Smaken av Jordan Smaken av Jordan

Jordans smaker

Det er et sitat i Jordan som sier "selv om du er mett, klarer du fortsatt å tygge 40 ganger til", noe som gjenspeiler matkulturen i Jordan – raushet og varme, der alt egentlig handler om å tilbringe tid sammen og ha det hyggelig.

Bestill reise til Jordan >>

Les flere reisetips

Mansaf Mansaf

Å spise sammen

Jordansk mat er påvirket fra blant annet Afrika, Midtøsten og Middelhavet. Vanlige ingredienser er brød, lam, oliven, yoghurt og mynte. En av de mest typiske jordanske retter er Mansaf, en matrett kjent for å bringe folk sammen når du er glad i det sosiale og i å spise med hendene. Retten består av ris, lam og syltetøy, en type yoghurt laget på geitemelk, som helles over risen og lammet. Med denne retten får du et stykke Jordan i hver bit.

For den søtsugne

Befinner du deg i Jordan og er litt søtsugen, da er Kanafeh noe du må teste. Hovedingrediensene er ost og semule, som dekkes med sirup og deretter med pistasjnøtter. Osten er myk og smaker omtrent som mozzarella, mens toppen er søt og crispy.

Labneh Labneh

En gylden dessert

En annen god dessert er Hareeseh, laget av semulegryn, kokosnøtt, fløte, sukker, yoghurt og mandler, som er bakt til en gyldenbrun farge. Desserten har omtrent samme størrelse som en brownie og har en søt smak som passer perfekt til den kornede semulinaen.

Tradisjonelt frokosttilbehør

Noe som finnes på nesten hvert eneste frokostbord i Jordan er Labneh. Det er en tykk og kremet yoghurt som du dypper brød og grønnsaker i. Det smaker litt rømme og smakstilsettes gjerne med lokale krydder eller med en anelse olivenolje for ekstra god smak.

Arabisk pizza

Dette er en rett som noen ganger går under navnet "arabisk pizza" og består av en rund deigbunn toppet med zaatar (en slags krydderblanding), olivenolje og forskjellige toppings som halloumi, egg eller kjøtt. Tradisjonelt bakes den deretter i steinovn.

Kibbeh Kibbeh

Småsnacks for munnen

Kibbeh er små biter av malt kjøtt blandet med løk og krydder som er frityrstekt i bulgurhvete. Disse kan spises for seg selv eller dyppes i for eksempel hummus. For å lage matretten Kibbeh Bi Laban, koker du deretter din Kibbeh i yoghurtsaus som endrer både smak og tekstur.

Det svarte gullet

Ingen mat og drikkemeny i Jordan er komplett uten å nevne kaffe og te! Den tyrkiske kaffen er tykk og mørk, krydret med kardemomme og finnes overalt i Jordan. Du kan også finne arabisk kaffe som er litt sterkere. En annen tradisjonell drink er myntete, som vanligvis er svart te som helles i en kopp med mynteblader i bunnen. Mynte drikkes vanligvis etter å ha hatt et godt måltid.


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev her