Fakta – Malindi

Mat og drikke:

Flere prisgunstige restauranter som serverer utsøkt mat. Fisk og skalldyr er en spesialitet ved kysten, men enkelte steder kan man også få sebra, giraff, krokodille og antilope.

Strender:

Lange strender med hvit, finkornet sand som ligger innenfor et beskyttende korallrev. Det er stor forskjell mellom flo og fjære, hvilket påvirker strendenes bredde og korallrevets synlighet. Tidvis skylles det opp en del sjøgress på strendene, som ikke blir fjernet ettersom det utgjør en del av det økologiske kretsløpet.

Aktiviteter:

Verdens nest lengste korallrev – 145 mil langt – ligger utenfor Kenyas kyst og byr på fantastiske opplevelser under vannflaten. Her finnes uanede muligheter for dykking og snorkling. Det indiske hav er også perfekt for fiske-entusiaster. Havet rommer mengder av tunfisk, marlin og revehai, for å nevne noen. Tennis- og squashbaner finnes, og det ligger en 18-hulls golfbane mellom Bamburi og Malindi.

Nyttig informasjon:

Havbunnen kan være noe steinete og sjøpinnsvin kan forekomme – bruk badesko. Toppløs soling anbefales ikke; ta forøvrig hensyn til landets kultur.