Skjærgårdscruise med Kompas, Split - Rab - Split

Tilbring en herlig uke i Kroatias vakre skjærgård om bord i en av de komfortable motoryachtene til Kompas. Cruiset starter i Split på det kroatiske fastlandet og deretter blir det nye havner hver kveld. Dagene tilbringes best i en behagelig solseng eller i skyggen på det store dekket – og blir det for varmt blir det mulighet for å bade i det krystallklare havet.

Akkurat nå!

Nå tilbyr vi 6 måneders rentefri avbetaling på reisen din via Klarna. Les mer »


Rom/leiligheter

Standardlugar, dekk 1 for 2 personer. Standardlugar, dekk 2 for 2 personer.

Les mer om rommene/leilighetene

Våre gjesters vurdering

Siste vurdering

God service
Se alle vurderinger

Fakta & fasiliteter

Basseng
Restaurant
Barnebasseng
Bar
Barneseksjon i basseng
All Inclusive tilbys
Spa
Wifi på rommet
Treningsrom
Mer fakta

Beskrivelse

Reiserute for dette skjærgårdscruiset
Split– Šibenik - Nationalparken Krka – Vodice – Zadar – Rab – Mali Lošinj – Sali - Hvar - Split

Inkludert i prisen

 • Fly tur/retur.
 • En ukes cruise i lugar med dusj og wc, "Supreme" kategori.
 • Havne- og turistskatt.
 • Halvpensjon (frokost og lunsj) som består av ulike retter fra Middelhavsområdet.
 • Velkomstmiddag og Captains Dinner.
 • Wifi inkludert om bord (dekningen varierer).
 • By rundtur til fots Hvar by, Dubrovnik, Korčula og Split.
 • Vinsmaking i Korčula.
 • Utflukt til fots i Mljet Nationalpark, inngangsbillett til parken.
 • Trådløst headset til sightseeing i byene.
 • Kaffe, te og fersk frukt.
 • Vanndispenser i baren.

Ikke inkludert i prisen

 • Fem middager på lokal restaurant i havn.
 • Drikke om bord.
 • Transport mellom flyplassen og havna.

Livet om bord på Kompas motoryachter
MS Equator, MS Desire, MS My Way, MS Arca og MS Prestige er alle i kategorien "Supreme" når det gjelder standard og eksakt motoryacht og valg av lugarkategori fås ved ankomst. Alle fem yachtene er moderne og har plass til 36-40 passasjerer og 6-8 mannskap. Båtene har tre dekk pluss et stort soldekk med solsenger, dusj og jacuzzi/basseng. Lengst bak på båten er det en badeplattform med to trapper.

Mat og drikke
På øvre dekk finnes den store restauranten med tilhørende lounge. Restauranten fortsetter ut på dekk så du kan nyte av både frokost og lunsj utendørs. Til frokostbuffé serveres hver dag ferskt brød og til lunsj er det lokale retter og salatbar som gjelder. Gjennom panoramavinduer er det alltid mulig å se havet og skjærgården utenfor. Restauranten har luftkondisjonering og det er wifi inkludert samt TV.

Dagsprogram
Dag 1: Split
Skjærgårdscruiset starter og slutter i Split, en av Kroatias vakreste havnebyer. Ankommer du tidlig på dagen kan du sette fra deg bagasjen om bord i båten, så er det bare å gå ut å utforske Split. Ta en tur langs havnepromenaden Riva eller besøk Diocletianus palass som ligger i sentrum av Split. Ombordstigningen starter kl. 15.00, deretter er det velkomstmøte om bord med påfølgende velkomstmiddag. Ankommer du Split sent på kvelden får du kun et kaldt måltid.

Dag 2: Split – Šibenik
Første morgen tilbys en guidet tur i Split. Besøk strandpromenaden og den romerske keiseren Diocletianus’ palass, som står på Unescos verdensarvliste. Deretter setter vi kursen mot Šibenik og vel i land der blir det en tur til fots i Šibeniks historiske sentrum. Vi besøker blant annet en vakker renessansekatedral. Om kvelden blir det tid til å oppleve byen samt spise middag på egen hånd.

Dag 3: Šibenik – Nasjonalparken Krka – Vodice - Zadar
Vi starter dagen med et besøk i nasjonalparken Krka. Se de mange fossefallene, inkludert det berømte fossefallet Skradinski Buk, som er en av Kroatias mest kjente severdigheter. Etter turen kjører yachten videre mot Zadar, med badestopp og lunsj om bord. Vel i land kan du begi deg ut på tur i Zadars historiske sentrum og beundre de gamle murene og Port Gate, som ble bygd på 1500-tallet. Besøk torget med de fem brønnene, kirken St. Donat, The Roman Forum og den største katedralen i Dalmatia, St. Anastasia. Resten av kvelden får du tid på egen hånd, kanskje blir det middag på koselig restaurant?

Dag 4: Zadar – Rab
Vi setter kurs mot Rab, av noen kalt "Kjærlighetsøya", med badestopp underveis. På øya er det en gammel by som også heter Rab. Her blir det en guidet tur blant murer fra Middelalderen og de berømte klokketårna (ett av dem kan man gå opp i), samt palass, kirker og torg der mange kunstmalere stiller ut sine verk. Legenden sier at de lokale nonnene bakte en spesiell Rab-kake i anledning av at paven besøkte øya. Det blir et stopp for å smake på denne tradisjonelle Rab-kaka. Du får lære mer om kaka, se hvordan den lages, prøvesmake og den som ønsker det kan bli med på en workshop og selv prøve å bake den. Resten av kvelden opplever du Rab på egen hånd

Dag 5: Rab – Mali Lošinj
Tidlig om morgenen drar vi videre mot den vakre og urørte øya Lošinj, som kjent kjært barn – mange navn, og øya kalles også "Velværens og vitalitetens øy" samt "Solens øy". Den er kjent for sin grønne og frodige natur med furu, ville blomster og urter. Etter et bad i det krystallklare havet ankommer vi byen Mali Lošinj, som kan skilte med en av de vakreste havnene ved Adriaterhavet. Ved ankomst blir det tid til en spasertur i havna med butikker, restauranter og kaféer. Den fremste severdigheten her er Apoxyomenos’ museum som er tilegnet den antikke bronsestatuen av Apoxyomenos, som ble funnet på 45 meteres dyp ved øya Vela Orjula i 1999. Er du kunstinteressert, få med deg Fritzi Palace - Lošinj Museum, som har en stor samling av verk av kroatiske og andre europeiske kunstnere.

Dag 6: Mali Lošinj – Sali
Etter frokost kjører vi videre mot Sali. På veien blir det badestopp i en av de bortgjemte buktene. Etter lunsj om bord går turen videre langs nasjonalparken Kornati til den lille fiskerlandsbyen Sali. Byen ligger på øya Dugi Otok (”Den lange øya”) og har en tusenårig historie med fiske og er også den nærmeste byen til naturparken Telašćica. Byen omtales allerede på 1100-tallet og har fått sitt navn fra saltutvinningen som foregikk her. Denne kvelden serveres Captains Dinner om bord.

Dag 7: Sali - Hvar
I dag rekker du ta en morgenbad før vi letter anker ved lunsjtid og ankommer Hvar om ettermiddagen. Hvar er en sjarmerende kystby med arkitektur fra 700-tallet. Gå gjennom gamlebyens pittoreske gater og se det første teateret for allmennheten i Europa (eldre enn Shakespeares teater i London), Fransiskanerklostret og mye mer. Finn en hyggelig restaurant og spis middag på egen hånd i byen.

Dag 8: Hjemreise til Norge fra Split
Etter frokost er det på tide å forlate båten for denne gang. Har du valgt å kombinere skjærgårdscruiset med flere opplevelser i Kroatia så drar du videre til ditt hotell. Du må forlate båten kl. 9.00 og du har ikke tilgang til lugaren etter det. Reiser du rett hjem til Norge kan bagasjen settes i bagasjeoppbevaringen vis à vis båten i havna frem til avreise til flyplassen.

Vi tar forbehold om at rekkefølgen på anløpene som kan endres på kort varsel og under reisens gang, som følge av værforhold og sesongvariasjoner.

Det er viktig å merke seg at pga. begrenset kapasitet havnene i høysesong dvs. juli, august og september, kan båten legge til kai andre steder/øyer over natten. Du vil alltid måtte gå via andre båter for å komme i land

Måltider

Inkludert:

 • Halvpensjon (frokostbuffé og lunsj som består av retter fra middelhavslandene samt salatbar.
 • Velkomstmiddag og Captains Dinner.

Verdt å vite

 • Alle yachtene er av samme standard ”Supreme”; det eneste som skiller kan være at det finnes jacuzzi i stedet for basseng.
 • Engelsktalende kroatisk cruise manager og personale om bord. Reiseleder fra Apollo er ikke med om bord i båten. Telefonservice gjelder mens du er på cruiset.
 • Det er ikke mulig å betale med kredittkort om bord. Drikke signeres fortløpende og betales siste dagen kontant i lokal valuta eller euro.
 • Kofferten får plass under sengen i lugaren.
 • Kleskoden om bord er uformell og tilpasset livet til sjøs, ellers vanlige klær etter årstiden. Vi anbefaler å ta med vindjakke samt gode sko til utfluktene. Høstværet varierer fra sol til regn. Det blir badestopp så husk badetøy. Ta gjerne med kikkert – den får du glede av! Sjekk værmeldingen før avreise!
 • Siden yachten har skjenkebevilgning som en restaurant er det ikke lov å bringe egen alkohol om bord.
 • Båten kan ikke alltid legge direkte til kai og noen ganger ligger den ytterst av flere båter.
 • Det er cirka 300 meter å gå fra bussen til båten; bagasjen transporteres ikke.
 • Kapteinen kan endre i dagsprogrammet og kjørerute grunnet uforutsette hendelser, dårlig vær eller ugunstige vilkår i havnene for å garantere sikkerheten om bord. På grunn av begrenset kapasitet i havnene i høysesong (juni-august) kan båten legge til ved en kai i en annen havn eller på en annen øy over natten. Du vil alltid kommet il å måtte gå via andre båter for å komme i land.

Barn og ungdom
Da det er bratte trapper og ingen aktiviteter for barn om bord er ikke cruiset spesielt tilpasset for de minste eller for bevegelseshemmede. Cruiset kan passe godt for familier med litt større barn.

Fakta
Antall passasjerer: 38
Lengde: cirka 40 meter
Bredde: cirka 8 meter

Båtene
MS Equator - byggeår 2017
MS Desire - byggeår 2017
MS My Way - byggeår 2018
MS Arca - byggeår 2017
MS Prestige - byggeår 2014

Alle hotell – Skjærgårdscruise

Skjærgårdscruise med Kompas, Split – Zadar – Split

Tilbring en herlig uke i Kroatias vakre skjærgård om bord i en av de komfortable motoryachtene til Kompas. I sju dager får du oppleve makeløs natur i nasjonalparkene Krka og Kornati. Ettermiddagene får du oppleve i sjarmerende havner og byer. Om bord i båten finnes alle tenkelige bekvemmeligheter – stort soldekk med solsenger, en badeplattform og du bor i lyse lugarer. Hver ettermiddag legger båten til i en ny havn og du får mulighet til å utforske byen på egen hånd.

Skjærgårdscruise med Kompas, Split – Dubrovnik – Split

Tilbring en herlig uke i Kroatias vakre skjærgård om bord i en av de komfortable motoryachtene til Kompas. Cruiset starter i Split på det kroatiske fastlandet og deretter blir det nye havner hver kveld. Dagene tilbringes best i en behagelig solseng eller i skyggen på det store dekket – og blir det for varmt blir det mulighet for å bade i det krystallklare havet.