Dagsprogram for cruise med Kompas: Split – Dubrovnik – Split 

 

Dag 1: Split

Skjærgårdscruiset starter og slutter i Split, en av Kroatias vakreste havnebyer. Ankommer du tidlig på dagen innen kl. 13 er det mulig å sette bagasjen om bord på båten, slik at du enkelt kan utforske Split. Hvorfor ikke ta en tur langs havnepromenaden Rivaen eller besøk Diocletianus palasset som danner det sentrale Split. Kl. 19.00 er det velkomstmøte om bord på båten og kl. 19.30 serveres velkomstmiddagen. Ankommer du Split etter 19.30 venter et kaldt måltid.

Dag 2: Split – Bol (Brač) – Jelsa (Hvar)

Første dagen setter kapteinen kurs for den populære badebyen Bol på øya Brač. Vel fremme får du tid til å på egen hand se deg om i de smale gatene, ta et bad i  det krystallklare vannet eller nyte en kopp kaffe nede i havna. I nærheten av Bol ligger stranda Zlatni Rat, som ar en av Kroatias baste strender. Lunsj serveres så om bord mens cruiset fortsetter til naboøya Hvar.

Hvar, som også kalles lavendeløya, er en av den kroatiske skjærgårdens største øyer og her legger båten til i den vakre byen Jelsa. I Jelsa kan du beundre vakre middelalder bygninger og ta inn den sjarmerende atmosfæren. Når kvelden faller på er det er tid for middag er det mange gode restauranter å velge mellom. Mange av de sjarmerende restaurantene er familieeide.

Dag 3: Jelsa (Hvar) – Korčula

Vi letter anker og setter kurs mot Korčula, og på veien passeres nydelige strender og du kan regne med at det blir forfriskende badestopp. Lunsjen serveres også denne dagen om bord. Vel fremme i Korčula by møter vi en engelsktalende guide og viser frem den brosteinlagte byen. Korčula er blant annet kjent for å være fødestedet til Marco Polo, og midt i byen står Sankt Markus-katedralen som er bygd i kalkstein og har mange vakre utsmykninger. Byturen avsluttes med vinsmaking på en av de lokale barene. Resten av kvelden kan du nyte en middag på en koselig restaurant

Dag 4: Korčula – Dubrovnik

Tidlig om morgenen krysser båten mot vakre Dubrovnik på Kroatias fastland. På veien hit kan du se frem til lunsj om bord og badestopp. Vel i fremme i Dubrovnik blir det en guidet tur med vår engelsktalende guide som tar deg med til de beste stedene og severdighetene i Dubrovnik. Når den guidede turen er ferdig har du god tid til selv å utforske Dubrovnik. Besøk bymuren, ta taubanen til toppen av Mount Srđ eller se etter steder som vises i tv-serien Game of Thrones. Bussen vender tilbake til havna før kvelden, men det går fint å bli igjen i byen for middag, og ta taxi tilbake til Gruz-havna på egen hand.

Dag 5: Dubrovnik – Mljet Nationalpark

Etter den fine middelalderbyen Dubrovnik er det på tide med litt vakker natur i Mljet Nationalpark, som ligger på øya med samme navn. Vel fremme på Mljet kan du gå rundt sjøene med cruise manageren fra båten. Alternativt kan du leie en sykkel eller en kajakk og oppleve nasjonalparken på egen hand. Besøk den mindre øya St. Mary og Benediktinerklosteret fra 1200-tallet. Om kvelden inviterer kapteinen til middag om bord på båten.


Dag 6: Mljet Nationalpark – Hvar stad (Hvar)

På veien til Hvar blir det badestopp og vi ankommer Hvar by etter lunsj. Byen er populær blant jetsettere som nyter sola på dagtid og strømmer til barene om kvelden. Her møter en engelsktalende lokalguide oss og tar oss med på en rundtur. I byen kan du beundre vakre middelalderbygninger og oppleve den sjarmerende atmosfæren som minner om det sørlige Frankrike. Dette er de perfekte omgivelsene for å nyte  de kroatiske delikatessene som byens mange restauranter tilbyr. Om kvelden kan du slå deg ned ved et bord med en brodert duk i en av gatene og bestille en "gregada" – en typisk rett fra Hvar som består av fisk tilberedt sammen med potet. Avslutt med en drink eller et glass vin på en av barene i havna.

Dag 7: Hvar by (Hvar) – Split

Etter en natt i Hvar by er tiden kommet for reisens siste tur, tilbake til Split, mens lunsjen serveres om bord. Reisens siste dag og havn er Split. Byen er Kroatias tredje største og er over 1700 år gammel. Siden 1979 står Split på UNESCOs verdensarvliste. Midt i sentrum ligger Diocletians palass og havnepromenaden Rivaen med mange uteserveringer. Her møter vi en engelsktalende lokalguide som tar oss med på en rundtur i byen og til en av Splits historiske severdigheter. Split har et bredt utvalg av restauranter, så det er bare å velge og vrake denne siste kvelden i Kroatia. Båten ligger i Splits havn over natten. 

Dag 8: Hjemreise fra Split til Norge

Etter frokost er det på tide å forlate båten for denne gang. Har du valgt å kombinere skjærgårdscruiset med flere opplevelser i Kroatia så drar du videre til ditt hotell. Du må forlate båten kl. 9.00 og du har ikke tilgang til lugaren etter det. Reiser du rett hjem til Norge kan bagasjen settes i bagasjeoppbevaringen vis à vis båten i havna frem til avreise til flyplassen  


 

Vi tar forbehold om at rekkefølgen på anløpene som kan endres på kort varsel og under reisens gang, som følge av værforhold og sesongvariasjoner.

Det er viktig å merke seg at pga. begrenset kapasitet havnene i høysesong dvs.  juli, august og september, kan båten legge til kai andre steder/øyer over natten. Du vil alltid måtte gå via andre båter for å komme i land.