Wadi rum Wadi rum

Wadi rum

Oppdag dette vidstrakte landskapet av sand, fjell og raviner som slingrer seg gjennom den varme ørkenen. I samspill med solstrålene skapes et vakkert naturspill i rødt som du absolutt ikke vil gå glipp av.

Bestill reise til Jordan >>

Les flere reisetips

Jeeptur i Wadi rum Jeeptur i Wadi rum

Et utenomjordisk landskap

I vakre Wadi rum stiger gigantiske fjell opp av sandstein sammen med sanddyner på opptil 1700 meter – noe som skaper et fascinerende naturlandskap i et spektrum av rødfarger. Det er nok derfor Wadi rum har fått rollen som planeten Mars i flere filmer; blant annet i ”The Martian” med Matt Damon ble innspilt her.

Oppdag Wadi rum

Den enkleste måten å utforske Wadi rum er med jeep, til fots eller på kamel- eller hesteryggen. Jeepturer er den enkleste og raskeste måten å få sett alle naturvakre og arkeologiske steder. Byen Rum er den eneste byen innenfor det beskyttede området av Wadi rum der den største stammen, Zalabia, står for det meste av turistservicen – og arrangerer blant annet jeep- og kamelturer. Har du flaks, kan du spise med beduinene der maten lages under den varme sanden.

Fjellformasjon i Wadi rum Fjellformasjon i Wadi rum

Beduinenes hjem

De eneste som lever i Wadi rum er beduiner, som fortsatt lever i symbiose med naturens krefter regjerer i landskapet. Geitene deres har stor verdi ettersom de gir beduinene melk, kjøtt og ”jameed”, en type yoghurt. Selv teltene deres er lagd av blant annet geitehår og sees over hele Wadi rum der de stikke opp mellom sandtoppenes bølger.

Lawrence of Arabia

I tillegg til den fantastiske utsikten og den vakre solnedgangen i Wadi rum, er det mye å se og oppdage. Noen av de mest populære stedene å besøke er alle kjent for sin forbindelse til den britiske offiseren T.E Lawrence, også kalt "Lawrence of Arabia". Lawrence jobbet for den britiske militære etterretningstjenesten med oppgaven å lære mer om den arabiske nasjonale bevegelsen. Han tilbrakte lang tid i Wadi rum under det arabiske opprøret og skrev boken "Seven pillars of wisdom" om sine opplevelser. I dette vakre ørkenlandskapet kan du vandre i fotsporene til Lawrence of Arabia og besøke Lawrence's Fountain, kilden der Lawrence søkte etter vann, Seven Pillars of Wisdom, et fjell med spesielle formasjoner som ligner søyler, og Siq Um Tawaqi, en ravine der du kan se ansiktet til Lawrence innrisset.

 


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev her