Indisk mat Indisk mat

Indisk matinspirasjon – fra samosas til fish curry

Den indiske maten er noe helt spesielt, med mengder av utsøkte retter å smake seg gjennom. På grunn av den portugisiske og muslimske innflytelsen gjennom tidene er det en rekke kulinariske tradisjoner som er unike for akkurat denne regionen.

Bestill reise til Goa >>

Les flere reisetips

Fersk kokosnøtt Fersk kokosnøtt

Spis vegetarkost

Er du vegetarianer og bekymrer deg for om du ikke skal finne noe å spise i ferien, så kan du ta det helt med ro. India har nemlig ett av verdens beste vegetarkjøkken – og det er utrolig mye å velge blant! Prøv okra, en grønnsak som ofte heter ladyfingers på menyen. Eller hvorfor ikke prøve Dal Fry, som er en linsegryte som serveres med ris eller brød.

Havets delikatesser

I Goa kan du virkelig fråtse i fersk fisk og skalldyr. Man tilbereder dem på mange ulike måter – alle like utsøkte. Kingfish og pomfret er noen av de lokales favorittfisker. Du får avgjøre hvilken som blir din! 

Fish curry and rice

Det sies at noen lokale spiser fish curry til lunsj hver dag hele livet. Om det stemmer eller ikke lar vi være usagt, men godt er det! Rettene inneholder blant annet kokosmelk og gurkemeie, og serveres på de fleste restaurantene med lokal mat.

Samosas Samosas

Naan

Naan er et lokalt og fantastisk godt brød som stekes i tandooriovnen. Det fungerer utmerket til å samle opp resten av curryen med. Du kan selvsagt prøve å bake brødet hjemme – men det blir sjelden slik som når det er laget i en skikkelig stekeovn, så du bør sørge for å spise nok naan mens du er i India. Brødet kommer i en rekke ulike varianter – naturell, eller med smør, ost eller hvitløk, for å nevne noen. 

Samosas – indisk piroger

For å lage samosas former du butterdeig i trekanter og fyller dem med for eksempel kryddersterk sopp, potet eller linser. Det sprøe skallet og det smaksrike fyllet er en munnfull du ikke vil gå glipp av. 

Tandoori

Tandoori er en stekeovn av leire som benyttes flittig i indisk matlaging. Den vanligste retten som tilberedes i stekeovnen er tandoori chicken, som marineres i yoghurt og så blir krydret med tandoori masala. Retten er ganske sterk og smakt til med cayennepepper, rødt chilipulver eller andre krydder som gir retten dens røde farge. Den sterke, røkte smaken og den syrlige yoghurten smelter perfekt sammen og smaker fortreffelig.

Thali Thali

Tender Coconut Water

En kokosnøtt med avhugget topp og et sugerør – og vips så står du med en Tender Coconut Water i hånden! Se etter selgere med vogner fylt med kokosnøtter. En Coconut Water koster omtrent 40 rupies, eller 5 kroner. 

Ta et glass Old Monk

Nesten alle land har sin signaturdrikk. Ouzo i Hellas, Sam Song i Thailand. I India heter den Old Monk! Det er en lokalprodusert rom med en touch av vanilje som er meget populær. Spe den ut med Cola eller lev litt mer og drikk den som den er. Skål!

Lassi

Ta en lassi – en tradisjonell yoghurtdrikk som er forfriskende i varmen. Du får den på de fleste restauranter og beach shacks i mange ulike fruktsmaker.

Thali – indiske småretter

Thali er et utvalg av indiske retter som serveres i små skåler på en rund brikke. En typisk thali består blant annet av ris, curd (yoghurt), dal (linsegryte), grønnsaker, syltede grønnsaker og tynnbrødet chapati.

Biryani – krydret risrett

Biryani er en indisk risrett som opprinnelig kommer fra nordre India. Den er herlig krydret med kardemomme og nellik, og lages med kylling, lam eller reker. 

Tørsteslukkende limesoda

Når det er skikkelig varmt er det viktig å passe på væskebalansen. Ferskpresset lime i soda med litt sukker og salt er den beste måten. Du vil snart oppdage hvor godt limesoda er og vi tør garantere deg at du kommer til å ville drikke minst én om dagen!

Lokal likør

Hvis du vil prøve en lokal drikke kan du bestille Feni. Det er en lokalprodusert likør som utvinnes av saften fra cashewnøtts-epler eller kokosnøtt. I dag produseres det meste på fabrikker, selv om det finnes unntak. En heftig opplevelse er å se hvordan likøren brygges på tradisjonelt vis ute på landsbygda. 


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev her