Mat og drikke på Hvar og Brac

Fem gode restauranter på Brač og Hvar

Velger du å tilbringe ferien din på en av øyene Brač eller Hvar har du mange gode restauranter å velge mellom. Øyenes popularitet langt utover Kroatias grenser og mange mer eller mindre kjente skikkelser har gitt øyene et av de bedre restaurantutvalgene i skjærgården utenfor Kroatias kyst. Vi tipser om fem av de beste restaurantene på disse to øyene.

Bestill reise til Kroatia >>

Flere reisetips til Kroatia   Se flere reisetips for Brač

Luksuriøse Passarola

Restaurant Passarola på Hvar er en av de fineste på øya. Her er atmosfæren luksuriøs og det er litt dyrere enn på andre steder. Men den lekre maten og den sentrale beliggenheten ved katedralen gir deg det lille ekstra for et uforglemmelig måltid. Tel: +385 021 717 374. 

Restaurant Lungomare

Velkommen til en av de finere restaurantene på Hvar, som også har vunnet flere priser. Den ligger litt gjemt på en bakgate og har en rolig og hyggelig atmosfære. Tel: +385 98 361 543.

Café Sidro

I havnen i Hvar by ligger denne lille koselige familieeide kaféen. Et perfekt sted for å nyte en god kopp kaffe eller en drink for de som vil egne seg til litt kjendisspotting. Tel: +385 915 88 39 00.

Herlige Ranc

Ranc er en herlig familiedrevet restaurant i Bol på Brač. Her serveres du tradisjonelle spesialiteter fra øya og fra hele regionen. Hvorfor ikke prøvesmake buzara, hummer med grønn pasta! Andre delikatesser er fisk under peka (kroatisk spesialitet), fisk grillet over åpen ild, lammespyd og mye mer. Tel: +385 216 356 35.

Ziza – en favoritt på Tripadvisor

Restaurant Ziza har en velfortjent høy plassering på Tripadvisor. Med en lekker beliggenhet på en høyde får du nydelig mat akkompagnert av en herlig utsikt over Split og Adriaterhavet. Her kan du bestille fisk, kjøtt, lam og kylling, og for den perfekte avslutningen på kvelden kan vi anbefale Mama Zizas gode sjokoladekake. Hit kommer du ved å kjøre cirka 6 kilometer fra Supetar på vei mot Bol, og når du kommer opp bakken ligger den lille restauranten inn til høyre.


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Reiseguider – våre beste reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev her