarmerende liten by som består av gamle steinhus. Fra kysten kan man gå opp til sentrum av byen der kirken St. George fra 1485 ligger. Vel oppe får du lønn for strevet, en fantastisk 360 graders utsikt. Båten ligger til kai over natten og det blir tid til å nyte byens genuine atmosfære.

Dag 5: Primošten – Stari Grad (Hvar)
I dag setter vi kursen for Stari Grad på øya Hvar. Underveis kan det, med værforbehold, bli mulighet for et bad fra stranda Zlatni Rat, en av Europas mest fotograferte og kjente strender. Det spesielle med denne stranda er at den har en spiss som strekker seg ut i havet og som endrer retning etter vindene og havstrømmene.

Neste stopp blir byen Stari Grad som er den eldste byen i Kroatia og en av de eldste byene i Europa, med mange hyggelige konobas og restauranter i de smale gatene i gamlebyen. Byen er omringet av krystallblått hav, grønne pinjetrær, vinranker og olivenlunder. Byen har, takket være beliggenheten den nordre delen av øya, alltid vært et populært stopp for seilere som passerer denne del av Dalmatia. Gamlebyen består av vakre steinhus og smale gater. Stari Grad Plain og den gamle bykjernen i Stari Grad har stått på Unescos verdensarvsliste siden 2008. Når kvelden faller på og det er tid for middag er det et godt utvalg av sjarmerende restauranter å velge blant, og de fleste er familieeide.

Dag 6: Stari Grad (Hvar) - Hvar by (Hvar) - Vis
Etter en kort seiltur ankommer vi Hvar by – denne elegante jetset-byen er Kroatias svar på St. Tropez og en av Europas mest solsikre. Her er det hippe barer, trendy designbutikker, eksklusive restauranter og luksusyachter. Både lokale kjendiser og internasjonale stjerner ferierer i Hvar by. Er du interessert i arkitektur er Stephans-katedralen et must og Europas eldste riksteater som ligger her bør også oppleves. Byen er gammel med hus og bygninger fra middelalderen. Vi går sammen med vår engelsktalende lokalguide og ser byens største severdigheter.

Deretter venter Vis. Her ble flere scener fra den siste Mamma Mia filmen spilt inn, og når du går i land forstår du hvorfor. Øya Vis var en militærbase i det tidligere Jugoslavia og var stengt for allmennheten frem til 1989. I dag bor det cirka 5000 mennesker her, men øya oppleves fortsatt som urørt med sin spesielle sjarm. Vi får en byvandring og besøker restene av Issa og du får god tid til å oppleve denne koselige byen. Dessuten stopper vi ved en av vinbarene og det blir vinsmaking av lokalt vin. Båten ligger til kai over natten og denne kvelden blir det middag med kapteinen om bord.

Dag 7: Vis - Biševo (Blue Cave) – Split
Etter en morgenseiling til øya Biševo står berømte Blue Cave på tur. Et imponerende naturfenomen, som har sin navn fra den vakre fargen som oppstår når sola skinner inn gjennom taket. Lokale fiskere har kjent til grotta i flere århundrer, men den ble gjenoppdaget av Baron Eugen Rausoonet i 1884. Turen inn til grotta gjøres med små båter og vannet her er så klart at du kan se helt til bunn i det 16 meter dype vannet. Inngangsbilletten koster cirka 13 euro (avhengig av sesong) og betales på plass. Turen inn til grotta er væravhengig da været kan være noe ustabilt.

Siste etappen er seilingen til Split, og det blir badestopp langs veien. Vel fremme i Split tar den engelsktalende guiden oss med på en historisk vandring i Diokletians palass, som er en demonstrasjon i kroatisk byggekunst. Palasset ble bygd for 1700 år siden og utgjør i dag Splits sentrum. På innsiden av muren kan du se den spesielle katedralen. Det er ikke mye som slår Split når det gjelder shopping, og du får god tid til å gå i butikker. På havnepromenaden Riva, som strekker seg langs sørsiden av palasset, ligger kaféer og restauranter i lange rekker – her er det hyggelig å sitte og studere folkelivet. Båten ligger i havna i Split hele natten.

Dag 8: Hjemreise fra Split til Norge
Etter frokost er det på tide å forlate båten for denne gang. Har du valgt å kombinere skjærgårdscruiset med flere opplevelser i Kroatia så drar du videre til ditt hotell. Du må forlate båten kl. 9.00 og du har ikke tilgang til lugaren etter det. Reiser du rett hjem til Norge kan bagasjen settes i bagasjeoppbevaringen vis à vis båten i havna frem til avreise til flyplassen

Vi tar forbehold om at rekkefølgen på anløpene som kan endres på kort varsel og under reisens gang, som følge av værforhold og sesongvariasjoner.

Det er viktig å merke seg at pga. begrenset kapasitet havnene i høysesong dvs. juli, august og september, kan båten legge til kai andre steder/øyer over natten. Du vil alltid måtte gå via andre båter for å komme i land

Måltider

Inkludert:

 • Halvpensjon (frokostbuffé og lunsj som består av retter fra middelhavslandene samt salatbar.
 • Velkomstmiddag og Captains Dinner.

Verdt å vite

 • Vær oppmerksom på at grunnet kapasitet på båtene garanteres et skjærgårdscruise på en av disse båtene: MS Equator, MS Desire, MS My Way, MS Arca eller MS Prestige. Er dere flere som reiser sammen så noter dette i bestillingen slik at dere havner på samme båt.
 • Alle yachtene er av samme standard ”Supreme”; det eneste som skiller kan være at det finnes jacuzzi i stedet for basseng.
 • Engelsktalende kroatisk cruise manager og personale om bord. Reiseleder fra Apollo er ikke med om bord i båten. Telefonservice gjelder mens du er på cruiset.
 • Det er ikke mulig å betale med kredittkort om bord. Drikke signeres fortløpende og betales siste dagen kontant i lokal valuta eller euro.
 • Kofferten får plass under sengen i lugaren.
 • Kleskoden om bord er uformell og tilpasset livet til sjøs, ellers vanlige klær etter årstiden. Vi anbefaler å ta med vindjakke samt gode sko til utfluktene. Høstværet varierer fra sol til regn. Det blir badestopp så husk badetøy. Ta gjerne med kikkert – den får du glede av! Sjekk værmeldingen før avreise!
 • Siden yachten har skjenkebevilgning som en restaurant er det ikke lov å bringe egen alkohol om bord.
 • Båten kan ikke alltid legge direkte til kai og noen ganger ligger den ytterst av flere båter.
 • Det er cirka 300 meter å gå fra bussen til båten; bagasjen transporteres ikke.
 • Kapteinen kan endre i dagsprogrammet og kjørerute grunnet uforutsette hendelser, dårlig vær eller ugunstige vilkår i havnene for å garantere sikkerheten om bord. På grunn av begrenset kapasitet i havnene i høysesong (juni-august) kan båten legge til ved en kai i en annen havn eller på en annen øy over natten. Du vil alltid kommet il å måtte gå via andre båter for å komme i land.

Barn og ungdom
Da det er bratte trapper og ingen aktiviteter for barn om bord er ikke cruiset spesielt tilpasset for de minste eller for bevegelseshemmede. Cruiset kan passe godt for familier med litt større barn.

Fakta
Antall passasjerer: 38
Lengde: cirka 40 meter
Bredde: cirka 8 meter

Båtene
MS Equator - byggeår 2017
MS Desire - byggeår 2017
MS My Way - byggeår 2018
MS Arca - byggeår 2017
MS Prestige - byggeår 2014

Alle hotell – Skjærgårdscruise

Skjærgårdscruise med Kompas, Split - Rab - Split

Tilbring en herlig uke i Kroatias vakre skjærgård om bord i en av de komfortable motoryachtene til Kompas. Cruiset starter i Split på det kroatiske fastlandet og deretter blir det nye havner hver kveld. Dagene tilbringes best i en behagelig solseng eller i skyggen på det store dekket – og blir det for varmt blir det mulighet for å bade i det krystallklare havet.

Skjærgårdscruise med Kompas, Split – Dubrovnik – Split

Tilbring en herlig uke i Kroatias vakre skjærgård om bord i en av de komfortable motoryachtene til Kompas. Cruiset starter i Split på det kroatiske fastlandet og deretter blir det nye havner hver kveld. Dagene tilbringes best i en behagelig solseng eller i skyggen på det store dekket – og blir det for varmt blir det mulighet for å bade i det krystallklare havet.