Panagia Skopiotissa, Zakynthos

Kultur og historie

Trenger du litt kulturelt påfyll til strandlivet? Bli kjent med Zakynthos røtter og lær om øyas kulturelle arv: vakre småkirker, oftest skjult av frodig vegetasjon med billedskjønn utsikt. 

Bestill reise til Zakynthos >>

Les flere reisetips til Zakynthos

Olympia Olympia

Olympia

Er du interessert i antikken skal du benytte muligheten til å ta en utflukt til fastlandet. Olympia er nemlig stedet der de olympiske leker hadde sin begynnelse, og det er i her den olympiske ilden tennes før hvert OL. I Olympia er det det også mulighet for å besøke Olympia muséet med statuene og gjenstandene som er tusener av år gamle. Her kan du forhåndsbestille utflukten din til Olympia.

Klosteret Panagia Skopiotissa

Oppe på fjellet Skopos i nærheten av Argassi ligger en nydelig liten korskirke fra 1624 som heter "Vår jomfru Skopiotissas kirke". Det er Zakynthos eneste kirke med kuppel. I følge gresk mytologi så levde jaktgudinnen Artemis på dette fjellet og det var da et tempel der. Veien opp til kirken er veldig svingete men vel oppe på toppen får du en storslått utsikt over øya og havet. Naturen her er også fantastisk vakker, spesielt om våren da hundrevis av orkidéer blomstrer. Veien opp til kirken er fra tid til annen stengt for besøkende.

St. Dionysos-kirken

St. Dionysos-kirken er Zakynthos største kirke og en av få bygninger på øya som ikke ble ødelagt av jordskjelvet i 1953. På grunn av dette har kirken en helt spesiell plass i lokalbefolkningens hjerter. Denne meget vakre kirken er vel verdt et besøk, husk bare at du må dekke til skuldre og knær når du er inne i kirken.

Pittoreske Bochali

Ovenfor Zakynthos by ligger den lille byen Bochali, som byr på fantastisk utsikt over øya og havet. Det er et meget idyllisk lite sted med små kaféer, iskrembarer og en liten kirke – Chrisso Pigi – som har et ikon med jomfru Maria fra 800-tallet. På den hyggelige tavernaen kan du nyte en god lunsj under et tak av blomster og grønne planter. 


Tips & inspirasjon

Se våre reiser til Hellas, finn ditt drømmehotell eller meld deg på og motta vårt nyhetsbrev.

Reiser til Hellas

Enten du foretrekker et moderne turiststed med liv og røre døgnet rundt, eller vil bo mer bortgjemt med havet og den vakre naturen som nærmeste nabo – så har vi det du søker.

Les mer og bestill

Alle våre hotell i Hellas

Finn ditt favoritthotell blant et bredt tilbud av sjarmerende, små familiedrevne hoteller og større hoteller med alle tenkelige fasiliteter – på en rekke øyer og steder i Hellas!

Se alle hoteller i Hellas

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev her