Indisk husbåt kettuvallam

Båt, tog eller rickshaw

Transporten i Goa kan være et eventyr i seg selv. I stedet for å leie bil er det vanligere å ta en taxi, som er betydelig billigere enn hva vi er vant til hjemmefra. Gjør hele reisen til en opplevelse ved å ta toget, eller kanskje vil du prøve å sakte gli frem langs Chaporaelven i en indisk husbåt.

Ta fergen til Panjim

Fra nordre Goa kan du ta bussen for bare noen rupies til Panjim. Gå av ved fergeleiet i Betim, ta fergen over Mandovi-elva og du havner i Panjim – Goas provinshovedstad.

Hopp på toget

En av de beste måtene å ta seg fra sted til sted på i India er å kjøre tog. De kommer aldri til riktig tid, det er tidvis veldig trangt og vanskelig å finne den riktige vognen, men det er en opplevelse for livet. Du treffer garantert mange nysgjerrige mennesker som gjør reisen til et ekte eventyr.

Ta en rickshaw

Det er en morsom og eksotisk opplevelse å kjøre rickshaw, eller tuk tuk, som er en billig taxi med tre hjul for to personer. Rickshaw er det perfekte transportmiddelet når du skal en kortere strekning.

Tog i Goa

Indisk husbåt

Husbåten – kettuvallam – ble opprinnelig brukt i Kerala i det sørlige India, men nå kan du også oppleve den i Goa. Det er en helt spesiell følelse å gli frem i ro og mak på Chaporaelven og observere livet langs elven. Bestill en lekker middag om bord og om morgenen våkner du til en herlig frokost og lyden av vannet som slår mot båten.