Sevedigheter i Goa

Severdigheter i Goa

Et opphold i Goa etterlater deg med en rekke inntrykk. Det er mye å se overalt, og du kan for eksempel finne roen gjennom tempel- og kirkebesøk, eller tilbring en meditativ stund på en vakker strand. Her er noen forslag til severdigheter som ligger i nærheten.

Bestill reise til Goa >>

Les flere reisetips

Finn roen i et tempel

Hverdagen i et hinduistisk tempel er veldig stille og gir deg en fredfull ro. Under festivaler og høytider pyntes templene og ofte selger de indiske søtsaker utenfor. Mangeshtempelet er et av de som mottar flest besøk.

Old Goa

Old Goa er tydelig påvirket av den portugisiske æraen og har vakker arkitektur som du bør få med deg. Den tidligere hovedstaden består i dag mest av kirker. En av dem er Basilica of Bom Jesus der etterlevningene fra Goas skytshelgen St Francis Xavier oppbevares.

Fort Aguada

I sørlige Candolim finner du fort Aguada som ble bygd allerede i 1612 for å beskytte Goa mot inntrengere. Fortet var et samlingssted for de europeiske fartøyene som la til her. Navnet Aguada betyr vann. Fortet har et fire etasjes høyt fyr fra 1864 som er det eldste i sitt slag i hele Asia. Dette gamle portugisiske fortet finner du på Mandovielvens strand, sør for Candolim.   

Fort Aguada sett fra oven Fort Aguada sett fra oven

Fang solnedgangen

Ovenfor Vagator Beach ligger restene av Chapora Fort. Dette er stedet for å nyte den fantastiske solnedgangen over Arabiahavet og Chapora River – og vie en stund til mindfulness.

Mayem Lake

Den kunstige sjøen Mayem ligger noen kilometer utenfor Bicholim, øst for Calangute. Her er det hyggelig å ha piknik i de vakre omgivelsene og se på områdets vakre fugler. Du kan utforske sjøen på nært hold fra en pedalbåt. Du kommer hit ved å kjøre gjennom byen Mapusa og så følge skiltene videre til Bicholim. Turen tar omtrent én time, så glem ikke å ta med deg vann.

Utelivet i Titos Road

Titos Road i byen Baga har en rekke restauranter, barer og nattklubber – her blir det aldri kjedelig. Dette er Goas mest kjente bargate. Utfordre de du reiser med i biljard, se favorittlaget ditt kjempe om Champions League-pokalen eller begi deg ut på dansegulvet til noen av Goas beste DJs.

Myteomspunne Dona Paula

Utenfor Panjim ligger en av Goas mest romantiske utsiktspunkter, Dona Paula. I området står de karakteristiske små markedsbodene der de selger klær langs veien. Her munner Mandovielven og Zuarielven ut i Arabiahavet og skaper en vakker naturscene. Det er knyttet mange historier til statuen, som forestiller en mann og en kvinne, som står her. En av dem handler om en sørgelig kjærlighetshistorie om elskerne Dona og Paulo som motvillig ble separert fordi de tilhørte ulike kaster. Da de ikke ser andre muligheter for å være sammen bestemmer de seg for å ta sine liv ved å sammen hoppe fra klippen. Statuen skal i følge sagnet være tilegnet dem.

Panjimparken

Etter en dag i Panjims folkevrimmel kan det være fint å avrunde besøket på et stille sted. Kjøp med deg litt kaffe eller en kjølig lassi og ta en spasertur i den frodige parken med utsikt over vannet. Parken er en liten oase der du virkelig kan trekke pusten og hvile ut etter en dag med sightseeing. 


Tips & Inspirasjon

Finn din neste drømmeferie

Eksotiske reiser

Opplev verden og dra på en spennende eksotisk reise til steder som Mauritius, Seychellene, Mauritius eller kanskje populære Bali?

Bestill en eksotisk reise

Romantisk storbyweekend

Vi tilbyr weekendreiser til romantiske byer over hele verden – helt perfekt for dere som ønsker å reise på en kortere bryllupsreise. Paris, Roma, Praha og Barcelona er noen populære favoritter.

Bestill en romantisk weekend

Fly med oss – verden over

Bestill flybilletter til all verdens steder! Du velger alt selv, reiselengde, pris, flyruter og ikke minst blant de over 400 flyselskapene vi tilbyr.

Søk og bestill flybilletter