Skjærgårdscruise med Kompas, Split – Dubrovnik – Split

Tilbring en herlig uke i Kroatias vakre skjærgård om bord i en av de komfortable motoryachtene til Kompas. Cruiset starter i Split på det kroatiske fastlandet og deretter blir det nye havner hver kveld. Dagene tilbringes best i en behagelig solseng eller i skyggen på det store dekket – og blir det for varmt blir det mulighet for å bade i det krystallklare havet.

Akkurat nå!

Nå tilbyr vi 6 måneders rentefri avbetaling på reisen din via Klarna. Les mer »


Rom/leiligheter

Standardlugar, dekk 1 for 2 personer. Standardlugar, dekk 2 for 2 personer.

Les mer om rommene/leilighetene

Våre gjesters vurdering

Siste vurdering

Å være på en båt og besøke forskjellige steder
Se alle vurderinger

Fakta & fasiliteter

Basseng
Restaurant
Barnebasseng
Bar
Barneseksjon i basseng
All Inclusive tilbys
Spa
Wifi på rommet
Treningsrom
Mer fakta

Beskrivelse

Reiserute på denne turen
Split– Bol (Brač) - Jelsa (Hvar) – Korčula – Dubrovnik – Mljet Nationalpark – Stari Grad (Hvar) – Split

Inkludert i prisen

 • Fly tur/retur.
 • En ukes cruise i lugar med dusj og wc, "Supreme" kategori.
 • Havne- og turistskatt.
 • Halvpensjon (frokost og lunsj) som består av ulike retter fra Middelhavsområdet.
 • Velkomstmiddag og Captains Dinner.
 • Wifi inkludert om bord (dekningen varierer).
 • By rundtur til fots Hvar by, Dubrovnik, Korčula og Split.
 • Vinsmaking i Korčula.
 • Utflukt til fots i Mljet Nationalpark, inngangsbillett til parken.
 • Trådløst headset til sightseeing i byene.
 • Kaffe, te og fersk frukt.
 • Vanndispenser i baren.

Ikke inkludert i prisen

 • Fem middager på lokal restaurant i havn.
 • Drikke om bord.
 • Transport mellom flyplassen og havna.
 • Tips til personalet (anbefalt beløp: 50 euro per passasjer).

Livet om bord på Kompas motoryachter
MS Equator, MS Desire, MS My Way, MS Arca og MS Prestige er alle i kategorien "Supreme" når det gjelder standard og eksakt motoryacht og valg av lugarkategori fås ved ankomst. Alle fem yachtene er moderne og har plass til 36-40 passasjerer og 6-8 mannskap. Båtene har tre dekk pluss et stort soldekk med solsenger, dusj og jacuzzi/basseng. Lengst bak på båten er det en badeplattform med to trapper.

Mat og drikke
På øvre dekk finnes den store restauranten med tilhørende lounge. Restauranten fortsetter ut på dekk så du kan nyte av både frokost og lunsj utendørs. Til frokostbuffé serveres hver dag ferskt brød og til lunsj er det lokale retter og salatbar som gjelder. Gjennom panoramavinduer er det alltid mulig å se havet og skjærgården utenfor. Restauranten har luftkondisjonering og det er wifi inkludert samt TV.

Dagsprogram
Dag 1: Split
Skjærgårdscruiset starter og slutter i Split, en av Kroatias vakreste havnebyer. Ankommer du tidlig på dagen innen kl. 13 er det mulig å sette bagasjen om bord på båten, slik at du enkelt kan utforske Split. Hvorfor ikke ta en tur langs havnepromenaden Rivaen eller besøk Diocletianus palasset som danner det sentrale Split. Kl. 19.00 er det velkomstmøte om bord på båten og kl. 19.30 serveres velkomstmiddagen. Ankommer du Split etter 19.30 venter et kaldt måltid.

Dag 2: Split – Bol (Brač) – Jelsa (Hvar)
Første dagen setter kapteinen kurs for den populære badebyen Bol på øya Brač. Vel fremme får du tid til å på egen hand se deg om i de smale gatene, ta et bad i det krystallklare vannet eller nyte en kopp kaffe nede i havna. I nærheten av Bol ligger stranda Zlatni Rat, som ar en av Kroatias baste strender. Lunsj serveres så om bord mens cruiset fortsetter til naboøya Hvar.

Hvar, som også kalles lavendeløya, er en av den kroatiske skjærgårdens største øyer og her legger båten til i den vakre byen Jelsa. I Jelsa kan du beundre vakre middelalder bygninger og ta inn den sjarmerende atmosfæren. Når kvelden faller på er det er tid for middag er det mange gode restauranter å velge mellom. Mange av de sjarmerende restaurantene er familieeide.

Dag 3: Jelsa (Hvar) – Korčula
Vi letter anker og setter kurs mot Korčula, og på veien passeres nydelige strender og du kan regne med at det blir forfriskende badestopp. Lunsjen serveres også denne dagen om bord. Vel fremme i Korčula by møter vi en engelsktalende guide og viser frem den brosteinlagte byen. Korčula er blant annet kjent for å være fødestedet til Marco Polo, og midt i byen står Sankt Markus-katedralen som er bygd i kalkstein og har mange vakre utsmykninger. Byturen avsluttes med vinsmaking på en av de lokale barene. Resten av kvelden kan du nyte en middag på en koselig restaurant

Dag 4: Korčula – Dubrovnik
Tidlig om morgenen krysser båten mot vakre Dubrovnik på Kroatias fastland. På veien hit kan du se frem til lunsj om bord og badestopp. Vel i fremme i Dubrovnik blir det en guidet tur med vår engelsktalende guide som tar deg med til de beste stedene og severdighetene i Dubrovnik. Når den guidede turen er ferdig har du god tid til selv å utforske Dubrovnik. Besøk bymuren, ta taubanen til toppen av Mount Srđ eller se etter steder som vises i tv-serien Game of Thrones. Bussen vender tilbake til havna før kvelden, men det går fint å bli igjen i byen for middag, og ta taxi tilbake til Gruz-havna på egen hand.

Dag 5: Dubrovnik – Mljet Nationalpark
Etter den fine middelalderbyen Dubrovnik er det på tide med litt vakker natur i Mljet Nationalpark, som ligger på øya med samme navn. Vel fremme på Mljet kan du gå rundt sjøene med cruise manageren fra båten. Alternativt kan du leie en sykkel eller en kajakk og oppleve nasjonalparken på egen hand. Besøk den mindre øya St. Mary og Benediktinerklosteret fra 1200-tallet. Om kvelden inviterer kapteinen til middag om bord på båten.

Dag 6: Mljet Nationalpark – Hvar stad (Hvar)
På veien til Hvar blir det badestopp og vi ankommer Hvar by etter lunsj. Byen er populær blant jetsettere som nyter sola på dagtid og strømmer til barene om kvelden. Her møter en engelsktalende lokalguide oss og tar oss med på en rundtur. I byen kan du beundre vakre middelalderbygninger og oppleve den sjarmerende atmosfæren som minner om det sørlige Frankrike. Dette er de perfekte omgivelsene for å nyte de kroatiske delikatessene som byens mange restauranter tilbyr. Om kvelden kan du slå deg ned ved et bord med en brodert duk i en av gatene og bestille en "gregada" – en typisk rett fra Hvar som består av fisk tilberedt sammen med potet. Avslutt med en drink eller et glass vin på en av barene i havna.

Dag 7: Hvar by (Hvar) – Split
Etter en natt i Hvar by er tiden kommet for reisens siste tur, tilbake til Split, mens lunsjen serveres om bord. Reisens siste dag og havn er Split. Byen er Kroatias tredje største og er over 1700 år gammel. Siden 1979 står Split på Unescos verdensarvliste. Midt i sentrum ligger Diocletians palass og havnepromenaden Rivaen med mange uteserveringer. Her møter vi en engelsktalende lokalguide som tar oss med på en rundtur i byen og til en av Splits historiske severdigheter. Split har et bredt utvalg av restauranter, så det er bare å velge og vrake denne siste kvelden i Kroatia. Båten ligger i Splits havn over natten.

Dag 8: Hjemreise fra Split til Norge
Etter frokost er det på tide å forlate båten for denne gang. Har du valgt å kombinere skjærgårdscruiset med flere opplevelser i Kroatia så drar du videre til ditt hotell. Du må forlate båten kl. 9.00 og du har ikke tilgang til lugaren etter det. Reiser du rett hjem til Norge kan bagasjen settes i bagasjeoppbevaringen vis à vis båten i havna frem til avreise til flyplassen

*Vi tar forbehold om at rekkefølgen på anløpene som kan endres på kort varsel og under reisens gang, som følge av værforhold og sesongvariasjoner.

Det er viktig å merke seg at pga. begrenset kapasitet havnene i høysesong dvs. juli, august og september, kan båten legge til kai andre steder/øyer over natten. Du vil alltid måtte gå via andre båter for å komme i land.

Måltider

Inkludert:

 • Halvpensjon (frokostbuffé og lunsj som består av retter fra middelhavslandene samt salatbar.
 • Velkomstmiddag og Captains Dinner.

Verdt å vite

 • Vær oppmerksom på at grunnet kapasitet på båtene garanteres et skjærgårdscruise på en av disse båtene: MS Equator, MS Desire, MS My Way, MS Arca eller MS Prestige. Er dere flere som reiser sammen så noter dette i bestillingen slik at dere havner på samme båt.
 • Alle yachtene er av samme standard ”Supreme”; det eneste som skiller kan være at det finnes jacuzzi i stedet for basseng.
 • Engelsktalende kroatisk cruise manager og personale om bord. Reiseleder fra Apollo er ikke med om bord i båten. Telefonservice gjelder mens du er på cruiset.
 • Det er ikke mulig å betale med kredittkort om bord. Drikke signeres fortløpende og betales siste dagen kontant i lokal valuta eller euro.
 • Kofferten får plass under sengen i lugaren.
 • Kleskoden om bord er uformell og tilpasset livet til sjøs, ellers vanlige klær etter årstiden. Vi anbefaler å ta med vindjakke samt gode sko til utfluktene. Høstværet varierer fra sol til regn. Det blir badestopp så husk badetøy. Ta gjerne med kikkert – den får du glede av! Sjekk værmeldingen før avreise!
 • Siden yachten har skjenkebevilgning som en restaurant er det ikke lov å bringe egen alkohol om bord.
 • Båten kan ikke alltid legge direkte til kai og noen ganger ligger den ytterst av flere båter.
 • Det er cirka 300 meter å gå fra bussen til båten; bagasjen transporteres ikke.
 • Kapteinen kan endre i dagsprogrammet og kjørerute grunnet uforutsette hendelser, dårlig vær eller ugunstige vilkår i havnene for å garantere sikkerheten om bord. På grunn av begrenset kapasitet i havnene i høysesong (juni-august) kan båten legge til ved en kai i en annen havn eller på en annen øy over natten. Du vil alltid kommet il å måtte gå via andre båter for å komme i land.

Barn og ungdom
Da det er bratte trapper og ingen aktiviteter for barn om bord er ikke cruiset spesielt tilpasset for de minste eller for bevegelseshemmede. Cruiset kan passe godt for familier med litt større barn.

Fakta
Antall passasjerer: 38
Lengde: cirka 40 meter
Bredde: cirka 8 meter

Båtene
MS Equator - byggeår 2017
MS Desire - byggeår 2017
MS My Way - byggeår 2018
MS Arca - byggeår 2017
MS Prestige - byggeår 2014

Alle hotell – Skjærgårdscruise

Skjærgårdscruise med Kompas, Split – Zadar – Split

Tilbring en herlig uke i Kroatias vakre skjærgård om bord i en av de komfortable motoryachtene til Kompas. I sju dager får du oppleve makeløs natur i nasjonalparkene Krka og Kornati. Ettermiddagene får du oppleve i sjarmerende havner og byer. Om bord i båten finnes alle tenkelige bekvemmeligheter – stort soldekk med solsenger, en badeplattform og du bor i lyse lugarer. Hver ettermiddag legger båten til i en ny havn og du får mulighet til å utforske byen på egen hånd.

Skjærgårdscruise med Kompas, Split - Rab - Split

Tilbring en herlig uke i Kroatias vakre skjærgård om bord i en av de komfortable motoryachtene til Kompas. Cruiset starter i Split på det kroatiske fastlandet og deretter blir det nye havner hver kveld. Dagene tilbringes best i en behagelig solseng eller i skyggen på det store dekket – og blir det for varmt blir det mulighet for å bade i det krystallklare havet.