Forumet i Jerash Forumet i Jerash

8 av de beste strendene på Mauritius

Å finne en strand med herlig hvit sand er enkelt på Mauritius. Om du vil slappe av blant vaiende palmer, teste ut dykkingen eller kanskje prøve noen av de mange vannsportene som tilbys – er opp til deg. Her har vi samlet våre 8 beste strender på Mauritius!

Bestill reise til Jordan >>

Les flere reisetips

Arch of Hadrian Arch of Hadrian

Arch of Hadrian

Det er mye å se i dette store området. Gå ikke glipp av Hadrian-buen, en 11 meter høy buegang bygget for den romerske keiseren Hadrians besøk i byen. Denne buen, som fører inn i Jerash, gir en god følelse av hvor pompøs denne byen en gang var. Bak buen kan du se hesteveddeløpet der det en gang ble konkurrert med hest og vogn for opptil 15 000 tilskuere.

Zeus-tempelet og Det Sørlige Teateret

Et av de mest kjente stedene i denne ruinbyen er forumet, som er lett å gjenkjenne takket være sin enorme størrelse og form; 56 søyler som omgir et torg av kalkstein. Veien fører til Zeus-tempelet, som byr på en vakker utsikt fra toppen av bakken. Ved siden av ligger South Theatre, Det sørlige teateret, som ble bygget i det første århundre, med plass til 5000 tilskuere. Selv i dag har teateret utrolig akustikk som noen ganger demonstreres med trommer eller lurer.

South Theatre i Jerash South Theatre i Jerash

Naturlige spor i Cardo Maximus

Hvis du virkelig vil gå i samme fotspor som de som en gang var her, bør du gå langs "cardo maximus" – Jerash' 800 meter lange motorvei. Veien er omkranset av staselige søyler og spor av vognhjul kan sees i de originale brosteinene. På slutten av Cardo Maximus finner vi Nymfeum, byens fontene.

Gave til gudinnen

På et av de høyere punktene ligger Temple of Artemis, som vender ut mot Jerash. Tempelet ble bygget som en gave til byens gudinne, men ble dessverre delvis revet i år 386 for å gi mur til nye kirker. I nærheten ligger også Northern Theatre, bygget i år 165, som i dag er renovert for å skinne i sin fulle prakt.

 


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev her