Romersk teater i Amman Romersk teater i Amman

Jordans hovedstad Amman

Reiser du til Jordan, så er hovedstaden Amman vel verdt et besøk. Her er gamle romerske ruiner blandet med moderne shishakafeer, svingete labyrinter av souker og et pulserende natteliv. Hvis du er interessert i historie, arkitektur, mat og musikk, så er Amman en by som passer perfekt for deg.

Bestill reise til Jordan >>

Les flere reisetips

Herkulestemplet i Amman Herkulestemplet i Amman

Citadellet i antikke Filadelfia

Amman ligger ved ruinene av det antikke Philadelphia, navnet på byen under dens romerske styre. Besøk området som heter "Citadellet", som ligger på Ammans høyeste topp Jebel al-Qala'a, som består av gamle ruiner fra blant annet de romerske og bysantinske imperiene. Her kan besøkende ta en spasertur tilbake i tid mellom de store steinsøylene og kamrene i Temple of Hercules og Umayyad Palace. Et lite stykke nedover bakken finner du også det imponerende romerske teateret, et kjent landemerke i Amman, bygget rundt 138-161 e.Kr.

Amman City Mall

For de som leter etter internasjonal shopping, er City Mall i Amman et alternativ. Kjøpesenteret åpnet i 2006 og har over 160 butikker, blant annet Mango, Zara, Pull & Bear og H&M, men også dyrere merker som Tommy Hilfiger og Massimo Dutti.

Darwishmoskeen Darwishmoskeen

Vakker arkitektur

For de som er interessert i arkitektur, er det mye mer å oppdage i Amman. Ta en spasertur forbi den største moskeen i Amman, nemlig den rosa og hvite Kong Hussein-moskeen, eller den vakkert turkise Kong Abdullah-moskeen som rommer opptil 7000 mennesker. En annen imponerende bygning er Darwish-moskeen, som ligger på en av Ammans syv åser – Jebel al-Ashrafiyeh. Denne moskeen er bygget med lag av hvit og svart stein som skaper en vakker og annerledes fasade.

Noe for natterangleren

I tillegg til alle de tradisjonelle shisha-kafeene og kaffesteder som ligger spredt rundt Amman, så er det flere alternativer til en morsom kveld på byen. Dans natten på H2O Pool & Lounge på Hotel Kempinski eller ta en drink i Ghoroub Lounge på Landmark Hotels takterrasse og nyt den fantastiske utsikten. Hvis du er i humør for en mer avslappet hangout, bør du gå innom populære Rainbow Street og høre på levende musikk på Jafra Restaurant og Café sammen med litt lokal mat og smaksatt shisha – eller bare slappe av blant alle de fargerike putene på Azkadenya Arabic restaurant.


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev her