Wadi rum i Jordan

Jordan - reisetips

Jordan er et flott ferieland. Her kan du nyte avkjølende bad i Rødehavet, dra på jeepsafari gjennom den røde ørkenen, spise Mansaf med lokalbefolkningen og besøke den helt unike fjellbyen Petra. Selvfølgelig må du ta en kikk under vann også der mengder av fargerike fisker og korallrev venter på å bli oppdaget. Her kan du lese alle våre reisetips på hva du ikke bør gå glipp av på en ferie til Jordan!

Bestill reise til Jordan

Dødehavet

Har du lurt på hvordan det føles å være vektløs? I Dødehavet flyter du som en kork på overflaten! Besøk dette populære reisemålet og nyt vannet, den svarte leiren og den varme solen.

Les mer om Dødehavet her

Rødehavet

Rødehavet er mest kjent for sin undervannsverden med en enorm rikdom av planter og liv. Her ventes mengder med vakre korallrev og fisker i alle regnbuens farger under snorklingsturen.

Les våre tips om Rødehavet her

Petra - byen i fjellet

Det mest kjente stedet i Jordan er uten tvil fjellbyen Petra. Mystikken som hviler rundt Petra er påtagelig; her levde en gang i tiden 20 000 mennesker og fortsatt vet ingen hvorfor byen ble forlatt.

Les mer om Petra her

Wadi rum

Oppdag dette vidstrakte landskapet med sand, fjell og raviner som slingrer seg gjennom den varme ørkenen. I samspill med solstrålene skapes et vakkert naturspill i rødt – som du virkelig ikke vil gå glipp av.

Les mer om Wadi rum her

Smaken av Jordan

I Jordan sies det at ”selv om du er mett, kan du fortsatt tygge 40 ganger til”, og dette må du utnytte! Hele matkulturen gjenspeiler Jordans generøsitet og varme. Alt i her handler om å være sammen og ha det hyggelig.

Les om maten i Jordan her

Jordans hovedstad Amman

Reiser du til Jordan er hovedstaden Amman vel verdt et besøk. Her blandes antikke romerske ruiner med moderne shisha-caféer, spennende labyrinter av souker og et pulserende natteliv.

Les mer om Amman her

Jerash – Den antikke byen

Ruinbyen Jerash er Jordans største og kanskje den mest interessante romerske plassen der mengder av turister valfarter til for å oppleve de antikke  ruinene: imponerende porter, søylekantede avenyer med templer og teatre.

Les mer om Jerash her

Hvorfor du bør besøke Jordan

Foruten de over 100 plassene som omtales i Bibelen, finner du den kjente ørkenen Wadi Rum, og et av verdens sju nye underverk: Petra. Rødehavet, helt i sør, byr på krystallklart vann, late dager i solen og fin snorkling.

Les våre gode grunner til å besøke Jordan her


Skap din egen drømmereise med Apollo!

Pakk reisen selv – du velger reiselengde, fly og hotell. Vi tilbyr en rekke nøye utvalgte hotell med minst 3 stjerner.

Maldivene

  • Henførende strender
  • Vakre korallrev med heftig dyreliv
  • Romantisk ferie
Bestill reise til Maldivene

Mauritius

  • Paradisferie på Mauritius
  • Fantastisk snorkling
  • Avslappet stemning
Bestill reise til Mauritius

Seychellene

  • Kritthvite paradisstrender
  • Dykking og snorkling i det klare vannet
  • Unikt dyreliv
Bestill en reise til Seychellene