Reise til Roma – byen for livsnytere og romantikere

Roma

  • • Opplev historiske severdigheter
  • • Besøk Vatikanet

Roma er et forførende bekjentskap og livsnyternes by nummer én. Har du en gang fått smaken av den evige stad, vil du reise tilbake, gang på gang. Dette er byen som ikke nøyer seg med et flyktig besøk. Å reise til Roma står på manges ønskeliste, og det kan gjøres så å si når som helst på året.

Med oss kan du reise på cruise i Middelhavet fra Roma. Kombinér storbyferie i Roma med et herlig cruise i Middelhavet.Fakta om Roma

Lokal tid

Ingen forskjell fra Norge.

Transport t/r hotell

Flyplasser i Roma
Det er to internasjonale flyplasser i Roma, Fiumicino (Leonardo da Vinci) og Ciampino. Både SAS og Norwegian trafikkerer Fiumicino med direktefly fra Norge. De fleste flyselskapene fly til den største flyplassen, Fiumicino. Du tar deg enkelt mellom flyplassen og Roma sentrum med ekspresstog.

Leonardo da Vinci - Fiumicino flyplass
Fiumicino er Romas og Italias største flyplass og har hele 4 terminaler. Den ligger 35 km sørvest for Romas sentrum. Transport mellom flyplassen og Roma er enkelt og smidig med ekspresstog, lokaltog, lokalbuss eller taxi. Ekspresstoget Leonardo er det absolutt enkleste alternativet. Det går hver halvtime og tar ca. 30 minutter til den sentralstasjonen, Termini. Velger du å benytte taxi er det greit å vite at det finnes faste taxier til en rekke ulike områder fra flyplassen.

Ciampino flyplass
Ciampino er en mindre flyplass som først og fremst trafikkeres av lavprisselskapene. Det er en kombinert sivil og militær flyplass. Flyplassen ligger ca. 15 km sørøst for Roma sentrum.

Strender

Den nærmeste stranden ligger i Ostia Lido ved kysten, ca. 45 min. med lokaltog. Santa Marinella er også et populært utfartssted for lokalbefolkningen i Roma når de vil tilbringe en dag på stranden. Mange strender betaler du inngang til, men da finnes det dusjer, omkledningsrom, oppbevaringsskap og toaletter.

Mer fakta

Været

jan 10°c
feb 11°c
mar 14°c
apr 16°c
mai 21°c
jun 25°c
jul 29°c
aug 29°c
sep 25°c
okt 20°c
nov 15°c
des 11°c

Tips fra en lokalkjent:

  • For best utsikt over Roma, ta en spasertur opp Gianicolo. Bra bar for aperitivo der om sommeren
  • Legg turen til Bar del Fico (Via della Pace) en kveld for en smak av italiensk barkultur. Alltid livlig!
  • I Testaccio får du Romas beste "Cacio e pepe" på restauranten Da Felice. Bestill bord i forveien!
  • På Al Vino al Vino i Via dei Serpenti har de gode viner og smakfullt tilbehør, som siciliansk caponata.

Alle reisemål Italia

Caorle

Sjarmerende, lille Caorle frister med en fantastisk sandstrand, som strekker seg hele ti kilometer langs kysten. Caorle ligger ikke langt unna vakre Venezia, så skal du ta turen dit – hvorfor ikke ta en liten avstikker?

Toscana

Toscana byr på vakkert bølgende landskap, små søvnige og pittoreske landsbyer, og ikke minst gamle rustikke vingårder. Det er ikke rart at Toscana er kjent verden over for sitt vakre landskap. Legger du til byer som Pisa, Firenze og Siena – ja da har du en ferie spekket med historie. Bestill din reise til Toscana med Apollo.

Amalfikysten

En reise til Amalfikysten i Italia byr på endeløse eventyr omringet av spektakulær natur. Stedet tilbyr spennende kulturelle opplevelser, storslått arkitektur og lokale delikatesser – i tillegg kan du bade i krystallklart hav og nyte imponerende utsikter så langt øyet kan se!

Sicilia

Sicilia er kjærlighet ved første blikk. Oppdag Middelhavets største øy og forelsk deg i det vakre landskapet rundt Etna, den utsøkte maten, de ville kyststrekningene og havets mange blå nyanser. Sicilia er et midt i blinken uansett hva slags ferie du ønsker deg!

Sardinia

Midt i Middelhavet ligger Sardinia – en italiensk perle av en øy, med hvite strender, ekte matkultur og varierende landskap. Legg til et deilig klima, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor italienere selv gjerne tar en reise til Sardinia i ferien. Reis til Sardinia for en smak av det ekte Italia!

Pisa

Pisa er først og fremst kjent for det skjeve tårnet, men når du har sett det, er det mye mer du kan oppleve og se her. Byen er en av de eldste i Italia, og et av de viktigste knutepunktene i Toscana. Beliggenheten ved kysten gjør at Pisa passer for deg som ønsker å blande både by, kultur og strand på ferien. Fra Pisa kan du også følge kysten nordover til pittoreske Cinque Terre.

Milano

Milano forbindes vanligvis med mote og shopping, men byen har så mye mer å by på. En reise til Milano kan også by på fotball, kultur og kunst, og mat, eller benytt byen som utgangspunkt for å oppleve Nord-Italia med Alpene og vakre Como.

Venezia

Venezia er en av de mest romantiske og vakre byene i verden. Store og små kanaler med store og små broer, gondoler og vaporettos – og alle de enestående historiske monumentene vi kjenner så vel: Markusplassen, Dogepalasset og Sukkenes bro. For å nevne noe.