Det Sixtinske kapellet i Roma

Det Sixtinske kapell i Roma

Et virkelig høydepunkt i løpet av en reise til Roma er et besøk i Det sixtinske kapell i Vatikanstaten. Det Sixtinske kapell er pavens private kapell i Vatikanet.

Bestill reise til Roma >>

Se flere reisetips til Roma

Det sixtinske kapell ble bygget i perioden mellom 1473 og 1481 etter ordre fra daværende pave Sixtus IV og det er nettopp ham kapellet er oppkalt etter. Det var også han som inviterte kunstnere for å utsmykke vegger og tak med kunst. Michelangelo og Rafael var to av de største som fikk kunstoppdrag. Michelangelos takmalerier dekker 800 kvadratmeter og det tok fire år å ferdigstille kunstverket.

Det sixtinske kapell er en del av Vatikanmuseene, Vatikanstatens museumskompleks med en stor samling skulpturer og malerier.

Sixtinske kapellet Michelangelos tak Sixtinske kapellet Michelangelos tak

Verdt å vite før besøket

Det sixtinske kapell tilhører Vatikanstaten, som er sin egen ministat i Roma. Det er også en religiøs plass. Det finnes derfor noen regler du må forholde deg til under besøket. Blant annet må du tenke på hvilket antrekk du bærer her. Du må dekke skuldre og knær og kan ikke bære hatt eller annet moderne hodeplagg.

Mat og drikke kan du levere i garderoben før du går inn, men ta for all del ikke med deg alkohol. I garderoben kan du også oppbevare eventuelle vesker/bager som du har med deg, eller større utstyr som f eks kamerastativ.

Det er fotoforbud i det sixtinske kapell.

Å ta seg til det sixtinske kapell

Området rundt Vatikanmuseene og det sixtinske kapellet er stort så det er en god idé å ha med et kart for å unngå å gå deg bort. For å reise hit med buss tar du linje 49 som stopper rett utenfor inngangen. Har du ingenting mot å gå et stykke kan du ta buss 492 til holdeplassen Via Leone IV og gå i omtrent fem minutter til museet. Ankommer du med linje 32, 81 eller 982 kan du ta de helt til endeholdeplassen Piazza del Risorgimento og gå i cirka ti minutter.

Spiraltrapp i Sixtinske kapellet i Roma Spiraltrapp i Sixtinske kapellet i Roma

Billetter og åpningstider

Det sixtinske kapell og Vatikanmuseene er åpne hver mandag til lørdag mellom 9:00 og 18:00. Men husk at du bare kan kjøpe billetter fram til klokka 16:00 siden billettkontoret stenger for dagen. Du bør uansett komme hit tidlig på morgenen for å rekke over så mye som mulig.

Det finnes noen unntak med tanke på åpningstidene, les mer om de her. Om du er i Roma den siste søndagen i måneden, så får du gratis inngang til både Vatikanmuseene og Det sixtinske kapell.

Vi anbefaler at du kjøper billetter på forhånd, for da slipper du en del køståing når du vel er der. Det koster ikke noe ekstra og du har mulighet til å leie en audioguide som forteller om alle kunstverk du går forbi på veien mot Michelangelos storverk i Det sixtinske kapell. Her kan du kjøpe billetter på forhånd.


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev her