Oppdag Zakynthos

Oppdag Zakynthos

En ferie på Zakynthos er mye mer enn sol og bad. Her venter et utrolig vakkert landskap, spennende grotter, pittoreske små byer og mye mer! Her tipser vi om alt som Zakynthos har å by på.

Bestill reise til Zakynthos >>

Les flere reisetips til Zakynthos

Kerigrotta Kerigrotta

De blå grottene

Blue Caves eller De blå grottene, ligger nedenfor fyret ved Cape Skinari på nordsiden av Zakynthos. Navnet har de fått siden vannet utenfor grottene er helt fantastisk blått. For å se De blå grottene må du komme med båt. Du kan bli med på en utflukt som tar deg med båt forbi både De blå grottene og forbi Zakynthos mest kjente severdighet Smuggler's Wreck. Les mer om utflukten til De blå grottene.

Cameo Island

Lei en sykkel eller ta en oppfriskende spasertur ut til havnen i Agios Sostis, som ligger ved siden av Laganas. Det går en trebro over til Cameo Island der det er en liten strand med en bar og en mindre taverna. Her kan vi love deg en vakker utsikt over Laganasbukten! På kvelden forvandles Cameo Island til litt av en feste-øy og en gang i uken arrangerer de White Party her ute.

Zakynthos by

Zakynthos by eller Zante by som den kort og godt kalles, ligger på østkysten og hit kommer du for å få litt by opplevelse. Deler av Zante by er relativt nybygd og det er ikke så vanlig på de greske øyene. Etter det store jordskjelvet og brannene i 1953 ble nemlig flere bygninger i Zante by ødelagt og deler av byen måtte bygges opp igjen. Noen kvartaler klarte seg og her kan du gå rundt mellom vakre bygninger i venetiansk stil.

Skilpadden Caretta Caretta Skilpadden Caretta Caretta

Øya Marathonissi

En annen øy du bør få med deg når du er på Zakynthos er Marathonissi som ligger litt lengre ut i Laganasbukta. Øya har like turkisblått vann som Karibien og sandstranden er helt kritthvit. I vannet utenfor og på strendene her er muligheten stor for at du ser store de skilpaddene. Den enkleste måten å komme til øya på er å bestille båtutflukten Keri Kaiki som du finner på vår utfluktside.

Gerakas Beach

Et annet tips om hvor du kan se de utrydningstruede havskilpaddene Caretta Caretta er på Gerakas Beach. Hver sommer kommer de store skilpaddene til Zakynthos strender for å legge egg. Skilpaddene kan bli over 200 år og veie opp mot 100 kilo. For å beskytte de store Caretta Caretta-skilpaddene har noen strender restriksjoner for når det er ok å oppholde seg på stranden.

Melissani på Zakynthos Melissani på Zakynthos

Kefalonia

Det er selvsagt herlig å utforske den øya men ferierer på, men vil du se enda mer anbefaler vi en tur til Kefalonia, der du kan besøke den mektige Drogaratigrotta med sine imponerende stalaktitter og stalagmitter. Drogaratigrotten antas være over 5 millioner år gamle og ligger nært den sjarmerende lille fiskerbyen Sami. Benytt sjansen til å spise en god lunsj på en av tavernaene nede ved vannet når du først er her.

På Kefalonia ligger er det et naturfenomen som du ikke bør gå glipp av er – Melissanisjøen. Sjøen er en underjordisk kildesjø der vannet skifter farge med lyset og døgnets timer. Inne i grotta hopper du på en liten båt som tar deg med på en guidet tur ut på innsjøen. Det er en magisk opplevelse å langsomt gli frem på vannet og samtidig se opp mot himmelen og se solstrålene gjenspeile seg i grotteveggene!


Tips & inspirasjon

Se alle våre reisetips til Hellas, Les mer og bestill ferien din til Hellas eller meld deg på og motta vårt nyhetsbrev.

Alle reisetips til Hellas

Her har vi samlet noen tips for Hellas-ferien. Her skulle det være noe for de fleste – om du allerede er Hellas-frelst eller legger ferien hit for første gang.

Se alle reisetips til Hellas

Hellas

Les mer og bestill ferien din til Hellas

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev her