Mostar ble i 2005 med på Unescos verdensarvliste.

Dag 1: Split

Skjærgårdscruiset starter og slutter i Split, en av Kroatias vakreste havnebyer. Ankommer du tidlig på dagen kan du sette fra deg bagasjen om bord i båten, så er det bare å gå ut å utforske Split. Ta en tur langs havnepromenaden Riva eller besøk Diocletianus palass som ligger i sentrum av Split. Ombordstigningen starter kl. 13.00, deretter er det velkomstmøte om bord med påfølgende velkomstmiddag. Ankommer du Split sent på kvelden får du kun et kaldt måltid.

Dag 2: Split – Ploče (utflukt til Mostar)

Tidlig om morgenen seiler vi til Ploče og drar videre på utflukt til Mostar med lunsj inkludert. I Mostar møtes øst og vest, og byen ligger vakkert til ved elva Neretva, kjent for sin vakre bro, Stari Most, byens hjerte og symbol. I 2005 ble broa og gamlebyen i Mostar tatt med på Unescos verdensarvliste. Gå langs de gamle gatene, besøk det tyrkiske huset og moskéen. Denne kvelden serveres Captains Dinner om bord.

Gå gjennom gater fra Middelalderen i vakre Dubrovnik

Dag 3: Ploče – Mjet - Dubrovnik

Om morgenen seiler vi videre sørover til øya Mljet. Vi besøker de berømte saltinnsjøene i nasjonalparken Mljet. Videre går turen mot Dubrovnik med badestopp og lunsj om bord. Sen ettermiddag ankommer vi Dubrovnik, "Adriaterhavets perle", for å få en guidet rundtur i byens historiske sentrum, også denne står selvsagt på Unescos verdensarvliste. Vi besøker også Fransiskanerklostrets apotek.

Dag 4: Dubrovnik – Kotor (Montenegro)

Om morgenen seiler vi mot Kotor og etter lunsj blir det besøk til Lovćen Mountain, Njeguši og Budva. Oppdag Montenegros rike kulturliv, historiske arv og natur når vi kjører med buss oppover serpentinveiene i Lovćen Hills. En vakker utsikt over Kotorbukta og herlig fjellandskap omgir oss på veien til Njeguši, der vi avlegger byens røkeri et besøk. Vi stopper for å prøvesmake røkt skinke og ost, den lokale varianten av konjakk og vin – alle lokale spesialiteter. Videre går turen ned fra fjellet mot byen Budva, som antas være en av de eldste bosettingene på Adriaterhavskysten. Byen er mer enn 2000 år gammel. Etter et stopp med panoramautsikt over Budva kjører vi tilbake til Kotor for å utforske byen som er kjent som Montenegros juvel. Bli med på en vandring inn i St. Tryphons katedral og se den ortodokse kirken St. Luka fra utsiden. Etterpå blir det tid på egen hånd til å oppleve og nyte Kotor.

Korčula - Marco Polos fødeby.

Dag 5: Kotor – Cavtat - Korčula

Etter frokost begir vi oss mot Cavtat. Det blir badestopp på veien til øya Korčula som er mest kjent som Marco Polos fødeby. Vel i land tilbys en guidet tur i denne fortryllende byen innenfor muren. Byen er en av de best bevarte Middelalderbyene ved Middelhavet. Opplev Korčula på egen hånd på kvelden og pass på å nyte lekre matretter på en av byens restauranter.

Dag 6: Korčula - Biševo - Vis

Vi setter kursen mot den lille øya Biševo for å besøke Blue Cave, et magisk naturfenomen. Merk at værforholdene her er uforutsigbare, så det kan ikke garanteres at besøket gjennomføres. Vi besøker øya Vis som en gang i tiden var en strategisk jugoslavisk marinebase med begrenset adkomst for allmennheten. På grunn av at øya var isolert så lenge har Vis en spesiell sjarme, "Middelhavet slik et en gang var", noe som gjør øya ekstra interessant å besøke. Smak på de utsøkte vinene som produseres på Vis’ tradisjonelle vingårder. Se restene av det romerske termiske stedet, Bymuseet eller bare ta en spasertur og nyt utsikten.

Sjarmerende Hvar.

Dag 7: Vis – Hvar - Split

Denne morgenen går turen videre til Hvar, den lengste og mest solrike øya i Adriaterhavet, med badestopp og lunsj om bord. I Hvar tilbys en rundtur som inkluderer renessansekatedralen og det eldste teateret åpent for allmenheten i Europa, som ble grunnlagt allerede i 1612. Etter rundturen setter vi kursen mot Split. Om ettermiddagen blir det en guidet tur i Split med besøk på strandpromenaden og den romerske keiseren Diocletianus’ palass. Dette historiske sentrumet står på Unescos verdensarvliste. Resten av kvelden kan du oppdage Split på egen hånd.

Dag 8: Hemreise til Norge fra Split

Etter frokost er det på tide å forlate båten for denne gang. Har du valgt å kombinere skjærgårdscruiset med flere opplevelser i Kroatia så drar du videre til ditt hotell. Du må forlate båten kl. 9.00 og du har ikke tilgang til lugaren etter det. Reiser du rett hjem til Norge kan bagasjen settes i bagasjeoppbevaringen vis à vis båten i havna frem til avreise til flyplassen. 


Vi tar forbehold om at rekkefølgen på anløpene som kan endres på kort varsel og under reisens gang, som følge av værforhold og sesongvariasjoner.

Det er viktig å merke seg at pga. begrenset kapasitet havnene i høysesong dvs.  juli, august og september, kan båten legge til kai andre steder/øyer over natten. Du vil alltid måtte gå via andre båter for å komme i land.