Dødehavet

Dødehavet

Har du lurt på hvordan det føles å være vektløs? I Dødehavets vil du flyte som en kork på overflaten! I tillegg til et ekstremt saltinnhold, inneholder vannet også mange mineraler som har verdifulle egenskaper for helsen vår.

Flere reisetips for Jordan

Dødehavet Dødehavet

En sjø uten liv

Med et saltinnhold på 33,7% er Dødehavet kjent for å være en av de salteste innsjøene i verden. De nærliggende saltfjellene, den høye fordampingen av innsjøen og den minimale nedbøren i området gjør at vannet blir så salt at en person lett kan flyte som en kork på sjøen. Den største dybden er på imponerende 378 meter, mens stranden også er jordens laveste sted under havoverflaten. Dette gjør innsjøen til et av verdens fremste steder, og er et naturfenomen det absolutt er verdt å besøke i Jordan.

Dødehavet er et syn du sjelden glemmer. Langs strendene og i bunnen av innsjøen er det tykke saltlag, og på grunn av den store fordampingen har innsjøen blitt delt i to deler med en liten kanal mellom seg. Det høye saltinnholdet har gjort det umulig for fisk og planter å bo her, noe som også betyr at det ikke er fugleliv på strendene.

Verdifulle helsefremmende egenskaper


Dette spesielle stedet er ikke bare vakkert å se på, men det har også egenskaper som er verdifulle for helsen vår. De omkringliggende mineralrike fjellene og mangelen på utløp, betyr at Dødehavet inneholder mange mineraler. 12 av disse mineralene finnes ikke i noe annet vann enn her. Dette har gjort området til et av de mest berømte kurstedene i verden, hvor masser av mennesker kommer for å slappe helt av og for å nye sjøen, den svarte leiren og den varme solen. Rundt Dødehavet er det derfor flere hoteller med noen av de mest utmerkede spa-fasilitetene der besøkende kan få massasje og skjønnhetsbehandlinger – etter å ha svevet på den salte havoverflaten i løpet av dagen.