Rødehavets undervannsverden

Det blå paradiset

Rødehavet er mest kjent for sin fantastiske undervannsverden med yrende liv. Her vil du oppdage mange vakre korallrev og fisk i alle regnbuens farger under snorkleturen, og er du heldig så kommer det kanskje en skilpadde svømmende forbi.

Rikt undervannsliv

Rødehavet tilbyr noen av verdens beste dykker- og snorklingsteder hvor du kan oppdage fisk og koraller ved revene nær strendene. Om du besøker Aqaba, består nesten 9 kilometer av kysten av Aqaba Marine Park. Her kan du forvente krystallblått vann med en rik flora og fauna der fargerik fisk i alle størrelser gløtter tilbake på deg. De vanligste variantene er sommerfuglfisk, skalare, papegøyefisk og havabbor, men du kan også komme over litt ampere og kule typer som murener.

De beste stedene for snorkling

Noen populære dykker- og snorklingsteder i Akaba er blant annet Cazar Reef, hvor du blant annet finne "Ål-hagen" i nærheten. King Abdullah Reef strekker seg hundrevis av meter ut fra stranden, og ved Black Rock kan du oppdage mange forskjellige massive koraller. Hvis du er heldig, svømmer du til og med sammen med en skilpadde her! Andre steder som er perfekte for snorkling, er Japanese Gardens hvor du blir møtt av et fargerikt skue og Blue Coral, som er oppkalt etter de vakre blå korallene som lever her. Drar du ut med båt til revene, er det ikke uvanlig å møte en gjeng med delfiner på veien!