Smuggler´s Wreck på Zakynthos

Smuggler's Wreck

På Zakynthos finner du en av Hellas mest kjente og fotograferte severdigheter – Smuggler's Wreck. Det forliste lasteskipet ligger på  den lille øde stranden Naviago Beach og et besøk hit er en hyggelig ferieutflukt. 

Bestill reise til Zakynthos >>

Les flere reisetips til Zakynthos

Det forliste vraket sett fra oven Det forliste vraket sett fra oven

Det forliste skipet på Zakynthos

Navagio Beach, også kjent som Shipwreck Beach, Smuggler's Wreck eller Smuggler's Cove, er Zakynthos – og kanskje hele Hellas mest kjente og fotograferte sted. Du har sikkert sett bilder av det forliste fartøyet som har drevet i land på denne øde stranden med høye klipper rundt.

Og det er noe spesielt med det forliste skipet på Navagio Beach – og kanskje fremfor alt historiene som verserer om det. Det sies nemlig at lasteskipet, ved navn Panagiotis, forliste fylt opp med smuglersigaretter i august 1981. Da motoren røk skal kapteinen ha forlatt skipet og komet i land med livbåtene. Da øyas befolkning fikk vite at Panagiotis hadde drevet i land skal de ha dratt dit og funnet alle smuglersigarettene.

Tidligere år har det vært arrangert utflukter til selve stranden men etter at klippeblokker har løsnet og jordskjelvet i 2018 ble stranden stengt for besøkere. Den beste – og mest spektakulære måten å se det forliste skipet på er fra klippene ovenfor Navagio Beach. Da får du en bedre oversikt og kan også nyte av den fantastiske utsikten over havet. Her finner du våre utflukter for å se Smuggler's Wreck.

 


Tips & inspirasjon

Se alle våre reisetips til Hellas, Les mer og bestill ferien din til Hellas eller meld deg på og motta vårt nyhetsbrev.

Alle reisetips til Hellas

Her har vi samlet noen tips for Hellas-ferien. Her skulle det være noe for de fleste – om du allerede er Hellas-frelst eller legger ferien hit for første gang.

Se alle reisetips til Hellas

Hellas

Les mer og bestill ferien din til Hellas

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev her