Brac

Hvor i Kroatia vil du reise?

Til Kroatia kan du reise uansett om du vil til en større by, en liten koselig havneby eller en vakker øy. Uavhengig av hvor du reiser kan du se frem til koselige badebyer, små fiskerlandsbyer, kilometerlange rullesteinstrender og bortgjemte badeviker. Her har vi samlet våre beste tips om Kroatias ulike sider slik at du lettere kan finne din ferieoase.

Bestill reise til Kroatia >>

Flere reisetips til Kroatia

Spilt Split

Byliv i Split

Solens stråler trenger seg gjennom palmekronene, havnepromenaden i marmor glinser i sollyset. Langs promenaden med hyggelige kaféer, også kjent som Riva, rusler turister med fargerike iskremer side om side med forelskede par. Det er en vanlig sensommerdag i Split by. Det er noe chic over byen og det er ikke uten grunn at byen omtales som Kroatias svar på Saint Tropez. Midt i myldret av smale gater, kirker og kjellerhvelv ligger Narodni Trg, folkets torg.

– Torget er som en cocktail av arkitektoniske stiler, forteller guiden Sanja, som viser oss rundt i Split. Her kan du følge hele byens historie fra et og samme sted! Vi fortsetter til markedet, dit bondefolket fra området rundt byen har tatt turen for å selge nyplukket frukt og grønnsaker.

– For lokalbefolkningen i Split er det tradisjon å handle her på lørdager, sier Sanja. Men helgen starter alltid med en kaffe på en av kaféene langs Riva. Det er dit man går for å se og bli sett. Split har bra shopping, moderne vinbarer, restauranter av høy klasse og gode bademuligheter.

Promajna Promajna

Kombiner Split med Makarskas riviera

Vil du ha mere strandlivet kan du kombinere ferien med mer livlige dager i Split og noe roligere dager i en av de små badebyene langs Makarskas riviera. Rivieraen starter rett sør for Split og fortsetter helt til Gradac i sør. Derimellom finner du flere sjarmerende badebyer med familievennlige hotell. I Makarska ligger Apollo Mondo-hotellet Romana Beach Resort rett ved den vakre strandpromenaden. 

Landskapet her er dramatisk takket være de høye Biokovofjellene på ene siden og Adriaterhavet på den andre. Det er havet som er Makarskas riviera fremste trekkplaster. Det er riktignok ikke noen sandstrender her, men siden det er rullesteinstrender og klipper er vannet klarere her enn på mange andre steder rundt Middelhavet. Dessuten lokker rullesteinstrendene ofte med naturlig skygge under flotte pinjetrær.

Bol Bol

Båttur til Brač eller Hvar

I det krystallklare vannet utenfor kysten venter noen av Kroatias fineste øyer, som du enkelt kommer til med katamaranen fra Split. Nærmest kysten ligger øya Brač, der båtene legger til i havnene i byene Bol, Supetar og Milna. På Brač kan du ta turen opp til øyas høye utsiktsplass Vidova Goratoppen, som med sine 778 meter over havet gir en flott utsikt over øye og skjærgården. Store deler av Brač er dekket av tett vegetasjon, med oliventrær og pinjeskog, men du kan også se Brač kjente strand Zlatni Rat, Det gylne hornet, som strekker ut seg som en hvit spydspiss i det blå havet. Gå ikke glipp av byen Pučišća, som er en liten havneby med hvite kalksteins hus og terrakottafargede tak.

En annen øy i den kroatiske skjærgården som du bør får med deg er naboøya Hvar. Den lille havnebyen på øya kan beskrives som et Split i miniatyr, med trange smug, butikker og en havnepromenade med av kaféer og barer. I høysesong er Hvar en av Kroatias mest populære øyer , kanskje er det takket være at det har den mest solsikre beliggenheten i skjærgården. Her kan du nyte av herlige klippebad, windsurfing eller et bad fra de store badetrappene. Å se solnedgangen over byen på den andre siden av havna er et av byens mest beste kveldstilbud!


Tips & inspirasjon

Finn inspirasjon av våre reisetips for Kroatia..

Ditt Kroatia

Med koselige badebyer, små fiskelandsbyer, kilometerlange strender og bortgjemte badeviker – kan det være litt vrient å velge ditt Kroatia. Les våre tips og finn din ferieoase.

Les våre tips

De fineste strendene i Kroatia

Kroatia er kjent for sin vakre skjærgård hvor man bader fra klipper og svaberg. Men visste du at det også finnes mange fine strender? Les vår blogg om strendene i Kroatia. 

Se våre favorittstrender i Kroatia

De beste tipsene fra lokalbefolkningen

Marija Babić er fra Makarska og jobber som lokalguide. Dette er hennes beste tips til det beste Kroatia har å by på med alt fra matopplevelser til strender og mindre kjente steder.

Les mer